Nugarinės kepsniai su šonine

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Nugarinės kepsniai su šonine
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Nugarinės kepsniai su šonine
Nugarinės kepsniai su šonine
Nugarinės kepsniai su šonine
Autorius apie receptą: Šie kepsniukai pavyksta minkšti, sultingi, o pagaminami itin paprastai ir vos iš kelių ingredientų. Prieš kepant man juos patinka aptepti garstyčių ir medaus mišiniu, Šie kepsniukai pavyksta minkšti, sultingi, o pagaminami itin paprastai ir vos iš kelių ingredientų. Prieš kepant man juos patinka aptepti garstyčių ir medaus mišiniu, suteikiančiu dar daugiau skonio, bet jei skubate, bus puiku ir be šio pagardinimo. (...daugiau) Dovilė, BeDietu.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
4 vienetai kiaulienos nugarinės pjausnių
150 gramų šaltai rūkytos šoninės
1 šaukštelis provanso žolelių (naudojau Santa Maria)
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių (naudojau Santa Maria)
0.5 šaukštelio juodųjų pipirų (naudojau Santa Maria pipirų mišinįį)
2 skiltelės česnako
Aptepimui:
2 šaukšteliai garstyčių (naudojau Dijon)
2 šaukšteliai medaus
Patiekiant:
šiek tiek žalumynų (petražolių, svogūnų laiškų ar kt.)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Orkaitę įjunkite kaisti iki 220 C (kaitinimo režimas - viršus+apačia, be vėjelio).
2.
Kiaulienos nugarinės pjausnius iš abiejų pusių įtrinkite išspaustomis česnako skiltelėmis ir prieskoniais (paprika, provanso žolelėmis ir pipirais).
3.
Kiekvieną pjausnį apsukite šonine. Sudėkite į kepimo indą.
4.
Garstyčias sumaišykite su medumi. Šiuo mišiniu aptepkite kepsnių viršų.
5.
Kepkite iki 220 C įkaitintos orkaitės viduryje apie 20-25 min. Paskutines 2-3 min galite pakelti į viršutinę orkaitės lentyną, kad gražiai apskrustų.
6.
Patiekiant galite pabarstyti smulkintais žalumynais.
Patarimai:
Tikslus kepimo laikas labai priklausys nuo pjausnių storio. Jeigu turite mėsos termometrą, pamatuokite kepsnių vidurio temperatūrą - jie bus iškepę, kai temperatūra sieks 65 laipsnius.
Šoninės traškumas. Kepant inde, šoninė sutraškėja viršuje, o kepsnių apačioje ji lieka minkštesnė. Man taip patinka, bet jei norite, kad būtų traški iš abiejų pusių, kepsniukus kepkite sudėję ant orkaitės grotelių (po jomis padėkite indą riebalams nutekėti).
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
sriubos
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital