Naminiai braškių marmelado saldainiai

AUTORIUS:
Jolita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Naminiai braškių marmelado saldainiai
@Shutterstock
Naminiai braškių marmelado saldainiai
Naminiai braškių marmelado saldainiai
Autorius apie receptą: Saldūs naminiai marmelado saldainiai, visaip kaip vaikystėje! Vietoje uogienių cukraus galima naudoti paprastą cukrų ir pektino miltelius (jų galima įsigyti prieskonių Saldūs naminiai marmelado saldainiai, visaip kaip vaikystėje! Vietoje uogienių cukraus galima naudoti paprastą cukrų ir pektino miltelius (jų galima įsigyti prieskonių parduotuvėse), tik tada jų reikėtų apie 1.5 šaukšto. (...daugiau) Jolita
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
350 gramų uogienių cukraus
300 gramų braškių
2 šaukštai citrinų sulčių
šiek tiek cukraus
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Braškes nuplauti, nurinkti kotelius ir elektriniu trintuvu su sutrinti iki tyrelės. Tyrelę perkošti per smulkų sietelį ar marliuką, jog neliktų braškių sėklyčių.
2.
Maždaug 20x20 cm skardą ištiesti kepimo popieriumi, uždengiant kraštelius. Aptepti trupučiu neutralaus skonio aliejaus.
3.
Puode sumaišyti trintas braškes su uogienių cukrumi ir citrinų sultimis. Kaitinti, kol užvirs, tuomet virti ant nedidelės ugnies apie 20 minučių, nuolat maišant, kad nepriliptų. Patikrinti, ar jau pakankamai sutiršteję, galima taip - šauktą masės dėti į vėsią lėkštę, tuomet labai gerai matysis, ar masė jau tiršta, ar laiko formą. Masę supilti į skardą. Palikti atvėsti kelioms valandoms.
4.
Kai sustings, kartu su popieriumi išimti iš formos. Pjaustyti kąsnio dydžio gabaliukais. Po kiekvieno įpjovimo reikėtų nuvalyti peilį, kad pavyktų kuo lygiau supjaustyti. Kiekvieną gabaliuką apvolioti cukruje.
5.
Laikyti sandariame indelyje, tarp sluoksnių tiesiant kepimo popierių.
AUTORIUS: Jolita
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Vilma
2017-07-11 22:15
Kaip suprasti uogieniu cukrus? ATSAKYTI
Redita
2017-07-11 22:29
Būna prekybos centruose (bent jau didesniuose tai tikrai, bet konservavimo sezonu būna ir mažesniuose). Jis taip ir vadinasi "uogienių cukrus" arba "cukrus uogienėms" ar kažkaip panašiai. Iš tiesų tai yra cukraus ir pektino (tokia natūrali tirštinanti medžiaga, paprastai išgaunama iš obuolių) mišinys. Verdant su tokiu cukrumi uogienes, jo reikia dvigubai mažiau negu kad įprasto cukraus, nes būtent pektinas sutirština uogienę (dėl to obuolių uogienės būna kaip džemai natūraliai tirštos, nes obuoliuose daug pektino). Gaminant marmeladinius saldainius būtent ir reikia to tirštinančio efekto, kad saldainiai kambario temperatūroje nesutižtų, kaip kad nutiktų darant naminį marmeladą su želatina (yra ir tokių receptų internete, irgi skanu, tik jau tada būtinai reikia laikyti šaldytuve) ATSAKYTI
Waida
2017-07-23 22:42
maniau kad su zelatina turetu geriau gautis, aciu uz paaiskinima . bandysim ATSAKYTI
Diana
2019-06-17 18:16
Su želatina bus kitaip - labai minkštės kambario temperatūroje. Uogienių cukrus turi pektino, todėl marmeladas lieka standus kambario temperatūroje. Uogienių cukraus būna beveik kiekvienoje parduotuvėje. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital