Sviestinis vyšnių pyragas

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 109)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 109)
Sviestinis vyšnių pyragas
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Sviestinis vyšnių pyragas
Sviestinis vyšnių pyragas
Sviestinis vyšnių pyragas
Sviestinis vyšnių pyragas
Autorius apie receptą: Man šis pyragas yra tobulas. Visiškai sutirpstantis burnoje, o paruošiamas be galo lengvai. Vyšnių rūgštelė maloniai kontrastuoja su pyrago saldumu, o jeigu dar į tešlą Man šis pyragas yra tobulas. Visiškai sutirpstantis burnoje, o paruošiamas be galo lengvai. Vyšnių rūgštelė maloniai kontrastuoja su pyrago saldumu, o jeigu dar į tešlą įmaišytumėte smulkiai pjaustyto juodo šokolado... mmm... :) (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
400 gramų vyšnių (šviežių arba šaldytų)
250 gramų miltų (naudojau Ekstra)
200 gramų sviesto
170 gramų cukraus (arba pagal skonį)
4 vienetai kiaušinių (naudojau M dydžio)
1 šaukštelis kepimo miltelių (su nedideliu kaupuku)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Vyšnias švariai nuplaukite ir išimkite kauliukus. Jeigu naudotumėte šaldytas, jas atitirpinkite ir nupilkite atsiradusį skystį.
2.
Minkštą kambario temperatūros sviestą mikseriu išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki masė taps puri ir balzgana.
3.
Po vieną įmuškite kiaušinius, gerai išplakdami po kiekvieno.
4.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Per kelis kartus miltus įmaišykite į tešlą (maišykite jau šaukštu, nebe mikseriu). Stenkitės tešlos labai nepermaišyti, maišykite tik tiek, kad neliktų sausų miltų. Tešla turėtų būti gana tiršta (tirštesnė už riebią grietinę), bet maišoma šaukštu, ne kieta.
5.
Tešlą sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (aš naudojau 21 cm skersmens, bet tinka ir didesnė, tiesiog pyragas bus plonesnis).
6.
Trečdalį vyšnių įspauskite į tešlą giliau (iškepus jos atsidurs pyrago viduje), o likusias vyšnias gražiai išdėliokite ant pyrago viršaus ir įspauskite legvai.
7.
Pyragą šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 45-60 minučių. Tikslus kepimo laikas priklausys nuo jūsų orkaitės ir pyrago storio. Ar pyragas iškepė, patikrinkite įsmeigdami medinį pagaliuką į storiausią pyrago dalį - ištrauktas pagaliukas turėtų būti sausas ir neapsivėlęs trupiniais.
8.
Iškepusiam vyšnių pyragui būtinai leiskite visiškai atvėsti, o idealu - dar ir pastovėti 2-3 valandas. Stovėdamas šis pyragas dar paskanėja :)
Patarimai:
Į šio vyšnių pyrago tešlą labai tinka įmaišyti smulkiai pjaustyto juodo šokolado. Cukraus tada dėkite truputį mažiau.
Jeigu pyragą kepsite didesnėje formoje (pvz. 24-26 cm skersmens), visas vyšnias galite tiesiog išdėlioti ant pyrago viršaus.
Jeigu pyrago viršus imtų per daug ruduoti, o pyragas dar neiškepė, sumažinkite orkaitės temperatūrą 15-20 laipsnių ir kepkite toliau (iki įkišus medinis pagaliuką jis bus sausas, neapsivėlęs).
Jeigu skubate ir pamiršote sviestą iš anksto išsiimti iš šaldytuvo, jog suminkštėtų, tešlą ruoškite taip - pirmiausia labai gerai išplakite kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi (plakite kokias 7-8 minutes, kad masė pabaltų ir tūris padidėtų 2-3 kartus). Įmaišykite ištirpintą ir atvėsintą sviestą. Tada įmaišykite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais (jų dėkite truputį daugiau, apie 1.5-2 šaukšelius). Miltų dėkite tiek, kad tešla būtų tiršumo kaip riebi grietinė (t.y. gaminant šiuo būdu tešla turėtų būti skystesnė negu gaminant recepte aprašytu būdu).
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (9)
Lina
2022-07-30 13:13
Kadangi kepimo indas buvo užimtas, iškepiau keksiukus,dar neragavau, bet atrodo gavosi. ATSAKYTI
Diana
2021-07-28 08:29
Pabandžiau ir aš išsikepti šį pyragą. Man jis nuostabus tiek skoniu,tiek išvaizda. Gal vaikučiams per mažai saldumo. Bet jiem prie arbatos puodelio sake tiko labai.☺️ Kas liečia receptą,visai nesudėtingas.Rekomenduoju visiems.☺️❗ ATSAKYTI
Sigitas
2021-07-15 16:16
Pabanžiau ir aš išsikepti šitą pyragiuką.Dariau pagreitintu variantu įdėjau šokolado .Laukiu gaspadinės,įvertins ,tikiuosiu patiks ;] ATSAKYTI
Karolina
2020-10-02 19:01
Aš padariau kažką ne taip...mano tešla gavosi labiau panasi į sausainiams skirtą tešlą... idomu kas iš jos iškeps :D jau kaip man nesiseka su saldžiais ir visais miltiniais patiekalais!!! ATSAKYTI
Dovilė
2021-07-11 23:10
Panašu, kad arba sviestą su cukrumi plakėte kiek per trumpai, arba kiaušiniai buvo maži, arba na gal netyčia įdėjote šiek tiek per daug miltų. ATSAKYTI
Pirmas geras pyragas
2020-08-13 11:28
Kadangi neturiu mikserio, viską maišiau rankom. Ir kai pradėjau mušti kiaušinius, tešla labai keista pasidarė, jau maniau nieko nesigaus. Bet įdėjau šiek tiek daugiau pastangų maišant ir subėrus miltus buvo normali tešla. :D Labai skaniai gavosi ATSAKYTI
Fėja
2020-08-11 14:27
Labai gardus pyragas .Kepiau ir su šilauogėm, bet su vyšnėmis skanesnis. ATSAKYTI
Eglė
2020-07-19 22:19
Gaminau pyragą pagal pagreitintą variantą su ištirpintu sviestu. Pavyko puikiai!!!
Ir ačiū už patarimus ATSAKYTI
Ina
2020-07-13 00:19
Nuostabus pyragas, rekomenduoju ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital