Naminiai braškių marmelado saldainiai

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Porcijų skaičius: 30
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Braškių marmelado saldainiai
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Braškių marmelado saldainiai
Braškių marmelado saldainiai
Braškių marmelado saldainiai
Braškių marmelado saldainiai
Braškių marmelado saldainiai
Autorius apie receptą: Minkštučiai naminiai marmelado saldainiai, visaip kaip vaikystėje! Iš braškių jie tiesiog tobulo skonio, bet drąsiai galima gaminti ir iš kitų mėgiamų uogų - vyšnių, Minkštučiai naminiai marmelado saldainiai, visaip kaip vaikystėje! Iš braškių jie tiesiog tobulo skonio, bet drąsiai galima gaminti ir iš kitų mėgiamų uogų - vyšnių, serbentų, mėlynių ar net vaisių. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 30
300 gramų uogienių cukraus
300 gramų braškių (tinka ir šaldytos)
2 šaukštai citrinų sulčių
šiek tiek cukraus (apvoliojimui)
šiek tiek aliejaus (neutralaus skonio)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Braškes švariai nuplauti ir nuskabyti kotelius. Elektriniu trintuvu su sutrinti iki vientisos tyrelės.
2.
Maždaug 20x20 cm dydžio skardelę (ar kokį kitą indelį) iškloti kepimo popieriumi, uždengiant kraštelius. Popierių patepti trupučiu neutralaus skonio aliejaus (kad marmeladas nepriliptų).
3.
Puode sumaišyti trintas braškes su uogienių cukrumi ir citrinų sultimis. Kaitinti and didesnės ugnies, kol užvirs. Užvirus ugnį sumažinti ir virti ant nedidelės ugnies apie 15-20 minučių, nuolat maišant mediniu šaukštu, kad neimtų svilti.
4.
Marmeladas bus išviręs, kai matysite, kad tikrai pastebimai sutirštėjo. Jis neturi būti toks tirštas kaip verdant obuolių sūrį, bet ir ne skystas - perbraukus šaukštu per puodo vidurį masė turėtų sutekėti tik per 2-3 sekundes. Galima patikrinti ir taip - šaukštą marmelado uždėkite ant vėsios lėkštelės, tuomet labai gerai matysis, ar masė laiko formą.
5.
Marmelado masę supilti į popieriumi išklotą formą, šaukštu išlyginti paviršių. Palikti visiškai atvėsti ir sutvirtėti (man užtrunka 1-2 valandas, bet galite palikti ir nakčiai).
6.
Kai sustings, kartu su popieriumi išimti iš formos. Pjaustyti daugmaž 2x2 cm dydžio kvadratukais.
7.
Jeigu norite, kiekvieną gabaliuką galite dar apvolioti cukruje, bet tas nebūtina. Skanaus!
Patarimai:
Jeigu norite tobulai vientiso marmelado, kuriame nesijaustų braškių sėklyčių, braškių tyrę prieš virdami perkoškite per smulkų sietelį ar marliuką. Bet man asmeniškai tos sėklytės visiškai netrukdo.
Marmelado saldainius laikykite sudėję į sandarų indelį, sluoksnius atskirdami kepimo popieriumi.
Uogienių cukraus rasite pirkti daugumoje didesnių priekybos centrų cukraus skyriuje. Jis kartais dar vadinamas marmeladų cukrumi - toks irgi tinka.
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (2)
Nijole
2019-06-22 00:04
O paprastas cukrus netinka? ATSAKYTI
Dovilė
2019-06-23 14:41
Jeigu dėsite paprastą cukrų, reikėtų papildomai įdėti apie 1.5 šaukšto pektino (būna pirkti specializuotose prieskonių parduotuvėse). Į uogienių cukrus penktino jau būna įdėta, todėl papildomai dėti nebereikia. Būtent pektinas sutirština masę ir suteikia "marmeladiškumo". Su paprastu cukrumi tokia konsistencija nepavyks. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital