Grietininis mėlynių pyragas

AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Grietininis mėlynių pyragas
Autorius apie receptą: Pyragas primena sūrio pyragą, bet yra gaivesnio ir lengvesnio skonio! Ingredientai skirti 26 cm apvaliai formai. Pyragas primena sūrio pyragą, bet yra gaivesnio ir lengvesnio skonio! Ingredientai skirti 26 cm apvaliai formai. Jurgitos receptai
Redakcijos nuomonė: Fantastiškai gaivus ir gardus pyragas. Galima jį kepti ir su kitokiomis uogomis, bet mums su mėlynėmis jis pats pačiausias. Į tešlą dar įdėjome šaukštelį tarkuotos citrinos Fantastiškai gaivus ir gardus pyragas. Galima jį kepti ir su kitokiomis uogomis, bet mums su mėlynėmis jis pats pačiausias. Į tešlą dar įdėjome šaukštelį tarkuotos citrinos žievelės, o į įdarą įspaudėme šaukštą citrinos sulčių lengvai rūgštelei. Būtinai būtinai išbandykite! (...daugiau)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
200 gramų miltų
100 gramų sviesto (šaltas)
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
400 gramų mėlynių
300 gramų grietinės
3 vienetai kiaušinių
150 gramų cukraus
3 šaukštai miltų
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Ruošiame pagrindą: į miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, dedame gabaliukais supjaustytą sviestą ir rankomis triname iki trupinių.
2.
Beriame cukrų, druską, įmušame kiaušinį, išmaišome ir užminkome minkštą tešlą. Dedame ją 20 minučių į šaldytuvą.
3.
Ruošiame įdarą: į grietinę beriame miltus, cukrų, vanilinį cukrų, išmaišome. Įmušame kiaušinius ir šluotele arba plakikliu išplakame iki vientisos masės.
4.
Ant formos dugno ir sienelių (apie 4 cm.) rankomis paskirstome tešlą.
5.
Suberiame ant jos mėlynes ir užpilame grietininį užpilą.
6.
Kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 45 minutes.
7.
Iškeptą pyragą palaikome orkaitėje, kol šiek tiek atvėsta. Tuomet visiškai atvėsiname (geriausia palaikyti per naktį šaldytuve). Skanaus!
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
Gintarė
2020-09-21 13:22
Ar galima dėti virtas mėlynes? ATSAKYTI
Kristina
2020-08-16 14:25
Labai labai skanus pyragas,tik man per daug melyniu,kita karta desiu maziau ATSAKYTI
Gustė
2020-02-29 09:35
Puikus receptas, puikaus skonio pyragas. Bus iš top 10 dažnai kepamų ATSAKYTI
Dovilė
2020-02-23 18:44
Labai paprastai pagaminamas ir puikaus skonio! Kepiau su šilauogėmis, skonis patiko, bet kitą kart pabandysiu ir su mėlynėmis ATSAKYTI
Neringa
2019-07-17 22:06
Paprastai pagaminamas, tačiau labai skanus pyragas. ATSAKYTI
Odeta
2018-11-12 01:08
Pyragas gavosi dieviško skonio, svečiai labai išgyrė. Tiesa, kepiau dvigubai didesnį, tad dėjau dvigubai ingridientų. Tikrai kartosiu dar nevieną kartą. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
helovinas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital