Nuostabus trupininis pyragas su uogomis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Trupininis pyragas su uogomis
Autorius apie receptą: Aš naudojau šaldiklyje rastus šaldytus juoduosius serbentus, tikrai puikiausiai pavyksta! Vietoje juodųjų sebentų galima naudoti mėlynes (kaip ir originalioje recepto Aš naudojau šaldiklyje rastus šaldytus juoduosius serbentus, tikrai puikiausiai pavyksta! Vietoje juodųjų sebentų galima naudoti mėlynes (kaip ir originalioje recepto versijoje), raudonuosius serbentus, obuolius ar kitas mėgstamas uogas, vaisius.
Trupininė tešla labai skani ir puikiai tinka net su varškės įdaru.
Receptas adaptuotas pagal www.sonatinos-receptai.lt
(...daugiau) Monika, Fėjos virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
420 gramų miltų
200 gramų cukraus
220 gramų sviesto
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis citrinos žievelės
Įdarui:
1 litras uogų (naudojau juoduosius serbentus, bet tinka ir kitos šviežios, šaldytos uogos, taip pat uogienė ar varškė)
100 gramų cukraus
4 šaukšteliai krakmolo
1 šlakelis citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sumaišyti cukrų, miltus, kepimo miltelius, druską ir citrinos žievelę. Sudėti gabaliukais supjaustytą sviestą, įmušti kiaušinį ir viską trinti pirštų galais arba tarp delnų, kol gausis trupiniai.
2.
Pusę tešlos sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir suspausti.
3.
Įdarui sumaišyti cukrų, krakmolą ir citrinos sultis. Atsargiai įmaišyti serbentus.
4.
Uogas lygiu sluoksniu paskirstyti ant tešlos. Likusią tešlą sutrupinti ant viršaus.
5.
Kepti iki 190 C įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes ar kol paviršius gražiai apkeps.
6.
Iškepusiam pyragui leisti visiškai atvėsti, o tada pjaustyti ir gardžiuotis.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
Odeta
2024-03-07 20:10
Šaldytas uogas atšildyti? ATSAKYTI
Ugnė
2024-03-08 16:56
Nereikia atšildyti. ATSAKYTI
:)
2018-07-07 11:51
Su j. serbentais - l. rūgštus įdaras gaunasi. Ledai šiek tiek gelbėja reikalą valgant karštą, bet vis tiek l. rūgštu. ATSAKYTI
Eglė
2018-07-09 10:56
Gal keistas klausimas - o cukraus dėjote? Man regis, jo čia daugiau nei pakankamai uogų rūgštelei atsverti :) ATSAKYTI
Alvita
2017-07-19 15:50
Puikus receptas, nera sunkus. Skonis fantastiskas ;) idara dariau tik su silauogem ;) ATSAKYTI
Paulė
2017-03-01 19:42
Labai mėgstu trupininius pyragus! Pabandžiau pamiksuoti varškę su uogom, labai skanus įdaras gavosi ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital