Špinatų biskvito tortas su grietininiu kremu ir uogomis

AUTORIUS:
Jurgita Šinkūnaitė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Špinatų biskvito tortas su grietininiu kremu ir uogomis
Špinatų biskvito tortas su grietininiu kremu ir uogomis
Špinatų biskvito tortas su grietininiu kremu ir uogomis
Špinatų biskvito tortas su grietininiu kremu ir uogomis
Špinatų biskvito tortas su grietininiu kremu ir uogomis
Špinatų biskvito tortas su grietininiu kremu ir uogomis
Špinatų biskvito tortas su grietininiu kremu ir uogomis
Špinatų biskvito tortas su grietininiu kremu ir uogomis
Autorius apie receptą: Gaivus tortukas vasarai. Špinatų biskvitą gaminau iš torto "Miško uoga", o įdaro receptą nužiūrėjau Beatos laidoje. Gaivus tortukas vasarai. Špinatų biskvitą gaminau iš torto "Miško uoga", o įdaro receptą nužiūrėjau Beatos laidoje. Jurgita Šinkūnaitė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
300 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
4 vienetai kiaušinių (nedidelių)
240 mililitrų augalinio aliejaus
240 gramų cukraus
200 gramų špinatų
15 gramų kepimo miltelių
2.5 šaukšto citrinų sulčių (apytikriai)
1 vienetas citrinos žievelės (nutarkuotos)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Įdarui:
1 kilogramas grietinės, 30% riebumo
150 mililitrų pieno
90 gramų rudojo cukraus
90 gramų cukraus
20 gramų želatinos
pagal skonį citrinų sulčių
pagal skonį uogų (naudojau braškes ir šilauoges, dėjau nemažai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į kokteilių plaktuvą sutarkuoju citrinos žievelės, įspaudžiu citrinos sulčių ir įpilu truputį aliejaus. Tada dedu po truputį špinatus ir taip, kol visus sutrina, supilu visą aliejų į trintus špinatus.
2.
Į kita dubenį dedu 4 trynius ir 2 baltymus (kitus 2 baltymus pasilieku), juos suplaku su cukrumi, plaku, kol masė bus puri. Į kiaušinių ir cukraus masę po truputį įmaišome špinatų masę, supilame vanilės ekstraktą išmaišome mentele.
3.
Miltus sumaišau su kepimo milteliais, persijoju ir įmaišau lengvai į masę.
4.
Išplaku 2 baltymus iki stnadumo ir taip pat, lengvai maišant mentele, įmaišau į tešlą. Paruoštą tešlą padalinu į 2 kepimo formas: vieną 25 cm skersmens, kitą - 22 cm.
5.
Kepu iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 18 min. Ar iškepė, patikrinu mediniu smeigtuku.
6.
Įdarui pienu užpilu želatiną, palieku 10 minučių išbrinkti. Ištirpinu garų vonelėje: indelį su želatina statau į didesnį puodą su verdančiu vandeniu taip, kad mažesnio indo dugnas neliestų vandens. Maišau, kol želatina visiškai ištirps (neužvirinkite!). Palieku atvėsti.
7.
Grietinę su cukrumi išplaku iki purumo (jos tūris padidėja). Supjaustau braškes ir kartu su šilauogėmis sudedu į grietinę. Plona srovele, nuolat maišant, supilu atvėsusią želatiną, įspaudžiu citrinos sulčių, sumaišau.
8.
Tortą surenku torto surinkimo žiede. Aplink žiedą dedu kepimo popieriaus - taip lengviau paskui tortą atskirti nuo žiedo. Dedu didesnį biskvitą, tada grietinę su uogomis, vėl biskvitą ir vėl grietinę su uogomis, ant viršaus tiesiu kepimo popieriaus ir uždedu 25 cm skersmens kepimo formos dugną. Palieku šaldytuve per naktį.
Patarimai:
Jeigu norite dar gaivesnio torto, į špinatus galite įmaišyti mėtos lapelių, o vietoje grietinės naudoti 10 proc. riebumo graikišką jogurtą (tokiu atveju želatinos dėkite truputį daugiau) - išbandyta ir taip pat labai skanu.
AUTORIUS: Jurgita Šinkūnaitė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital