Braškinis žele pyragas

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 40)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 40)
Braškinis žele pyragas
Braškinis žele pyragas
Braškinis žele pyragas
Autorius apie receptą: Gaivus, skanus, ne per saldus ir labai braškinis – vasaros metu, tik ir valgyti tokius lengvus desertus. Svarbiausia, kad pyrago pagaminimas visiškai nesudėtingas ir nėra toks Gaivus, skanus, ne per saldus ir labai braškinis – vasaros metu, tik ir valgyti tokius lengvus desertus. Svarbiausia, kad pyrago pagaminimas visiškai nesudėtingas ir nėra toks ilgas, koks iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti perskaičius receptą. Kol kepa biskvitas gaminame kremą, kol kremas stengsta gaminame želę, o laukti, kol desertas sustings, ilgai nereikia, kadangi deserto sluoksniai nėra stori. Desertu vaišinant daugiau žmonių, siūlau dvigubinti porciją ir gaminti arba vienoje didelėje formoje, arba 2-jose vienodo dydžio formose. Vietoje braškių galite naudoti bet kokias kitas uogas. Braškinę želę galite pakeisti bet kokia kita mėgstama žele. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Biskvitui:
2 vienetai kiaušinių
50 gramų cukraus
50 gramų miltų
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
Sirupui:
50 mililitrų vandens (šilto)
1 šaukštas cukraus
1 šaukštas citrinų sulčių
Kremui:
125 gramai grietinėlės, 35% riebumo (šaltos)
85 gramai braškių želė
3 šaukštai cukraus pudros
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Viršui:
45 gramai braškių želė
2 saujos braškių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pasiruošiame braškinį želė sluoksnį: į didelį dubenį supilame 85 g braškinės želės, sumaišome su 1 stikline verdančio vandens. Maišome, kol želė ištirpsta, tada supilame 0,5 stiklinės šalto vandens, išmaišome ir paliekame kambario temperatūroje atvėsti ir vos vos sutirštėti.
2.
Biskvitas – įkaitiname orkaitę iki 180 C. Viename dubenyje elektriniu plakikliu plakame kiaušinius apie 1 min. Tada supilame cukrų, vanilės ekstraktą, įdedame žiupsnį druskos ir plakame dar apie 6 min, kol gauname balsvą, gan tirštoką masę. Po truputį įsijojame miltus ir lėtai įmaišome juos į tešlą gumine mentele arba šaukštu (ne plakikliu!). Miltus maišome trumpai, svarbu, kad neliktų gumulėlių ir miltai įsimaišytų į tešlą, bet nereikia jos permaišyti.
3.
Ant kepimo formos dugno (aš naudojau 26 cm x 17 cm kepimo formą aukštesniais kraštais) patiesiame kepimo kepimo popieriaus, supilame tešlą, išlyginame paviršių ir kepame ~20 min, kol biskvitas įgauną švelniai auksinę spalvą. Tada išimame biskvitą iš orkaitės, apverčiame ant kepimo grotelių, atsargiai nuimame kepimo popierių ir paliekame visiškai atvėsti.
4.
Sirupas – sirupo ingredientus sumaišome viename indelyje. Maišome, kol cukrus ištirpsta ir paliekame sirupą visiškai atvėsti. Atvėsusį biskvitą dedame atgal į švarią kepimo formą (kurioje kepėte). Naudodami šaukštą ar konditerinį teptuką sirupą tolygiai užpilame ant biskvito, paliekame kelias minutes įsigerti.
5.
Braškinis sluoksnis – grietinėlę suplakame viename dubenyje su cukraus pudra ir vanilės ekstraktu. Plakame, kol grietinėlė sutirštėja ir nebekrenta nuo mikserio šluotelių. Tik neperplakite grietinėlės, kad nesušoktų į gumulėlius. Pirmame žingsnelyje sumaišyta želė jau turėtų būti šiek tiek sutirštėjusi, ją lėtai įmaišome į grietinėlės masę. Braškinį kremą supilame ant biskvito, išlyginame paviršių, įspaudžiame braškes ir dedame į šaldytuvą stengti 1 h.
6.
Viršui viename indelyje želę sumaišome su 0,5 stiklinės verdančio vandens, maišome, kol želė visiškai ištirpsta. Tada įpilame ¼ stiklinės šalto vandens ir paliekame visiškai atvėsti, kol stengsta grietinėlės sluoksnis. Po to, naudodami šaukštą lėtai pilame žele ant pyrago viršaus ir dedame pyragą atgal į šaldytuvą stengti 1-1,5 h, kol žele visiškai sustengsta. Skanaus!
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Tragedija
2023-07-20 13:09
Aš tikrai ne iš tų kurie komentuoja, bet šį kartą nesusilaikau, nes visi produktai keliavo tiesiai į šiukšlių dėžę… Visų pirma žėlė pagal šį receptą nesustingo todėl dariau pagal save…, antra žėlę maišant su grietinėle ją sutrauke… Viskas buvo daroma kaip parašyta ir kiekiai, gramai, ml viskas pagal receptą. Todėl noriu perspėti, jog receptas nėra patikimas ant 100% ATSAKYTI
Asta
2021-05-24 00:02
Super skanus!! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital