Uogų skanumynai - 38 skanutėliai desertai su uogomis

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2023-07-13
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Uogų skanumynai - 38 skanutėliai desertai su uogomis
@Shutterstock

Daržuose ir soduose, ant turgelių prekystalių ir parduotuvėse jau karaliauja gražuolės uogos. Jos mums - tikras vasaros simbolis! Ryškiaspalvės braškės, trešnės, šilauogės ir dar daugybė! O geriausia, kad uogos yra ne tik skanios, bet ir maistingos. Jos turi daug vitaminų, antioksidantų ir skaidulų, kurie padeda mūsų organizmui būti stipresniam.

Jei norite išbandyti naujų ar prisiminti nostalgiškus gardumynų skonius su uogomis, šis straipsnis yra skirtas jums. Skaniausias uogeles saugome ir žiemai, bet smagiausia jomis mėgautis, kol yra šviežių - juk vasara pralekia akimirksniu. Todėl šį kartą Jums siūlome net 38 skanutėlius desertus su uogomis.

 

Šis pyragas tikrai vertas jūsų dėmesio - jis labai skanus, gaivus, žavingai atrodantis. Žinoma, jį galima ruošti ir su kitomis mėgstamomis uogomis, tačiau labai rekomenduojame išmėginti būtent su vyšniomis, nes jų rūgštelė čia dera tobulai. Tikrai nepasigailėsite!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Šis pyragas yra tiesiog tobulas. Visiškai sutirpstantis burnoje, o paruošiamas be galo lengvai. Lengva vyšnių rūgštelė maloniai kontrastuoja su pyrago saldumu, o jeigu dar į tešlą įmaišytumėte smulkiai pjaustyto juodo šokolado, būtų tiesiog neįmanoma atsispirti. Beje, kepti jį galite ir su braškėmis ar net šaldytomis uogomis, tik, jeigu rinksitės saldžias, šiek tiek mažinkite cukraus kiekį tešloje, taip pat puikiai tinka konservuoti vaisiais, pvz., persikai, švieži obuoliai ar kriaušės!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Gaivus ir labai greitai paruošiamas kreminio sūrio desertas. Avietės čia tinka tobulai, bet galite ruošti ir su šilauogėmis, mėlynėmis, braškėmis ar konservuotais mėgstamais vaisiais, pvz. persikais, mandarinais, mangais ar kitais. Saldumo kiekį drąsiai koreguokite pagal savo skonį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Šis keksas tikrai išsiskirs iš visų ragautų! Jis iškepa minkštutis it debesėlis, maloniai drėgnas su varškės, su švelnia serbentų rūgštele. Mes jį gaminome su raudonaisiais serbentais, bet tinka ir juodieji ar kitos mėgiamos uogos kaip vyšnios ar mėlynės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Kokia gi vasara be skanių ledų, o ypač, jei jie paruošiami labai nesudėtingai. Ledams ruošti galite rinktis ir kitas mėgstamas uogas - puikiai tiks braškės ar avietės.

Receptą rasite čia.

Gaivus ir spalvingas vasaros tortas. Torto biskvitai natūraliai spalvingi nuo špinatų, bet nesijaudinkite, jų skonio visai nesijaučia.

Receptą rasite čia.

Tai tikrai tobulas vasaros gėrimas - puikaus skonio, super gaivus ir be galo dailiai atrodantis. Recepte latte ruošiama iš braškių, bet tinka ir kitokios vasaros uogos - vyšnios, mėlynės, šilauogės, avietės ar dar kitos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Gaivus, lengvai paruošiamas varškės tinginys su braškėmis - visi smaližiai liks sužavėti. Žinoma, galima ruošti ir su trešnėmis (tik išimkite kauliukus), šilauogėmis ar kitokiomis mėgstamomis uogomis. Jei norisi, papildomai galima pagardinti baltu šokoladu, kakava ar kitais mėgstamais priedais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Šis pyragas,tiksliau beveik tortas, yra idealus desertas vasaros dienoms. Jis susideda iš trijų sluoksnių: sausainių pagrindo, kremiško varškės sluoksnio ir gaivių putėsių. Kiekvienas sluoksnis turi savo skonį ir tekstūrą, kurie puikiai dera tarpusavyje ir sudaro harmoningą visumą. Pyragas yra lengvas, gan gaivus, o paruošimas nesudėtingas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Lengvas ir gaivus, pasakiškai skanus kefyro želė desertas smaližiams! Ruošti tinka su braškėmis, avietėmis ar mėlynėmis, šviežių ar konservuotų vaisių gabaliukais, pvz., persikais, slyvomis ar kitomis. Kiekvienas kąsnelis su malonumu sutirpsta burnoje.

Receptą rasite čia.

Uogų sezono įkarščiui šis uogų limonadas tinka tobulai. Gaivus, dailus, pagaminamas per 15-20 minučių. Uogos šiam limonadui tinka pačios įvairiausios, taip pat ir šaldytos (jų atitirpinti nebūtina).

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Fantastiškai gaivus ir gardus pyragas. Galima jį kepti ir su kitokiomis uogomis, pvz, avietėmis, vyšniomis ar kitoms, tinka ir atitrpintos ir gerai nuvarvintos. Į tešlą tinka dėti šaukštelį tarkuotos citrinos žievelės, o į įdarą įspausti šaukštą citrinos sulčių lengvai rūgštelei. Būtinai išbandykite!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Jurgitos receptai

Nuostabiai skanus ir žavingai atrodantis tortas, kurį pagaminsite vos per 30-40 minučių. Tortas kremiškas, tačiau tuo gaivus, ką jam suteikia graikiškas jogurtas ir uogos. Mums patinka jį gaminti su rūgštesnėmis uogomis kaip kad avietės, juodieji serbentai ar vyšnios, bet drąsiai rinkitės ir kitokias savo mėgstamas, uogos tinka tiek šviežios, tiek šaldytos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Naminė braškių želė, ruošiama iš tikrų šviežių uogų, yra itin sodraus skonio bei minkštos, švelnios tekstūros. Antrasis deserto sluoksnis - panakotos. Norėdami, kad ji būtų lengvo ir gaivaus skonio, išbandykite grietinėlės, pieno ir riebios grietinės derinį. Nors pastaroji gali pasirodyti ne itin tinkama rafinuotam itališkam desertui, patikėkite, būtent grietinė panakotai suteikia itin malonaus gaivumo!

Receptą rasite čia.

Nuostabiai skanūs ir paprastai pagaminami pyragėliai. Vietoje šilauogių galite naudoti mėlynes ar kitas mėgiamas uogas. Cukraus kiekį varškės kreme galite koreguoti pagal savo skonį ir uogų saldumą - jeigu uogos rūgštesnės, jo dėkite daugiau, o jeigu saldesnės - galima mažiau. Jeigu norisi įvairovės, varškę taip galite pakeisti kreminiu sūreliu ar rikotos sūriu.

Receptą rasite čia.

Saldūs naminiai marmeladiniai saldainiai, visaip kaip vaikystėje! Recepte jie ruošiami su braškėmis (jos, beje, tinka ir šaldytos), bet puikiai tinka ir kitokios uogos (pvz. avietės, mėlynės, vyšnios, tręšnės ar šilauogės) arba vaisiai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Šis keksas mums visada pasiteisina - pagaminamas be galo paprastai ir greitai, išeiga taupi, o skonis puikus. Keksas pavyksta puikus, drėgnas ir na idealiai subalansuotas. Jo saldumą galite koreguoti savo nuožiūra, atsižvelgdami į tai, kaip saldžiai mėgstate ir su kokiomis uogomis kepate.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Ar mėgstate tortą Napoleoną? Jei mėgstate, šis greitai paruošiamas tortas patiks ne tik dėl to, kad yra labai skanus, bet ir todėl, kad virtuvėje ilgai sukiotis tikrai nereikės. Beje, gardintas braškėmis, tad jos tortui suteikia naują ir labai puikų skonį bei vasarišką gaivumą. Žinoma, galima ruošti ir su avietėmis, serbentais, vyšniomis be kauliukų ar kitomis mėgstamomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Varškės tinginio variacijų yra begalės, bet ši yra viena mūsų pačių mėgstamiausių. Jogurtas ir vyšnios suteikia gaivos, migdolai ir vanilė - skonio intrigos, o saldumo kiekį recepte drąsiai galite koreguoti savo nuožiūra mažindami cukraus kiekį. Vyšnios tinka ir šaldytos bei, žinoma, tinka ir kitokios uogos, tiek šaldytos, tiek šviežios, taip pat švieži ar konservuoti vaisiai, pvz., persimonai, persikai, mandarinai, mangai. 

Receptą rasite čia.

Šie ledai vos pasirodę išpopuliarėjo akimirksniu. Ir jie tikrai to verti - super paprastai papuošiami, labai skanūs ir nereikia ledų gaminimo aparato. Galbūt grūdėta varškė kaip ingredientas skamba neįprastai, bet patikėkite, ji čia tikrai labai dera.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Labai skanus šokoladinis pyragas su kreminiu varškės, bananų ir juodųjų serbentų įdaru. Pyragas ruošiamas su kremine varške, jeigu tokios neturite, jos nesudėtingai paruošite tiesiog sutrindami paprastą varškę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Jurgitos receptai

Jei mėgstate panna cotta – šis desertas jums labai patiks, o ir sąžinė dėl kalorijų absoliučiai negrauš, jų čia minimumas. Desertas pavyksta kerintis, kvapnus, gaivinantis, netgi primenatis paukščių pieną, tik nesaldų.

Receptą rasite čia.

Nesudėtingai paruošiamas, minkštas ir purus varškės keksas. Į tešlą tinka įmaišyti mėgstamų uogų - tiks net šaldytos, tik jas reikėtų prieš tai atitirpinti ir nupilti skystį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Subalansuoto saldžiarūgščio skonio, subtiliai saldus, kremiškas, pagardintas kava - šis desertas labai labai gardus! Puiki idėja pasimėgavimo vasara akimirkai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Desertas, nukeliantis tiesiai į Italiją. Pavasariškai gaivus, maloniai saldus ir labai nesudėtingai paruošiamas. Puikiai pavyks net ir pradedantiesiems desertų gamintojams. Skanu ne tik su braškėmis, bet ir šilauogės, trešnėmis (be kauliukų) ar net vaisių gabaliukais!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sūrio pyragas ir pieno kokteilis vienoje stiklinėje - tobulas desertas visiems smaližiams! Šis kokteilis gardinamas avietėmis, bet labai skanu ir su kitokiomis uogomis ar vaisiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Kremiški, švelnūs, saldūs, burnoje sutirpstantys prancūziški skanėstai – ar gali nelinkti kojos, kaskart jų ragaujant? Dar vienas magiškas desertas – prancūziškas Paris Brest. Lyg didžiulis ekleras, lyg karūną primenantis tortas, lyg smaližių svajonė – Paris Brest paperka tiek žavia išvaizda, tiek puikiu skoniu. Ar jau esate ragavę?

Receptą rasite čia.

Pasakiško skonio, dailiai atrodantis ir labai skanus pyragas. Tikriausiai daugeliui žinomas, klasikinis derinys - šokoladas ir vyšnios šįkart į skonių derinį priimą ir kremišką varškę. Pyragas tikrai labai skanus ir vertas išbandyti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Lengvai pagaminamas, labai gaivus, puikiai tinka vasaros sezonui. Be to uogas ir jogurto skonį galima drąsiai keisti į savo mėgstamiausius. Receptą radau knygoje „Saulėtos Virtuvės Saldumynų Knyga".

Receptą rasite čia.

Gaivus, nesudėtingai paruošiamas ir labai skanus desertas su uogomis! Galima jį ruošti ir su braškėmis, ir vyšniomis, trešnėmis, mėlynėmis, šilauogėmis ar net avietėmis! Jogurtą galima rinktis geriamą vanilinį (jau saldintą), puikiai tiks ir natūralus (tuomet papildomai pagal skonį pasaldinkite) ar miško uogų, ar kitokio mėgiamo skonio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai paprasta, labai gardu ir labai dailu! Šį puikų receptą galite išbandyti improvizuodami - keisti uogas (recepte ruošiamas su vyšniomis), sūrį, į pagrindą įmaišyti įvairių riešutų. Ruošti galite ne tik atskirus pyragaičius porcijomis, bet ir didesnėje formoje, atitinkamai didinant ingredientų skaičių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Inga's Sweeterie

Biskvitinis vyniotinis gali atrodyti vienas tų sudėtingų kepinių, kuriam reikia daug įgūdžių ir patirties. Visiškai ne! Patiks pradedantiesiems virtuvėje - rasite detalų receptą su nuotraukomis pažingsniui. Įdarą gardiname avietėmis, vyšniomis, braškėmis ar kitomis uogomis.

Receptą rasite čia.

Minkštas, purus, su švelniu varškės, uogų sluoksniu ir su traškiais kokosiniais trupinukais. Pjaustome visiškai atvėsusį! Pyragui tinka naudoti šviežios uogos ar vaisiai, konservuoti vaisiai, net ir šaldytos uogos.

Receptą rasite čia.

Šis tortas “Zebriukas” yra ne tik gardus, bet ir įdomesnis nei įprastas. Neriebus, bet sotus ir labai labai skanus. Galima šaldyti šaldiklyje ar šaldytuve. Uogos šiam tortui tinka tiek šviežios, tiek šaldytos.

Receptą rasite čia.

Šie keksiukai pavyksta labai skanūs, drėgni ir kvapnūs. Rekomenduojame išbandyti ir Jums! Kepti galima su šilauogėmis, avietėmis, mėlynėmis ar kitomis mėgstamomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Klasikinis trupininis pyragas su uogomis, visai toks, kaip vaikystėje. Tinka tiek šviežios, tiek šaldytos uogos ar net uogienė, ypač rūgštesnių uogų, tokių kaip vyšnios ar serbentai.

Receptą rasite čia.

Burnoje tirpstantis morengas, plakta grietinėlė ir šviežios uogos bei vaisiai - „Pavlova“ ne veltui yra vienas mėgstamiausių vasaros desertų! Siūlome susipažinti su šiuo tradiciniu, dailiu ir labai subtiliu skanėstu bei išmokti jį iškepti taip, kad džiugintų ir akis, ir gomurį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Minkšti, purūs, klampūs ir drėgni. Keksiukams tinka ir šaldytos uogos, jų net nereikia atitirpinti. Taip pat galima naudoti šilauoges, avietes, braškes, šokolado gabaliukus, riešutus, serbentus, gervuoges, aguonas, ką tik sugalvosite.

Receptą rasite čia.

Labai skanus, vasariškas torto receptas. Kremiškas maskarponės sūrio sluoksnis ir gaivi želė bei uogos tobulai dera tarpusavyje! Tortas labai šventiškai atrodo ir ypatingo skanumo, tad tiks ir vasariškai progai paminėti.

Receptą rasite čia.

Saldžiosios čimičangos - išorėje traškios, o viduje – saldus, minkštas, kreminis įdaras. Jei norite, kad čimičangos būtų dar saldesnės, galite jas aplieti šokoladu. Čimičangas paruošite labai greitai, lengvai ir turėsite visą lėkštę garuojančių saldžių užkandžių, kurie nuo stalo išnyksta akimirksniu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Karštą vasaros dieną taip smagu pasmaližiauti naminiais gardžiais ledais - ruošiami su grietinėle, todėl bus super kreminiai. Nenaudojami termiškai neapdoroti kiaušiniai! Tinka ruošti ir iš kitokių uogų.

Receptą rasite čia.

Paprastai ir labai greitai paruošiami, vasara ir braškėmis kvepiantys, maloniai saldūs ir labai gražūs – trys rausvos spalvos atspalviai viename ledų sumuštinyje! Pjaustykite sumuštinius norimos formos gabalėliais jau visiškai sustingusius, o tuomet dar trumpam grąžinkite į šaldiklį, kad sutvirtėtų, jei spėjo atšilti. Valgykite tiesiog rankomis, o jei norite, kad būtų šiek tiek minkštesni, prieš ragaudami dešimt minučių palaikykite kambario temperatūroje.

Receptą rasite čia.

Vasariškas, veganiškas braškinis tortas su agaru. Nereiks kepti, o paruošimas super paprastas. Ruošti galima ne tik su braškėmis, bet ir kitokiomis uogomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Rima, Wise Taste

Akimirksniu paruošiamas ir labai skanus kefyro kokteiliukas mažiems ir dideliems. Tokį puiku ruošti vasarą atsigaivinti - jis sveikas ir labai skanus! Kefyras naudingas virškinimui, o kur dar gaivios uogytės!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tiramisu su uogomis – kur kas lengvesnis ir gaivesnis už tradicinį itališką desertą. Ingredientų sąraše čia nėra kavos, alkoholinių gėrimų ar žalių kiaušinių, tad saldėsis puikiausiai tinkamas ir vaikams. Į plakamą maskarponės ir grietinėlės kremą būtinai įmaišykite kelis šaukštus trintų braškių – kremo skonis bus dar gaivesnis ir vasariškesnis!

Receptą rasite čia.

Gaivus ir labai skanus jogurtinis tortas vasariškoms vaišėms! Galima ruošti su vyšniomis, bet labai skanu ir su avietėmis, mėlynėms, ar kokių tik uogų turite!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Švelnaus skonio, minkštutėlis ir kreminis varškės apkepas su uogomis! Recepte naudojamos avietės, tačiau jūsų galite jas pakeisti ir braškėmis, vyšniomis ar kitomis! Jeigu naudosite šaldytas uogas, jas į tešlą dėkite neatitirpintas, taip pat galima keisti ir šviežių ar konservuotų vaisių gabaliukais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Pyragas nėra pernelyg saldus ir puikiai atgaivina! Pagaminti nesudėtinga, o skoniai vilioja paragauti. Braškes galite keisti kitokiomis mėgstamomis uogomis, o želė skonį rinktis atitinkamai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Lengvas ir labai skanus varškės pyragas. Pyragui naudojamos vyšnios iš kompoto, bet puikiai tiks ir atitirpintos šaldytos ar šviežios uogos. Kremiškas varškės sluoksnis tiesiog užburia savo skoniais. Iškepusį pyragą labai tinka pabarstyti cukraus pudra.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Tai lyg asmeninis varškės pyragaitis, kiekvieną galite ruošti vis kitokį - vieną pagardinti riešutais, kitą - trupučių medaus. Braškes galite pakeisti šaldytomis mėlynėmis ar bananais, ar net uogiene... Galite naudoti paprastą trintą varškę ar pusę jos kiekio pakeisti maskarponės ar rikotos sūriu. Jurgita kviečia eksperimentuoti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Jurgitos receptai

Riešutinis pagrindas su gaiviu citrininiu kremu! Puoškite mėgstamomis uogomis ir mėtų lapeliais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Rima, Wise Taste

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital