Gaivus braškinis želė desertas

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 42)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 42)
Braškinis želė desertas
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Gaivus, nesudėtingai paruošiamas ir labai skanus desertas su braškėmis! Galima jį ruošti ir su kitomis uogomis, bet vasarą man jis labai skanus būtent toks! Jogurtą renkuosi Gaivus, nesudėtingai paruošiamas ir labai skanus desertas su braškėmis! Galima jį ruošti ir su kitomis uogomis, bet vasarą man jis labai skanus būtent toks! Jogurtą renkuosi geriamą vanilinį (jau saldintą), bet puikiai tiks ir natūralus (tuomet papildomai pagal skonį pasaldinkite) ar miško uogų, ar kitokio mėgiamo skonio. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
800 mililitrų jogurto, vanilinio (kambario temperatūros)
600 gramų braškių
154 gramai braškių želė (2 pakelių)
2 šaukštai želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Braškes gerai nuplauti, nuskabyti ir nusausinti. Supjaustyti gabalėliais ir sudėti į formą ar dubenį (aš naudoju maždaug 2,5 -3 litrų talpos formą).
2.
Braškinę želė paruošti, kaip nurodyta ant pakuotės, bet naudojant maždaug trečdaliu mažiau vandens. Jei ant pakuotės nurodyta naudoti 500 ml vienam pakeliui, tuomet iš viso (dviems pakeliams) reikės maždaug 700 ml. Palikti pravėsti ir supilti ant braškių. Dėti į šaldytuvą, kol visiškai sustings.
3.
Želatiną, užpilti 100 ml jogurto ir palikti 15-20 minučių išbrinkti. Kai išbrinks, pašildyti virš garų vonelės kol želatina ištirps (neliks granulių). Palikti pravėsti ir supilti į likusį jogurtą (jis būtinai turėtų būti kambario temperatūros, kad želatina nesušoktų į gumuliukus).
4.
Jogurtą atsargiai, po kelis šaukštus dėti ant želė masės. Padėti į šaldytuvą sustingti bent kelioms valandoms, o geriau - pernakt.
5.
Formą su sustingusiu desertu trumpam pamerkti į karštą vandenį, kad želė lengviau išsiimtų (būkite atsargūs, kad vandens nepatektų į pačią formą). Tada ant formos viršaus uždėti lėkštę ir, tvirtai laikant formą ir lėkštę, greitai apversti, desertas liks lėkštėje. Pjaustyti ir skanauti!
AUTORIUS: Dovilė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital