Autorius apie receptą:
Karštą vasaros dieną taip smagu pasmaližiauti naminiais gardžiais ledais.
Karštą vasaros dieną taip smagu pasmaližiauti naminiais gardžiais ledais.
Oksana, Gyvensenos akademija
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
400 gramų
braškių
400 gramų
grietinėlės, 35% riebumo
3 šaukštai
cukraus
(apytikriai)
2 šaukštai
cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Braškės nuplauname, nuimame lapelius ir perpjauname per pusę. Dedame į kepimo indą, apibarstome cukrumi ir kepame iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių.
2.
Braškes atvėsiname ir sutriname maisto smulkintuvu iki vientisos masės. Dedame į šaldytuvą.
3.
Grietinėlę išplakame su cukraus pudra.
4.
Plaktą grietinėlę atsargiai permaišome su braškėmis. Būsimus ledus dedame į indą. Uždengiame plėvelę ir pastatome į šaldymo kamerą kelioms valandoms.
5.
Ledus dedame į indelius ir mėgaujamės.
Patarimai:
•
Cukraus kiekis priklauso nuo braškių saldumo.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!