Tobuli keto keksiukai su mėlynėmis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Keto keksiukai be glitimo
Keto keksiukai be glitimo
Keto keksiukai be glitimo
Keto keksiukai be glitimo
Autorius apie receptą: Šį kartą nepasikuklinsiu – tai iš tikrųjų SKANIAUSI keksiukai, kuriuos esu kepus ir valgius. O aš dirbu kepykloje. Ir kalbu ne tik apie keto, be lektinų, low carb ar kitokią Šį kartą nepasikuklinsiu – tai iš tikrųjų SKANIAUSI keksiukai, kuriuos esu kepus ir valgius. O aš dirbu kepykloje. Ir kalbu ne tik apie keto, be lektinų, low carb ar kitokią special mitybą. Jie iš tiesų turi visko, ko norisi iš keksiuko: minkštas, purus, klampus, drėgnas. (...daugiau) Natalija, Stebuklinga mėta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
250 gramų migdolų miltų
3 vienetai kiaušinių (vidutinio dydžio)
3 saujos mėlynių (ar kt., žr.patarimus)
150 gramų jogurto (naudojau ožkos)
80 gramų saldiklio (naudojau ksilitolį)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
0.5 vieneto žaliųjų citrinų (ar geltonosios, nebūtina, žr. patarimus)
šiek tiek vanilės esencijos (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Išplakiau kiaušinius, saldiklį, druską ir jogurtą. Beje, naudojant blenderį ar mikserį procesai vyksta greičiau ir sklandžiau ;)
2.
Sudėjau migdolų miltus, kepimo miltelius ir išmaišiau. Gerai išmaišyk.
3.
Tešla turėtų nesunkiai slysti nuo šaukšto, jeigu labai klampi, gali įpilti šiek tiek vandens (viskas priklauso nuo naudojamo jogurto).
4.
Jeigu naudosi citrinos sultis (labai rekomenduoju), tai supilk ir išmaišyk. Gali patarkuoti žievelės.
5.
Na ir atsargiai įmašiau mėlynes. Pasistenk nesutraiškyti jų ir nepersistenk su kiekiu. Supilsčiau į 12 keksiukų formelių.
6.
Pašoviau į 165 C orkaitę (vėjelio funkcija) 25-30 min.
7.
Palikau atvėsti ir skanavau (jeigu labai nekantrauji, čiupk tą keksiuką ir karštą, bet turėk omeny, kad įspėjau;)
Patarimai:
Labai rekomenduoju neprašokti laimo ar citrinos sulčių – jos subalansuoja saldumą. Kad jau kalbame apie saldumą – ksilitolis analogiškas cukrui, bet jeigu naudosi eritritolį, reiktų šiek tiek daugėliau (tiesą sakant pirmą kartą kepdama dėjau 90 g ksilitolio, tačiau mano skoniui jie buvo kiek saldoki, visgi mėlynės irgi gerai atsveria saldumą.). Įvairių sirupų, medų nebandžiau, tad nepakomentuosiu. Manau kad su datulių tyre turėtų irgi pavykti, tik spalva bus tamsesnė.
Kuom keisti mėlynes? Šilauogėmis, avietėmis, braškėmis, šokolado gabaliukais, graikiškais ar karijų riešutukais, serbentais, gervuogėmis, aguonom (tada siūlyčiau dvigubai laimo ir patarkuok žievelės, o gali ir glaistu supilti kaip šiame recepte), kepintom kokosų drožlėm.. na esmę pagavai. Jetus, gi gamink juos “švarius”!
Užtepki sviestuko ir poruoki su pusryčių kapučino. Svarbu paminėti, kad rinktumeis nesutižusias tvirtas uogas ir dar kartą primenu: kad ir kaip norisi, NEPADAUGINK.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital