Špinatų biskvito tortas su grietininiu kremu ir uogomis

AUTORIUS:
Jurgita Šinkūnaitė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Špinatų biskvito tortas su grietininiu kremu ir uogomis
Špinatų biskvito tortas su grietininiu kremu ir uogomis
Špinatų biskvito tortas su grietininiu kremu ir uogomis
Špinatų biskvito tortas su grietininiu kremu ir uogomis
Špinatų biskvito tortas su grietininiu kremu ir uogomis
Špinatų biskvito tortas su grietininiu kremu ir uogomis
Špinatų biskvito tortas su grietininiu kremu ir uogomis
Špinatų biskvito tortas su grietininiu kremu ir uogomis
Autorius apie receptą: Gaivus, skanus ir gražus tortukas vasarai. Špinatų biskvitą gaminau iš torto "Miško uoga", tik su šiek tiek mažiau aliejaus, o įdaro receptą nužiūrėjau Beatos laidoje. Gaivus, skanus ir gražus tortukas vasarai. Špinatų biskvitą gaminau iš torto "Miško uoga", tik su šiek tiek mažiau aliejaus, o įdaro receptą nužiūrėjau Beatos laidoje. Jurgita Šinkūnaitė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
300 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
250 gramų špinatų
240 gramų cukraus
200 mililitrų augalinio aliejaus (neutralaus skonio)
4 vienetai kiaušinių (nedidelių)
2.5 šaukšto citrinų sulčių (apytikriai)
12 gramų kepimo miltelių
1 šaukštelis citrinos žievelės (tarkuotos)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Įdarui:
1 kilogramas grietinės, 30% riebumo
150 mililitrų pieno
90 gramų rudojo cukraus
90 gramų cukraus
30 gramų želatinos (naudojau Dr. Oetker želatinos miltelius)
pagal skonį citrinų sulčių
pagal skonį uogų (naudojau braškes ir šilauoges, dėjau nemažai)
Viršui:
pagal skonį uogų (naudojau braškes ir šilauoges)
1 pakelis citrinų želė (naudojau Dr. Oetker, pakelio svoris 75g)
400 mililitrų vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į kokteilių plaktuvą sutarkuoju citrinos žievelės, įspaudžiu citrinos sulčių ir įpilu truputį aliejaus. Tada dedu po truputį špinatus ir taip, kol visus sutrina, supilu visą aliejų į trintus špinatus.
2.
Į kita dubenį dedu 4 trynius ir 2 baltymus (kitus 2 baltymus pasilieku), juos suplaku su cukrumi, plaku, kol masė bus puri. Į kiaušinių ir cukraus masę po truputį įmaišome špinatų masę, supilame vanilės ekstraktą išmaišome mentele.
3.
Miltus sumaišau su kepimo milteliais, persijoju ir įmaišau lengvai į masę.
4.
Išplaku 2 baltymus iki stnadumo ir taip pat, lengvai maišant mentele, įmaišau į tešlą. Paruoštą tešlą padalinu į 3 kepimo formas: vieną 25 cm skersmens, skersmens, kitos dvi - 22 cm.
5.
Kepu iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-18 min. Ar iškepė, patikrinu mediniu smeigtuku.
6.
Įdarui pienu užpilu želatiną, palieku 10 minučių išbrinkti. Ištirpinu garų vonelėje: indelį su želatina statau į didesnį puodą su verdančiu vandeniu taip, kad mažesnio indo dugnas neliestų vandens. Maišau, kol želatina visiškai ištirps (neužvirinkite!). Palieku atvėsti.
7.
Grietinę su cukrumi išplaku iki purumo (jos tūris padidėja). Plona srovele, toliau plakant supilu atvėsusią želatiną. Įspaudžiu citrinos sulčių, sumaišau. Supjaustau braškes ir kartu su šilauogėmis sudedu į kremą.
8.
Tortą surenku torto surinkimo žiede. Aplink žiedą dedu kepimo popieriaus - taip lengviau paskui tortą atskirti nuo žiedo. Pirmiausia dedu didesnį biskvitą, tada grietinės kremą, ant jo - vėl biskvitą ir vėl grietinės kremą, tada trečią biskvitą ir ant jo grietinės kremą. Ant viršaus tiesiu kepimo popieriaus ir uždedu 25 cm skersmens kepimo formos dugną ir dedu tortą į šaldytuvą keletui valandų (o dar geriau - nakčiai), kad sustingtų.
9.
Kai tortas sustingsta, citrininės želė miltelius ištirpinu su 400ml karšto vandens. Palieku atvėsti iki kambario temperatūros.
10.
Ant torto viršaus išdėlioju uogų ir jas labai atsargiai užpilu atvėsusia citrinine žele. Padedu į šaldytuvą porai valandų, kad viršus sustingtų.
Patarimai:
Jeigu norite dar gaivesnio torto, į špinatus galite įmaišyti mėtos lapelių, o vietoje grietinės naudoti 10 proc. riebumo graikišką jogurtą (tokiu atveju želatinos dėkite truputį daugiau) - išbandyta ir taip pat labai skanu.
AUTORIUS: Jurgita Šinkūnaitė
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital