Arbatos ir uogų limonadas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Arbatos ir uogų limonadas
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Arbatos ir uogų limonadas
Arbatos ir uogų limonadas
Arbatos ir uogų limonadas
Autorius apie receptą: Uogų sezono įkarščiui šis uogų limonadas tinka tobulai. Gaivus, dailus, pagaminamas per 15-20 minučių. Aš jį ruošiu subtiliai saldų, bet jei mėgstate saldžiau, tiesiog Uogų sezono įkarščiui šis uogų limonadas tinka tobulai. Gaivus, dailus, pagaminamas per 15-20 minučių. Aš jį ruošiu subtiliai saldų, bet jei mėgstate saldžiau, tiesiog įdėkite daugiau medaus ar kito saldiklio. Uogos šiam limonadui tinka pačios įvairiausios - dažniausiai naudoju, ką randu šaldytuve. Šaldytos uogos irgi puikiai tinka, jų atitirpinti nebūtina. (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
1 litras gazuoto vandens
300 gramų uogų (tinka įvairiausios, aš naudojau vyšnių, braškių, šilauogių ir aviečių miksą)
400 mililitrų vaisinės arbatos (aš naudojau AROMA TEA su avietėmis ir braškėmis)
1.5 vieneto citrinų
2 šaukštai medaus (arba cukraus ar klevų sirupo ar stevijos ar kitokio saldiklio)
1 saujelė mėtų (nebūtina)
pagal poreikį ledukų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Paruoškite arbatą (aš du pakelius arbatos užpilu 400 ml karšto vandens ir palaikau 5 min). Palikite atvėsti.
2.
Saują uogų atsidėkite, o likusias sudėkite į elektrinio trintuvo indą. Ten pat dėkite medų, įspauskite vienos citrinos sultis ir supilkite arbatą. Sutrinkite iki vientisos konsistencijos. Jei norite gražesnės, vientisesnės spalvos limonado, gautą tyrę pertrinkite per sietelį (bet tai nebūtina).
3.
Paragaukite, ar patinka skonis - jis turėtų būti maloniai saldžiarūgštis. Jei saldumo trūksta, įdėkite dar medaus (ar kito saldiklio), o jei trūksta rūgštelės - įspauskite citrinos sulčių.
4.
Į asotį, kuriame tieksite limonadą, įdėkite gausiai ledukų (aš jais pripildau asotį iki pusės).
5.
Atsidėtas uogas, jei didesnės (pvz. braškės) perpjaukite į kelias dalis (smulkių uogų nepjaustykite). Likusią citrinos pusę supjaustykite plonais griežinėliais. Uogas ir citrinos griežinėlius dėkite ant ledukų, užberkite mėtų lapelius. Išmaišykite.
6.
Viską užpilkite gazuotu vandeniu. Tiekite iškart.
Patarimai:
Saldumas. Šis uogų limonadas saldus subtiliai. Jei mėgstate saldžius gėrimus, medaus (ar kitokio saldiklio) dėkite daugiau.
Uogos. Uogos šiam limonadui tinka pačios įvairiausios - dažniausiai naudoju, ką randu šaldytuve. Šaldytos uogos irgi puikiai tinka, jų atitirpinti nebūtina.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital