Uogų skanumynai - 38 skanutėliai desertai su uogomis
AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2022-07-19
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
@Shutterstock
Daržuose ir soduose, ant turgelių prekystalių ir parduotuvėse jau karaliauja gražuolės uogos. Jos mums - tikras vasaros simbolis! Ryškiaspalvės braškės, trešnės, šilauogės ir dar daugybė!
Skaniausias uogeles saugome ir žiemai, bet smagiausia jomis mėgautis, kol yra šviežių - juk vasara pralekia akimirksniu. Todėl šį kartą Jums siūlome net 38 skanutėlius desertus su uogomis.
Šis pyragas yra tiesiog tobulas. Visiškai sutirpstantis burnoje, o paruošiamas be galo lengvai. Lengva vyšnių rūgštelė maloniai kontrastuoja su pyrago saldumu, o jeigu dar į tešlą įmaišytumėte smulkiai pjaustyto juodo šokolado, būtų tiesiog neįmanoma atsispirti. Beje, kepti jį galite ir su braškėmis ar net šaldytomis uogomis, tik, jeigu rinksitės saldžias, šiek tiek mažinkite cukraus kiekį tešloje, taip pat puikiai tinka konservuoti vaisiais, pvz., persikai, švieži obuoliai ar kriaušės!
Gaivus ir labai greitai paruošiamas kreminio sūrio desertas. Avietės čia tinka tobulai, bet galite ruošti ir su šilauogėmis, mėlynėmis, braškėmis ar konservuotais mėgstamais vaisiais, pvz. persikais, mandarinais, mangais ar kitais. Saldumo kiekį drąsiai koreguokite pagal savo skonį.
Kokia gi vasara be skanių ledų, o ypač, jei jie paruošiami labai nesudėtingai. Ledams ruošti galite rinktis ir kitas mėgstamas uogas - puikiai tiks braškės ar avietės.
Tai tikrai tobulas vasaros gėrimas - puikaus skonio, super gaivus ir be galo dailiai atrodantis. Recepte latte ruošiama iš braškių, bet tinka ir kitokios vasaros uogos - vyšnios, mėlynės, šilauogės, avietės ar dar kitos.
Fraisier tortas yra tinkamiausias tortas braškių sezono šventimui. Lengvas it pūkelis biskvitas, vanilinis, burnoje tirpstantis Diplomato kremas, braškinis confit, braškių želė ir žinoma, garsusis braškių ratas aplink tortą - tai desertas, kuris stebina ne tik savo skoniu, bet ir išvaizda.
Gaivus, lengvai paruošiamas varškės tinginys su braškėmis - visi smaližiai liks sužavėti. Žinoma, galima ruošti ir su trešnėmis (tik išimkite kauliukus), šilauogėmis ar kitokiomis mėgstamomis uogomis. Jei norisi, papildomai galima pagardinti baltu šokoladu, kakava ar kitais mėgstamais priedais.
Lengvas ir gaivus, pasakiškai skanus kefyro želė desertas smaližiams! Ruošti tinka su braškėmis, avietėmis ar mėlynėmis, šviežių ar konservuotų vaisių gabaliukais, pvz., persikais, slyvomis ar kitomis. Kiekvienas kąsnelis su malonumu sutirpsta burnoje.
Uogų sezono įkarščiui šis uogų limonadas tinka tobulai. Gaivus, dailus, pagaminamas per 15-20 minučių. Uogos šiam limonadui tinka pačios įvairiausios, taip pat ir šaldytos (jų atitirpinti nebūtina).
Naminė braškių želė, ruošiama iš tikrų šviežių uogų, yra itin sodraus skonio bei minkštos, švelnios tekstūros. Antrasis deserto sluoksnis - panakotos. Norėdami, kad ji būtų lengvo ir gaivaus skonio, išbandykite grietinėlės, pieno ir riebios grietinės derinį. Nors pastaroji gali pasirodyti ne itin tinkama rafinuotam itališkam desertui, patikėkite, būtent grietinė panakotai suteikia itin malonaus gaivumo!
Saldūs naminiai marmeladiniai saldainiai, visaip kaip vaikystėje! Recepte jie ruošiami su braškėmis (jos, beje, tinka ir šaldytos), bet puikiai tinka ir kitokios uogos (pvz. avietės, mėlynės, vyšnios, tręšnės ar šilauogės) arba vaisiai.
Ar mėgstate tortą Napoleoną? Jei mėgstate, šis greitai paruošiamas tortas patiks ne tik dėl to, kad yra labai skanus, bet ir todėl, kad virtuvėje ilgai sukiotis tikrai nereikės. Beje, gardintas braškėmis, tad jos tortui suteikia naują ir labai puikų skonį bei vasarišką gaivumą. Žinoma, galima ruošti ir su avietėmis, serbentais, vyšniomis be kauliukų ar kitomis mėgstamomis.
Varškės tinginio variacijų yra begalės, bet ši yra viena mūsų pačių mėgstamiausių. Jogurtas ir vyšnios suteikia gaivos, migdolai ir vanilė - skonio intrigos, o saldumo kiekį recepte drąsiai galite koreguoti savo nuožiūra mažindami cukraus kiekį. Vyšnios tinka ir šaldytos bei, žinoma, tinka ir kitokios uogos, tiek šaldytos, tiek šviežios, taip pat švieži ar konservuoti vaisiai, pvz., persimonai, persikai, mandarinai, mangai.
Jei mėgstate panna cotta – šis desertas jums labai patiks, o ir sąžinė dėl kalorijų absoliučiai negrauš, jų čia minimumas. Desertas pavyksta kerintis, kvapnus, gaivinantis, netgi primenatis paukščių pieną, tik nesaldų.
Nesudėtingai paruošiamas, minkštas ir purus varškės keksas. Į tešlą tinka įmaišyti mėgstamų uogų - tiks net šaldytos, tik jas reikėtų prieš tai atitirpinti ir nupilti skystį.
Subalansuoto saldžiarūgščio skonio, subtiliai saldus, kremiškas, pagardintas kava - šis desertas labai labai gardus! Puiki idėja pasimėgavimo vasara akimirkai.
Desertas, nukeliantis tiesiai į Italiją. Pavasariškai gaivus, maloniai saldus ir labai nesudėtingai paruošiamas. Puikiai pavyks net ir pradedantiesiems desertų gamintojams. Skanu ne tik su braškėmis, bet ir šilauogės, trešnėmis (be kauliukų) ar net vaisių gabaliukais!
Sūrio pyragas ir pieno kokteilis vienoje stiklinėje - tobulas desertas visiems smaližiams! Šis kokteilis gardinamas avietėmis, bet labai skanu ir su kitokiomis uogomis ar vaisiais.
Kremiški, švelnūs, saldūs, burnoje sutirpstantys prancūziški skanėstai – ar gali nelinkti kojos, kaskart jų ragaujant? Dar vienas magiškas desertas – prancūziškas Paris Brest. Lyg didžiulis ekleras, lyg karūną primenantis tortas, lyg smaližių svajonė – Paris Brest paperka tiek žavia išvaizda, tiek puikiu skoniu. Ar jau esate ragavę?
Pasakiško skonio, dailiai atrodantis ir labai skanus pyragas. Tikriausiai daugeliui žinomas, klasikinis derinys - šokoladas ir vyšnios šįkart į skonių derinį priimą ir kremišką varškę. Pyragas tikrai labai skanus ir vertas išbandyti!
Gaivus, nesudėtingai paruošiamas ir labai skanus desertas su uogomis! Galima jį ruošti ir su braškėmis, ir vyšniomis, trešnėmis, mėlynėmis, šilauogėmis ar net avietėmis! Jogurtą galima rinktis geriamą vanilinį (jau saldintą), puikiai tiks ir natūralus (tuomet papildomai pagal skonį pasaldinkite) ar miško uogų, ar kitokio mėgiamo skonio.
Labai paprasta, labai gardu ir labai dailu! Šį puikų receptą galite išbandyti improvizuodami - keisti uogas (recepte ruošiamas su vyšniomis), sūrį, į pagrindą įmaišyti įvairių riešutų. Ruošti galite ne tik atskirus pyragaičius porcijomis, bet ir didesnėje formoje, atitinkamai didinant ingredientų skaičių.
Biskvitinis vyniotinis gali atrodyti vienas tų sudėtingų kepinių, kuriam reikia daug įgūdžių ir patirties. Visiškai ne! Patiks pradedantiesiems virtuvėje - rasite detalų receptą su nuotraukomis pažingsniui. Įdarą gardiname avietėmis, vyšniomis, braškėmis ar kitomis uogomis.
Tortas tiesiog subalansuotas vasarai: paruošiamas lengvai ir greitai, nereikalaujantis daug įgūdžių ar laiko virtuvėje, gardinamas saldžiausiomis sezoninėmis uogomis. Net ir papuošimą galite rinktis paprasčiausią pasaulyje – „nuogi“ tortai vis dar populiarūs, o svarbiausia, jie tikrai labai gražūs!
Minkštas, purus, su švelniu varškės, uogų sluoksniu ir su traškiais kokosiniais trupinukais. Pjaustome visiškai atvėsusį! Pyragui tinka naudoti šviežios uogos ar vaisiai, konservuoti vaisiai, net ir šaldytos uogos.
Šis tortas “Zebriukas” yra ne tik gardus, bet ir įdomesnis nei įprastas. Neriebus, bet sotus ir labai labai skanus. Galima šaldyti šaldiklyje ar šaldytuve. Uogos šiam tortui tinka tiek šviežios, tiek šaldytos.
Šie keksiukai pavyksta labai skanūs, drėgni ir kvapnūs. Rekomenduojame išbandyti ir Jums! Kepti galima su šilauogėmis, avietėmis, mėlynėmis ar kitomis mėgstamomis.
Klasikinis trupininis pyragas su uogomis, visai toks, kaip vaikystėje. Tinka tiek šviežios, tiek šaldytos uogos ar net uogienė, ypač rūgštesnių uogų, tokių kaip vyšnios ar serbentai.
Burnoje tirpstantis morengas, plakta grietinėlė ir šviežios uogos bei vaisiai - „Pavlova“ ne veltui yra vienas mėgstamiausių vasaros desertų! Siūlome susipažinti su šiuo tradiciniu, dailiu ir labai subtiliu skanėstu bei išmokti jį iškepti taip, kad džiugintų ir akis, ir gomurį.
Minkšti, purūs, klampūs ir drėgni. Keksiukams tinka ir šaldytos uogos, jų net nereikia atitirpinti. Taip pat galima naudoti šilauoges, avietes, braškes, šokolado gabaliukus, riešutus, serbentus, gervuoges, aguonas, ką tik sugalvosite.
Šis varškinis tinginys be galo skanus - toks beveik tortas, o pagaminamas akimirksniu. Braškės jam suteikia gaivos, o maskarponė - kremiškumo ir tirpimo burnoje pojūčio. Jei palaikysite šaldiklyje, primins ledų tortą! Žinoma, ruošti galima ne tik su braškėmis, bet ir vyšniomis, avietėmis ar kitomis vasarinėmis uogomis.
Labai skanus, vasariškas torto receptas. Kremiškas maskarponės sūrio sluoksnis ir gaivi želė bei uogos tobulai dera tarpusavyje! Tortas labai šventiškai atrodo ir ypatingo skanumo, tad tiks ir vasariškai progai paminėti.
Šis kokteilis yra vienas mūsų mėgstamiausių. Puikiai tika ir kaip sveikesnis desertas, ir kaip greiti be galo gardūs pusryčiai. Mangai ir kokosų pienas suteikia kremiškumo, o braškės - gaivos. Žinoma, puikiai tinka ir kitokios uogos!
Gaivus ir labai skanus desertas, kurį paruošite akimirksniu! Jį galima paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve prieš patiekiant, o jeigu norite ragauti vos paruoštą, pakaks, kad 10 - 15 minučių pastovėtų kambario temperatūroje.
Saldžiosios čimičangos - išorėje traškios, o viduje – saldus, minkštas, kreminis įdaras. Jei norite, kad čimičangos būtų dar saldesnės, galite jas aplieti šokoladu. Čimičangas paruošite labai greitai, lengvai ir turėsite visą lėkštę garuojančių saldžių užkandžių, kurie nuo stalo išnyksta akimirksniu.
Karštą vasaros dieną taip smagu pasmaližiauti naminiais gardžiais ledais - ruošiami su grietinėle, todėl bus super kreminiai. Nenaudojami termiškai neapdoroti kiaušiniai! Tinka ruošti ir iš kitokių uogų.
Paprastai ir labai greitai paruošiami, vasara ir braškėmis kvepiantys, maloniai saldūs ir labai gražūs – trys rausvos spalvos atspalviai viename ledų sumuštinyje! Pjaustykite sumuštinius norimos formos gabalėliais jau visiškai sustingusius, o tuomet dar trumpam grąžinkite į šaldiklį, kad sutvirtėtų, jei spėjo atšilti. Valgykite tiesiog rankomis, o jei norite, kad būtų šiek tiek minkštesni, prieš ragaudami dešimt minučių palaikykite kambario temperatūroje.
Vasariškas, veganiškas braškinis tortas su agaru. Nereiks kepti, o paruošimas super paprastas. Ruošti galima ne tik su braškėmis, bet ir kitokiomis uogomis.
Akimirksniu paruošiamas ir labai skanus kefyro kokteiliukas mažiems ir dideliems. Tokį puiku ruošti vasarą atsigaivinti - jis sveikas ir labai skanus! Kefyras naudingas virškinimui, o kur dar gaivios uogytės!
Tiramisu su uogomis – kur kas lengvesnis ir gaivesnis už tradicinį itališką desertą. Ingredientų sąraše čia nėra kavos, alkoholinių gėrimų ar žalių kiaušinių, tad saldėsis puikiausiai tinkamas ir vaikams. Į plakamą maskarponės ir grietinėlės kremą būtinai įmaišykite kelis šaukštus trintų braškių – kremo skonis bus dar gaivesnis ir vasariškesnis!
Gaivus ir labai skanus jogurtinis tortas vasariškoms vaišėms! Galima ruošti su vyšniomis, bet labai skanu ir su avietėmis, mėlynėms, ar kokių tik uogų turite!
Tai nuostabi nepjaustytų braškių uogienė. Ji verdama trimis etapais - uogos su cukrumi kaskart verdamos 5 min., vėliau paliekamos atvėsti. Laiko sąnaudos nemenkos, tačiau darbo tikrai nėra daug, o nepakartojamas skonis bei aromatas tiek atsukus stiklainiuką, tiek ir viso virimo metu tikrai sužavės! Norite paįvairinti? Trečdalį braškių pakeiskite gabaliukais pjaustytais rabarbarais.
Švelnaus skonio, minkštutėlis ir kreminis varškės apkepas su uogomis! Recepte naudojamos avietės, tačiau jūsų galite jas pakeisti ir braškėmis, vyšniomis ar kitomis! Jeigu naudosite šaldytas uogas, jas į tešlą dėkite neatitirpintas, taip pat galima keisti ir šviežių ar konservuotų vaisių gabaliukais.
Pyragas nėra pernelyg saldus ir puikiai atgaivina! Pagaminti nesudėtinga, o skoniai vilioja paragauti. Braškes galite keisti kitokiomis mėgstamomis uogomis, o želė skonį rinktis atitinkamai.
Lengvas ir labai skanus varškės pyragas. Pyragui naudojamos vyšnios iš kompoto, bet puikiai tiks ir atitirpintos šaldytos ar šviežios uogos. Kremiškas varškės sluoksnis tiesiog užburia savo skoniais. Iškepusį pyragą labai tinka pabarstyti cukraus pudra.
Tai lyg asmeninis varškės pyragaitis, kiekvieną galite ruošti vis kitokį - vieną pagardinti riešutais, kitą - trupučių medaus. Braškes galite pakeisti šaldytomis mėlynėmis ar bananais, ar net uogiene... Galite naudoti paprastą trintą varškę ar pusę jos kiekio pakeisti maskarponės ar rikotos sūriu. Jurgita kviečia eksperimentuoti!