Tinginių Napoleonas su braškėmis

AUTORIUS:
Ilona
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 23)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 23)
Tinginių Napoleonas su braškėmis
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Ar mėgstate tortą Napoleoną? Jei mėgstate, šis greitai paruošiamas tortas patiks ne tik dėl to, kad yra labai skanus, bet ir todėl, kad virtuvėje ilgai sukiotis tikrai nereikės. Ar mėgstate tortą Napoleoną? Jei mėgstate, šis greitai paruošiamas tortas patiks ne tik dėl to, kad yra labai skanus, bet ir todėl, kad virtuvėje ilgai sukiotis tikrai nereikės. Beje, gardintas braškėmis, tad jos tortui suteikia naują ir labai puikų skonį bei vasarišką gaivumą. Kremui idėją radau iš Ant medinės lentelės tinklaraščio. (...daugiau) Ilona
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
500 gramų bemielės sluoksniuotos tešlos
450 gramų braškių
Kremui:
750 gramų pieno
2 vienetai kiaušinių
150 gramų cukraus
125 gramai kondensuoto pieno, saldinto
100 gramų sviesto
3 vienetai kiaušinių trynių
65 gramai krakmolo
1 šaukštelis vanilės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sluoksniuotos tešlos lapelius šiek tiek atitirpinti, tuomet pakočioti, kad būtų plonesni ir didesni. Uždėti lėkštutę, apipjauti, kad būtų apvalūs lakštai, bet jei norite, galite daryti kvadratinius ar stačiakampio formos. Atlikusius gabaliukus nuo pjaustymo pasilikti.
2.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, dėti paplotį (jei telpa, dėkite po du), pabadyti šakute, šalia sudėti likusius gabaliukus.
3.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti apie 15 minučių iki kol pakils, gražiai paruduos.
4.
Iškepusius nedidelius gabaliukus sutrupinti, o lakštus atidėti atvėsti.
5.
Kremui į puodą suberti cukrų, įmušti kiaušinius, sudėti trynius ir išplakti iki vientisos masės. Tuomet berti krakmolą ir išplakti. Sudėti sutirštintą kondensuotą pieną, išmaišyti ir nuolat maišant supilti pieną.
6.
Paruoštą kremą virti ant vidutinės kaitros nuolat maišant apie 15 - 20 minučių iki kol kremas sutirštės, tuomet dėti sviestą, vanilę ir permaišyti iki vientisos masės. Kremą uždengti maistinę plėvele taip, kad liestų patį kremą ir palikti kambario temperatūroje iki kol atvės.
7.
Braškes supjaustyti griežinėlias arba mažesniais gabalėliais.
8.
Ant lėkštės dėti sluoksniutos tešlos lakštą, dėti kremo ir paskirstyti per visą plotį. Padėlioti braškių, tuomet vėl dėti lakštą, tepti kremu, padėlioti braškių ir taip sluoksniuoti iki kol neliks ingredientų. Viršų pabarstyti paruoštais trupiniais.
9.
Paruoštą tortą dėti į šaldytuvą ir palikti pastovėti nakčiai, kad skoniai susijungtų.
AUTORIUS: Ilona
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital