Varškės apkepas su uogomis - be manų ir miltų

AUTORIUS:
Gražina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 28)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 28)
Varškės apkepas su uogomis - be manų ir miltų
@ Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai skanus ir gaivus varškės apkepas, kuriam nereikia miltų, nes drėgmę sugeria ir konsistencją sutvirtina kokoso drožlės. Uogos tinka bet kokios mėgiamos, taip pat ir Labai skanus ir gaivus varškės apkepas, kuriam nereikia miltų, nes drėgmę sugeria ir konsistencją sutvirtina kokoso drožlės. Uogos tinka bet kokios mėgiamos, taip pat ir šaldytos. (...daugiau) Gražina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
500 gramų varškės (skaniau su 9 proc.)
4 vienetai kiaušinių
3 šaukštai cukraus (arba pagal skonį)
100 gramų kokoso drožlių
2 saujos uogų (aviečių, braškių ar vyšnių)
šiek tiek vanilės ekstrakto (arba vanilinio cukraus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Varškę su kiaušiniais, cukrumi ir vanilės ekstraktu gerai išsukame elektriniu plakikliu. Beriame kokosų drožles, pamaišome.
2.
Gautą masę pilame į formą, išklotą kepimo popieriumi arba pateptą sviestu (galima kepti ir mažesnėse vienos porcijos dydžio formelėse). Ant viršaus užberiame uogų
3.
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35-45 minutes (kol viršus pasidarys gražiai auksinės spalvos).
4.
Iškepusiam apkepui leidžiame keletą minučių atvėsti ir sutvirtėti, o tada skanaujame!
Patarimai:
Jeigu norite, kad kokoso drožlės mažiau jaustųsi konsistencijoje (man jos patinka, bet būna kas nemėgsta), galite jas prieš tai sumalti.
Varškės apkepui man labiausiai patinka varškė ir pakelių, o ne maišelių, nes ji drėgnesnė. Kartais ją dar sutrinu blenderiu su pora šaukštų grietinės ar sviesto, tada apkepas būna beveik kaip pyragas
Jeigu nemėgstate kokoso, vietoje jo dėkite 100-200 g virtų ryžių (ypač tinka Basmati arba Jasmin rūšių). Ryžiai suteiks apkepui tvirtumo, o jų skonis skaniai dera su varške.
Vietoje uogų tinka naudoti razinas. Dar galite įpjaustyti bananų - irgi labai skanu.
AUTORIUS: Gražina
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (2)
Saulė
2019-07-17 01:16
Vietoje kokoso dėjau Jasmine ryžius. Labai skanu. Ačiū! ATSAKYTI
Alyte
2017-07-23 06:56
Labai skanu! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital