Čimičangos - traškūs tortilijų pyragėliai su kreminiu sūriu ir braškėmis

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 13
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Čimičangos tortilijų pyragėliai
Čimičangos tortilijų pyragėliai
Čimičangos tortilijų pyragėliai
Autorius apie receptą: Čimičangoms galima rinktis patį įvairiausią įdarą, tiek saldų, tiek su įvairia mėsyte, sūriu ar daržovėmis. Priklausomai nuo to, kokių čimičangų norite, kadangi Čimičangoms galima rinktis patį įvairiausią įdarą, tiek saldų, tiek su įvairia mėsyte, sūriu ar daržovėmis. Priklausomai nuo to, kokių čimičangų norite, kadangi čimičangos gaminamos tuo pačiu principu: ant tortilijos dedate įdarą, susukate į uždarą suktinuką ir kepate keptuvėje su aliejumi arba orkaitėje. Šio saldžiosios čimičangos iškart iškeptos išorėje traškios, o viduje – saldus, minkštas, kreminis įdaras. Jei norite, kad čimičangos būtų dar saldesnės, galite jas aplieti šokoladu. Čimičangas paruošite labai greitai, lengvai ir turėsite visą lėkštę garuojančių saldžių užkandžių, kurie nuo stalo išnyksta akimirksniu. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 13
13 vienetų tortilijos (vidutinio dydžio (~19-20 cm skersmens) )
227 gramai kreminio sūrio (kambario temperatūros)
200 mililitrų braškių (smulkintų)
3 šaukštai cukraus
3 šaukštai grietinės
1 šaukštelis vanilinio cukraus ( arba vanilės ekstrakto)
0.5 šaukštelio citrinos žievelės
šiek tiek aliejaus
Pabarstymui:
50 gramų cukraus
1 šaukštelis cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Viename indelyje sumaišome 50 g cukraus au 1 arb. š. cinamono.
2.
Į kitą indą sudedame kreminį sūrį, grietinę, cukrų, vanilinį cukrų ir citrinos žievelę, masę plakame elektriniu mikseriu, kol nelieka gumulėlių. Tada šaukštu įmaišome braškių gabalėlius.
3.
Ant kiekvienos tortilijos, maždaug 4 cm nuo krašto dedame 1 valg. š. kremo, užlenkiame kraštą prie kurio dėjome kremą, tada užlenkiame šoninius kraštus ir susukame suktinuką, suspaudžiame. Taip suvyniojame kiekvieną tortiliją. Galite suvynioti kelias čimičangas, jas kepti ir tuo pačiu metu pasiruošti likusias.
4.
Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname aliejų (~2 cm, nereikia, kad apsemtų čimičangas). Kiekvieną čimičangą dedame į įkaitusį aliejų ta puse, kur baigiasi tortilijos kraštelis, paspaudžiame šakute, kad čimičanga „neiširtų“, apkepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda. Iškepusias čimičangas dedame ant popierinio rankšluosčio, po to dedame į cukrų su cinamonu, patiekiame dar karštas. Atvėsusias čimičangas laikykite uždengtas šaldytuve.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
ruošiamės žiemai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis