Vištienos iešmeliai orkaitėje su medumi ir garstyčiomis

AUTORIUS:
Aistė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 47)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 47)
Vištienos iešmeliai orkaitėje
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Jeigu oras nelepina, vištienos "šašlykiukus" galima kepti ir orkaitėje! Žinoma, nebus natūralaus dūmo kvapo, bet bus taip pat labai gardu. Valgome su ryžiais ar marinuotomis Jeigu oras nelepina, vištienos "šašlykiukus" galima kepti ir orkaitėje! Žinoma, nebus natūralaus dūmo kvapo, bet bus taip pat labai gardu. Valgome su ryžiais ar marinuotomis daržovėmis. Beje, jei netikėtai oras pragiedrėtų ar atsirastų galimybė, taip paruoštą vištieną galima kepti ir ant grilio! Tik tuomet, žinoma, vištieną geriau maukite ant metaliniu iešmų, arba gerai išmirkytus medinius iešmelius dėkite ant grilio ir gana dažnai vartykite, kad nepradėtų svilti! (...daugiau) Aistė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
8 vienetai vištų kumpeliai (be kaulų ir odos)
4 šaukštai medaus
4 šaukštai aliejaus
2 šaukštai dižono garstyčių
2 šaukštai citrinų sulčių
3 skiltelės česnako
2 žiupsneliai aitriosios paprikos miltelių (nebūtina)
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Jeigu medų naudosite kietą, jį truputį pašildykite, kad šiek tiek suskystėtų.
2.
Medų išmaišykite su aliejumi, garstyčiomis, citrinos sultimis, įspauskite česnaką, pagardinkite prieskoniais.
3.
Vištieną supjaustykite vidutinio dydžio gabaliukais. Tokiais, kad būtų patogu mauti ant iešmelių. Užpilkite marinatu, išmaišykite ir palikite valandėlę pasimarinuoti.
4.
Medinius iešmelius 15 minučių pamirkyktie vandenyje (taip mažiau svils). Ant jų sumaukite vištienos gabalėlius.
5.
Iešmelius sudėkite ant orkaitės grotelių (po jomis dėkite skardą). Kepkite iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 - 35 minutes, kol vidus iškeps, o išorė apskrus. Kepant galite kelis kartus apversti, kad gražiau apkeptų.
AUTORIUS: Aistė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Agne
2021-05-30 23:28
Gavosi gan saldūs, tikėjausi, kad garstyčios duos kokio pikantiškumo, bet net nemaloniai saldu buvo, nors negailėjau nei druskos, nei pipirų. Dėčiau mažiau medaus :) ATSAKYTI
Daiva
2021-01-13 11:18
Pati skaniausia vistiena gaunasi. 1000% rekomenduoju! Aš dar pora šaukštu voičesterio idedu ATSAKYTI
Laura
2019-12-01 15:05
Labai labai skanūs ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital