Šokoladinis varškės pyragas su bananais ir juodaisiais serbentais

AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Šokoladinis varškės pyragas su bananais ir juodaisiais serbentais
Šokoladinis varškės pyragas su bananais ir juodaisiais serbentais
Šokoladinis varškės pyragas su bananais ir juodaisiais serbentais
Autorius apie receptą: Receptą sudariau pagal tai, kokius produktus turėjau - išėjo labai skanus pyragas. Skaniausias buvo antrą dieną. Ingredientai skirti 24 cm skersmens apvaliai formai. Receptą sudariau pagal tai, kokius produktus turėjau - išėjo labai skanus pyragas. Skaniausias buvo antrą dieną. Ingredientai skirti 24 cm skersmens apvaliai formai. Jurgitos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui:
200 gramų kvietinių miltų
150 gramų sviesto (šalto)
1 vienetas kiaušinių
50 gramų kakavos
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
500 gramų kreminės varškės
3 vienetai kiaušinių
150 gramų cukraus
100 gramų juodųjų serbentų
1 vienetas bananų (gerai prinokusio)
3 šaukštai kvietinių miltų
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pagrindui miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir kakava. Į juos dedame gabaliukais supjaustytą sviestą ir rankomis triname iki trupinių. Beriame cukrų, druską, įmušame kiaušinį, išmaišome ir užminkome minkštą tešlą. 1/4 tešlos dedame į šaldymo kamerą, likusią - į šaldytuvą (palaikome 20 min.).
2.
Įdarui bananą sutrinti šakute. Į varškę dedame sutrintą bananą, beriame miltus, cukrų, vanilinį cukrų, išmaišome. Įmušame kiaušinius ir šluotele arba plakikliu išplakame iki vientisos masės.
3.
Ant formos dugno ir sienelių (apie 6 cm.) rankomis paskirstome tešlą. Suberiame ant jos serbentus, užpilame varškės masę ir ant viršaus sutarkuojame kameroje sustingusią tešlą.
4.
Kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 45 min. Iškeptą palaikome orkaitėje, kol šiek tiek atvėsta.
5.
Tuomet visiškai atvėsiname (geriausia palaikyti per naktį šaldytuve). Skanaus!
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Vaiva
2023-07-21 09:40
Vakar kepiau ir man atrodo reiktu daugiau šokoladinės tešlos,nes man naudojant 24cm jos tikria neužteko apatiniam sluoksniui kaip parodyta nuotraukoje.

Taip pat tešla turėtu likti šaldytuve žymiai ilgiau negu 20min ,kad eitu ją tarkuoti( gal net puse dienos).

O šiaip labai skanus pyragėlis :) ATSAKYTI
Gintarė
2023-07-27 17:06
Miela Vaiva, arba blogai perskaitėte, arba esate išsiblaškiusi, ns receptas geras :) Lietuviškai parašyta: 1/4 tešlos dėti į ŠALDYMO KAMERĄ ir būtent tiek reikia tarkuoti ant viršaus. O 3/4 tešlos reikia įdėti į šaldytuvą ir būtent šiuo kiekiu iškloti dugną ;) ATSAKYTI
Laimaok
2021-12-28 12:40
O ka vietoje kremines varskes, ar tiktu 9 procentu paprasta, aciu ATSAKYTI
Diana
2021-12-30 16:35
Manau tiktų arba galite 400g 9% varškės sutrinti blenderiu su 100g grietinės (arba graikiško jogurto), kad neliktų grūdelių. Taip bus dar skaniau negu vien su varške. ATSAKYTI
Dainius
2019-07-12 17:59
Kaip skaniai atrodo, niam niam ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital