Gaivus jogurtinis šilauogių tortas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Gaivus jogurtinis šilauogių tortas
Gaivus jogurtinis šilauogių tortas
Gaivus jogurtinis šilauogių tortas
Gaivus jogurtinis šilauogių tortas
Gaivus jogurtinis šilauogių tortas
Gaivus jogurtinis šilauogių tortas
Autorius apie receptą: Lengvai pagaminamas, labai gaivus, puikiai tinka vasaros sezonui. Be to uogas ir jogurto skonį galima drąsiai keisti į savo mėgstamiausius. Receptą radau knygoje „Saulėtos Lengvai pagaminamas, labai gaivus, puikiai tinka vasaros sezonui. Be to uogas ir jogurto skonį galima drąsiai keisti į savo mėgstamiausius. Receptą radau knygoje „Saulėtos Virtuvės Saldumynų Knyga". (...daugiau) Justyna, Baltoje lėkštėje
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
180 gramų kvietinių miltų
3 vienetai kiaušinių (mažesnių)
120 gramų cukraus
40 gramų aliejaus
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
0.5 šaukštelio druskos
Sirupui:
400 mililitrų vandens
35 gramai cukraus
0.5 vieneto citrinų (sulčių)
Kremui:
350 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (šaltos)
350 mililitrų mėlynių jogurtas
200 gramų šilauogių
120 gramų cukraus pudros
70 mililitrų vandens
25 gramai želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Biskvitui kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplakame iki purumo. Toliau lėtai plakdami, plona srovele supilame aliejų.
2.
Kitame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius ir druską. Miltų mišinį supilame į plakinį ir maišome, kol neliks sausų miltų. Tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (naudojau 26 cm).
3.
Kepame iki 180⁰ C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Mediniu smeigtuku patikriname, ar iškepė – smeigtukas turi būti sausas. Jei aplipęs tešla, kepame dar 5 minutes ir vėl tikriname. Iškepusį biskvitą atvėsiname.
4.
Sirupui dubenėlyje sumaišome vandenį, cukrų ir citrinos sultis. Maišome, kol cukrus ištirps.
5.
Kremui želatina užpilame šaltu vandeniu ir paliekame 10 minučių išbrinkti. Išbrinkusia reikia ištirpinti vandens garų vonelėje. Indelį su želatina uždedame ant puodo su lėtai verdančiu vandeniu, kad indelio dugnas nesiektų vandens. Nuolat maišant, kaitiname (neužvirinkite). Ištirpintą želatiną paliekame atvėsti, tačiau, ji turi išlikti vos šilta, nepradėjusi ar tik vos pradėjusi stingti.
6.
Į kitą dubenį supilame šaltą grietinėlę ir elektriniu plakikliu išplakame iki minkštų putų. Tada suberiame cukraus pudrą ir išplakame iki standžių putų. Neperplakame. Supilame mėlynių jogurtą ir išmaišome. Atvėsusią želatiną, nuolat maišydami, maža srovele supilame į kremą, gerai išmaišome. Įmaišome šilauogės.
7.
Ant nusegamais šonais torto formos dugno dedame biskvitą. Jį sulaistome sirupu. Apjuosiame biskvitą torto formos sienele. Ant biskvito supilame paruoštą kremą. Paviršių išlyginame. Dedame į šaldytuvą ir palaikome per naktį, kol visiškai sustings.
8.
Sustingusį tortą atsargiai išimame iš formos ir puošiame pagal savo fantaziją, pvz., tirpintu šokoladu.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital