Vištiena keptuvėje su brokoliais ir saulėje džiovintais pomidorais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 30)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 30)
Vištiena keptuvėje su brokoliais ir saulėje džiovintais pomidorais
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Vištiena keptuvėje su brokoliais ir saulėje džiovintais pomidorais
Vištiena keptuvėje su brokoliais ir saulėje džiovintais pomidorais
Vištiena keptuvėje su brokoliais ir saulėje džiovintais pomidorais
Autorius apie receptą: Taip paruošta vištiena puiki - kreminė, soti, tačiau tuo pačiu ir gaivi. Šiam skonių deriniui mane įkvėpė garsusis toskanietiškas padažas, tik špinatus keičiau dar Taip paruošta vištiena puiki - kreminė, soti, tačiau tuo pačiu ir gaivi. Šiam skonių deriniui mane įkvėpė garsusis toskanietiškas padažas, tik špinatus keičiau dar daugiau skonio bei spalvų suteikiančiais brokolių žiedynais. Beje, gaminant toskanietišką vištieną, drauge su saulėje džiovintais pomidorais pilama ir nugarinama 100 ml balto sauso vyno, tad jei norite autentiškai - galite vyną naudoti ir jūs. Bet man labai skanu ir be jo. (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų vištienos krūtinėlės
1 vienetas brokolių (vidutinio dydžio)
200 mililitrų grietinėlės (naudojau riebią, bet tinka ir liesesnė)
200 mililitrų vištienos sultinio (arba vandens)
100 gramų saulėje džiovintų pomidorų (svoris jau nusunktų nuo aliejaus)
2 šaukštai varškės užtepėlės (arba tepamo ar kreminio sūrio, aš naudojau Vilkyškių varškės užtepėlę su česnakais)
1 vienetas svogūnų
3 skiltelės česnako
1.5 šaukštelio itališkų žolelių (arba džiovinto raudonėlio)
0.5 šaukštelio čili dribsnių (arba pagal skonį)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Kepimui:
1 šaukštas sviesto
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
Patiekiant:
1 sauja baziliko (ar petražolių ar kitų žalumynų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Vištienos krūtinėlę supjaustyti vidutinio dydžio kubeliais, pabarstyti druska, pipirais, čili dribsniais ir itališkomis žolelėmis. Išmaišyti, kad tolygiai pasidengtų. Palikti pastovėti, kol ruošite kitus ingredientus.
2.
Svogūną ir česnaką smulkiai sukapoti. Brokolį supjaustyti vidutinio stambumo žiedynais. Saulėje džiovintus pomidorus supjaustyti juostelėmis.
3.
Keptuvę įkaitinti ant didesnės nei vidutinė kaitros, ištirpinti 1 v.š. sviesto. Dėti vištieną, maišant pakepinti 4-5 min, kad gražiai apskrustų iš visų pusių ir būtų beveik iškepusi. Išimti iš keptuvės, perdėti į lėkštę ir uždengti, kad neatvėstų.
4.
Į tą pačią keptuvę pilti 1 v.š. aliejaus, dėti svogūnus ir maišant pakepinti 3-4 min ant vidutinės kaitros. Dėti česnakus ir maišant kepti apie 30 sekundžių arba iki pasklis aromatas. Dėti saulėje džiovintus pomidorus, brokolius ir maišant pakepinti 3-4 min.
5.
Supilti grietinėlę, sultinį, dėti kreminį sūrį ir pašildyti iki ingredientai susijungs. Grąžinti į keptuvę vištieną ir dar pakaitinti 2-3 min.
6.
Patiekiant pabarstyti bazilikais ar kitais žalumynais.
Patarimai:
Patiekimas. Šią vištieną skanu patiekti su ryžiais ar makaronais (jei norite sveikiau, tinka ir žiedinių kopūstų ryžiai ar, pavyzdžiui, pilno grūdo ar cukinijų makaronai).
Varškės užtepėlę padažui naudojau, nes ji, nors pagaminta iš 97% varškės, yra tobulai kremiška, švelnaus skonio, o kaitinant išlaiko konsistenciją ir struktūrą, todėl puikiai tinka karštų patiekalų gamybai. Žinoma, galite rinktis ir tiesiog kreminį ar tepamą sūrį, bet varškės užtepėlės suteikiama tekstūra ir skonis man patinka dar labiau.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Inga
2023-03-20 16:26
Nerealus receptas! Isimylejus esu autores receptus :D Neturejau reikiamo kiekio varskes kremo, tai dejau kremini ozkos suri ir tiko. Daugiau kelk tokiu receptu autore! :) ATSAKYTI
Daiva
2023-03-20 12:38
Labai geras skonių derinys, visai šeimai patiko. Puikus receptas! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital