Panakota su braškėmis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Panakota su braškėmis
Panakota su braškėmis
Panakota su braškėmis
Panakota su braškėmis
Panakota su braškėmis
Panakota su braškėmis
Panakota su braškėmis
Panakota su braškėmis
Panakota su braškėmis
Panakota su braškėmis
Panakota su braškėmis
Panakota su braškėmis
Panakota su braškėmis
Panakota su braškėmis
Autorius apie receptą: Naminė braškių želė, ruošiama iš tikrų šviežių uogų, yra itin sodraus skonio bei minkštos, švelnios tekstūros. Antrasis deserto sluoksnis - panakotos. Norėdami, kad ji Naminė braškių želė, ruošiama iš tikrų šviežių uogų, yra itin sodraus skonio bei minkštos, švelnios tekstūros. Antrasis deserto sluoksnis - panakotos. Norėdami, kad ji būtų lengvo ir gaivaus skonio, išbandykite grietinėlės, pieno ir riebios grietinės derinį. Nors pastaroji gali pasirodyti ne itin tinkama rafinuotam itališkam desertui, patikėkite, būtent grietinė panakotai suteikia itin malonaus gaivumo! (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 sluoksnis:
800 gramų   braškių  (šviežių arba šaldytų ir atitirpintų)
50 gramų   cukraus
40 mililitrų   vandens
0.5 vieneto   citrinų sulčių
1 šaukštelis   vanilės ekstrakto
10 gramų   želatinos
2 sluoksnis:
250 gramų   grietinėlės, 35% riebumo
250 mililitrų   pieno
250 gramų   grietinės, 30% riebumo
100 gramų   cukraus
40 mililitrų   vandens
10 gramų   želatinos
1 šaukštelis   vanilės
1 žiupsnelis   druskos
Papuošimui:
pagal poreikį   braškių
pagal poreikį   citrinų
pagal poreikį   pistacijų
pagal poreikį   mėtų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pasiruoškite ingredientus braškių želė sluoksniui.
2.
Želatiną suberkite į nedidelį dubenėlį, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 5-10 minučių, kol išbrinks.
3.
Braškes sutrinkite iki visiškai tolygios tekstūros. Sumaišykite su cukrumi, citrinų sultimis ir vanilės ekstraktu. Supilkite į nedidelį puodą ir pakaitinkite, kol mišinys taps karštas (bet neužvirs!).
4.
Į karštas braškes sudėkite išbrinkusią želatiną ir greitai išmaišykite, kol ji visiškai ištirps. Šiek tiek atvėsinkite (bet neleiskite pradėti stingti).
5.
Stiklines į kekso kepimo formą ar kitą indą įtaisykite taip, kad stovėtų įstrižai (kampu).
6.
Į kiekvieną įpilkite braškių želė. Dėkite į šaldytuvą ir palikite želė sluoksnį sustingti.
7.
Paruoškite ingredientus panakotos sluoksniui.
8.
Želatiną suberkite į nedidelį dubenėlį, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 5-10 minučių, kol išbrinks.
9.
Grietinėlę ir pieną supilkite į vidutinio dydžio puodą, suberkite cukrų, pagardinkite vanile ir žiupsniu druskos. Kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies maišydami, kol cukrus ištirps ir mišinys stipriai užkais, bet dar neužvirs.
10.
Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite išbrinkusią želatiną.
11.
Tuomet sudėkite grietinę ir šluotele išmaišykite iki visiškai vientisos masės.
12.
Paruoštą kremą supilkite į stiklines ant sustingusios želė. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite 2-3 valandas ar per naktį, kol sustings.
13.
Papuoškite šviežiomis braškėmis, citrinų gabalėliais, smulkiai kapotomis pistacijomis ir šviežių mėtų ir šviežių mėtų šakelėmis.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Islandė
2023-11-04 22:40
Aš taip pat viską dariau kaip nurodyta recepte, bet braškių sluoksnis nesustingo. Gal želatinos reikėtų būtent į tą sluoksnį dėti daugiau ATSAKYTI
Akvile
2023-02-14 17:10
Viska dariau kai parasyta bet braskes su zele taip ir nestingata nors jau praejo 6 val palauksiu ryto tikiuosi nereiks ismest ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
sriubos
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital