Vyniotinis su maskarpone ir braškėmis - rodome žingsnis po žingsnio!

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Biskvitinis vyniotinis su maskarpone ir braškėmis
Natalija, MagicMint.lt

Biskvitinis vyniotinis gali atrodyti vienas tų sudėtingų kepinių, kuriam reikia daug įgūdžių ir patirties. Visiškai ne!

Biskvitinio vyniotini tešlos principas labai paprastas: 1 kiaušinis + 1 šaukštas cukraus + 1 šaukštas kvietinių miltų. Kartais dar į biskvitą papildomai dedama žiupsnelis kepimo miltelių (suteikia purumo) arba dalis miltų keičiama krakmolu. Krakmolas miltiniams kepiniams padeda geriau išlaikyti formą, netrupėti. Bet jeigu kepdami biskvitą vadovausitės mano žemiau aprašytais patarimais, biskvitas turėtų pavykti puikus ir be jokių papildomų priedų.

Biskvitinį vyniotinį aš šįkart gaminau su vasarišku maskarponės ir braškių įdaru, kurį palengvinau trupučiu graikiško jogurto. Tačiau biskvito įdarui drąsiai pasitelkite fantaziją – jam tinka viskas nuo plaktos grietinėlės, mėgstamos uogienės ar karamelizuoto kondensuoto pieno iki žemės riešutų sviesto su bananais ar kitų sveikesnių alternatyvų. Braškes galite keisti kitomis uogomis ar mėgiamais vaisiais. Arba tiesiog aptepkite biskvitą turima uogiene, o ant jos viršaus užtepkite maskarponės kremo.

Vyniotinį dar labai tinka gardinti kokosų drožlėmis, riešutais ar lifolizuotų uogų trupinukais. Beje, vyniotino tešlą galite paskaninti vanilės esencija ar net nuspalvinti maistiniais dažais!
 

 

Vyniotiniui su maskarpone ir braškėmis pagaminti mums reikės:
 

 

Biskvitui:

  • 5 kiaušinių (naudojau L dydžio)
  • 60 g miltų (5 šaukštų)
  • 80 g cukraus (5 šaukštų)

Įdarui:

  • 300 g maskarponės sūrio
  • 120 g tiršto graikiško jogurto (aš naudojau Alma jogurtą)
  • šviežių braškių (man prireikė apie 10 didelių uogų)

 

Papildomai gaminant:

  • šiek tiek sviesto arba aliejaus (kepimo popieriui patepti)
  • šiek tiek cukraus arba cukraus pudros (kepimo popieriui pabarstyti)

 

Pradedam!

1. Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių. Trynius išplakame su cukrumi, kol masė pabals, jos tūris ženkliai padidės, o cukraus kristaliukų beveik nebesijaus.

 


 

2. Po truputį įmaišome miltus.

 


 

3. Iki standumo išplakame baltymus.

 

 

4. Baltymus atsargiai įmaišome į tešlą. Ji suskystės ir taps panaši į skystesnę grietinę.

 


 

5. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi (aš naudojau 30x24 dydžio formą, bet ji gali būti ir kiek didesnė, nes mano biskvitas buvo gana putlus).

Popieraus paviršių ištepame sviestu arba aliejumi – jis lengviau nusiims nuo iškepusio biskvito.


 

6. Tešlą sukrečiame į kepimo formą. Išlyginame paviršių kepinių mentele ar tiesiog sudrėkintais delnais. Tolygus tešlos paskirstymas labai svarbus - taip biskvitas iškeps vienodo storio ir neskilinės sukant.
 

 

7. Pašauname į iki 200C laipsnių įkaitintą orkaitę (kaitinimo režimas iš viršaus bei apačios). Kepame 12-15minučių, kol biskvito paviršius įgaus lengvą auksinį atspalvį.

Biskvito svarbu neperkepti, nes trūkinės sukant. O jeigu biskvito krašteliai kepdami truputį skrustelėjo, rekomenduojame prieš sukant vyniotinį juos apipjaustyti.
 




 

8. Ant stalo patiesiame virtuvinį rankšluostį (jis padeda sukant karštą biskvitą). Ant jo dedame švarų kepimo popieriaus lapą (šiek tiek didesnį už biskvitą) ir apiberiame cukrumi visą jo paviršių (galima naudoti ir cukraus pudrą).  Jeigu šį žingsnį praleisite, susuktas biskvitas gali prilipti prie popieriaus.

Dar karštą biskvitą išverčiame ant kepimo popieriaus ir po truputį, atsargiai nuimame kepimo popierių nuo biskvito viršaus.
 

 

9. Peiliu išilgai įpjauname 1-2 cm nuo biskvito krašto (neperpjauname, tik įpjauname). Tai padeda vyniojant viduriukui “užsisukti”, kas ypač aktualu jeigu jūsų biskvitas storesnis, kaip maniškis.
 

 

10. Biskvitą sukame į ruloną. Rankšluostukas padeda sukti, kadangi biskvitas būna karštas (jeigu suktumėte atvėsusį, ji skilinėtų).Paliekame biskvitą visiškai atvėsti.
 

 

11. Kol biskvitas vėsta, pasiruošiame įdarą: braškes susipjaustome nedideliais gabalėliais, o  maskarponės sūrį išsukame su jogurtu iki vientisos masės. Aš norėjau gaivaus vyniotinio, tad kremo papildomai nesaldinau, bet jeigu mėgstate saldžiau, įdėkite pagal skonį cukraus, medaus ar mėgiamo sirupo.
 

 

12. Kai biskvitas atvės, atsargiai jį išvyniojame.
 

 

13. Biskvito viršų aptepame kremu. An kremo išdėliojame uogas (ties išorėje liekančiu krašteliu tepame šiek tiek plonesnį sluoksnį kremo ir dedame mažiau braškių).



 

14. Atsargiai bet tvirtai suvyniojame biskvitą į vyniotinį (sukti pradedame nuo įpjauto kraštelio). Susuktą dedame siūle žemyn.

 

 

15. Paliekame vyniotinį kelioms valandoms (arba nakčiai) šaldytuve. Per tą laiką kremas įsigers į bisvitą ir vyniotinis bus minkštesnis bei skanesnis. Sutvirtėjęs jis taip pat lengviau pjaustytis.

O tada belieka pjauti i ir skanauti!



 

Skaityti komentarus
Komentarai (10)
Erika
2022-08-26 00:22
Labai geras receptas, pirma kart kepiau ir iškart pavyko ATSAKYTI
Raimonda
2023-07-20 13:30
Taip, 100% pritariu, Jums. ATSAKYTI
Birute
2020-06-30 10:37
Kelis kartus kepiau ir vis biskvitas gaunasi kaip guminis. Ką ne taip darau? ATSAKYTI
Diana
2021-05-05 15:25
Per ilgai kepate - biskvitas išdžiūsta. ATSAKYTI
Lina
2020-05-26 23:36
Kaip jums pavyksta taip išplakti kiaušinio baltymą? Ar plakdami ka nors dedate į kiaušinio baltymus, nes man niekaip nepavyksta.. ATSAKYTI
Aistė
2020-05-27 11:22
Paprasčiausia, žinoma, plakti elektriniu plakikliu (mikseriu ar šluotelės antgaliu blenderiu - tik belnderiu reikėtų su petraukomis, kad nesudeginti jo), bet įmanoma ir ranka šluotele, tik daugiau kantrybės reikės. Tikriausiai svarbiausia yra, kad indas būtų švarus ir sausas ir labai gerai atskirti baltymą nuo trynio, nes jei pateks riebalo - neišsiplaks. ATSAKYTI
Danute.
2020-05-24 12:07
Aciu, nesu ""didele ""butent vyniotiniu specialiste, todel labai patiko ISSAMUS komentavimas kaip gaminti. Labai aciu. ATSAKYTI
Jūratė
2020-05-23 12:06
Vyniotinio pagrindas toks, kaip Kuršėnų vyniotinio. Turėtų būti gardus ir šis. :) Tik tiek, kad maskarponė labai riebi... ATSAKYTI
Asta Avd
2019-06-22 15:56
Gal galit išduoti paslaptį, kokį cukrų pirkti, nes aš kad ir kiek ilgai plaku trynius su cukrumi, man cukrus niekad iki galo neištirpsta. Galvodavau kad Panevėžio cukrus geriausias, bet ir jis man neištirpsta. ATSAKYTI
Diana
2019-06-23 14:34
Asta, galite tiesiog naudoti cukraus pudrą ir plakti iki kol trynių ir cukraus pudros masė pabals ir tūris padidės 2-3 kartus. O jeigu naudosite paprastą cukrų, nieko tokio, kad tobulai neištirps. Pakaks kad masė pabaltų ir tūris ženkliai padidėtų, tikrai taip išplakus biskvitas pavyks puikiai. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital