Greiti sūrio pyragėliai su uogomis stiklinėje

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Sūrio pyragas desertas stiklinėje
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės
Sūrio pyragas desertas stiklinėje
Sūrio pyragas desertas stiklinėje
Autorius apie receptą: Gaivus ir labai greitai paruošiamas kreminio sūrio desertas. Avietės čia tinka tobulai, bet galite ruošti ir su šilauogėmis, mėlynėmis, braškėmis ar mėgiamais vaisiais, Gaivus ir labai greitai paruošiamas kreminio sūrio desertas. Avietės čia tinka tobulai, bet galite ruošti ir su šilauogėmis, mėlynėmis, braškėmis ar mėgiamais vaisiais, pvz. persikais. Saldumo kiekį drąsiai koreguokite pagal savo skonį. Aš dažniausiai įdedu tik šaukštą medaus į kremą, bet jeigu mėgstate saldžiai, drąsiai dėkite daugiau. (...daugiau) Dovilė, BeDietu.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
200 gramų kreminio sūrio (žr. patarimus)
200 gramų grietinėlės, 35% riebumo (šaltos)
200 gramų aviečių (arba vyšnių, šilauogių ar braškių)
50 gramų migdolų (galima keisti sausainiais žr. patarimus)
pagal skonį cukraus (arba kito saldiklio)
1 šaukštelis kakavos
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Riešutus susmulkinu elektriniu trintuvu iki postambiu trupinių. Sumaišau su kakava ir trupučiu cukraus arba kito saldiklio (jei nemėgstate saldžiai, galima jo nedėti, nes saldumo turės kremasi).
2.
Į dubenį sudedu kreminį sūrį ir šaltą grietinėlę. Elektriniu plaktuvu viską išplaku iki kremas ima laikyti formą. Įdedu šiek tiek cukraus (kartais cukrų keičiu medumi) ir dar vos vos paplaku.
3.
Į keturias nedideles stiklines paskirstau smulkintus riešutus. Ant viršaus dedu šiek tiek kremo, tada - sluoksnį aviečių, vėl kremą ir vėl avietes.
4.
Galima skanauti iškart, bet pastovėjęs bent pusvalandį šaldytuve desertas bus dar skanesnis (galima jį pasiruošti ir iš vakaro).
Patarimai:
Deserto pagrindui vietoje migdolų galite naudoti kitokius riešutus arba smulkiai sutrupintus mėgiamus sausainius. Jeigu naudosite sausainius, cukraus į juos papildomai nedėkite.
Kreminį sūrį rinkitės Philadelphia tipo. Tai gali būti pavadinimu "Philadelphia", "Arlo", "Rimi cream cheese" ar kitokie panašios tekstūros tepami šviežios grietinėlės sūreliai be priedų.
Vietoje cukraus galite naudoti stevia, medų, klevų sirupą ar kitą saldiklį. Tik jeigu naudosite skystą saldiklį, į kremą jo nedėkite daugiau kaip 1-2 šaukštų, jog kremas nesuskystėtų.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital