Jogurtinis maskarponės sūrio tortas su braškėmis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 31)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 31)
Jogurtinis maskarponės tortas su braškėmis
Jogurtinis maskarponės tortas su braškėmis
Jogurtinis maskarponės tortas su braškėmis
Jogurtinis maskarponės tortas su braškėmis
Jogurtinis maskarponės tortas su braškėmis
Autorius apie receptą: Labai skanus, vasariškas mano pačios sugalvotas torto receptas. Labai skanus, vasariškas mano pačios sugalvotas torto receptas. Justyna, Baltoje lėkštėje
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
2 vienetai kiaušinių
50 gramų miltų
40 gramų cukraus
0.5 šaukštelio vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
350 gramų jogurto, natūralaus
250 gramų maskarponės sūrio
200 gramų kondensuoto pieno, saldinto
3 šaukštai želatinos
Viršui:
500 gramų braškių
250 mililitrų vandens
40 gramų braškių želė
3 šaukštai želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplakame iki putų, plakame apie 5 minutes. Miltus persijojame su druska ir suberiame į kiaušinių masę. Maišome, kol tešla taps vientisa.
2.
Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, šonus ištepame sviestu. Paruoštoje formoje paskirstome tešlą ir kepame iki 150 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių. Iškeptą biskvitą atvėsiname.
3.
Želatiną skirtą kremui užpilame 50 ml vandens ir paliekame, kad išbrinktų. Išbrinkusią želatiną ištirpiname ant silpnos ugnies ir truputį atvėsiname.
4.
Natūralų jogurtą sumaišome su maskarponės sūriu ir kondensuotu pienu. Plona srovele nuolat maišant želatiną supilame į jogurto ir sūrio masę. Paruoštą kremą užpilame ant paruošto biskvito ir paliekame šaldytuve, kad sutvirtėtų apie 1 - 2 valandas.
5.
Želatiną skirtą braškių sluoksniui užpilame vandeniu ir paliekame, kad išbrinktų. Braškes nuplauname, nusausiname ir supjaustome skiltelėmis. Paruošiame želė kaip nurodyta ant pakuotės tik su 200 mililitrų vandens kiekiu. Išbrinkusią želatiną ištirpiname ant silpnos ugnies, truputį atvėsiname ir plona srovele nuolat maišant įpilame į želę.
6.
Braškes sudėliojame ant truputį sustingusio torto ir ant viršaus pamažu supilame paruoštą žėlę. Paliekame tortą šaldytuve, kad galutinai sustingtų, geriausia per naktį.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (14)
Vaida
2022-04-02 14:32
Gaminau, gavosi sausas biskvitas, o kremas nesaldus visiškai. Tai jei dar darysiu, pilsiu daugiau kondensuoto pieno, o biskvitą drėkinsiu. ATSAKYTI
Renata
2022-04-04 10:59
Biskvito svarbu neperkepti, bet turėkit omenyje, kad su kremu kol stovės, jis dar sudrėks. Saldumas kaip kam - aš asmeniškai dar mažnau šiek tiek kondensuoto pieno, bet pas mus šeima nėra labai dideli smaližiai :) ATSAKYTI
Vaida
2022-05-17 18:29
Tai man tortas pavyko, biskvitas iškepė labai gražus, bet valgant jau padarytą tortą jis buvo sausas. ATSAKYTI
Vaida
2022-03-20 15:29
O jei viską darysiu pagal receptą, bet vietoje braškių uždėsiu konservuotų persikų? ATSAKYTI
Ieva
2021-12-20 12:04
Kokio skersmens kepimo forma naudota? :) ATSAKYTI
Diana
2021-12-20 12:20
Pagal kremo kiekį, čia geriausiai tiktų 20-24cm forma ATSAKYTI
Ieva
2021-12-20 12:49
Ačiū! :) ATSAKYTI
Rūta
2020-06-18 18:43
Sveiki, o kokį jogurtą geriausia naudoti? ATSAKYTI
Aistė
2020-06-18 19:16
Paprastą natūralų jogurtą be priedų :) ATSAKYTI
Martyna
2020-04-17 09:32
Sakykit, o kokiu kiekiu vandens uzpilti zelatina? Ir vanduo turi buti saltas ar karstas? Aciu ATSAKYTI
Aistė
2020-04-17 09:55
50 ml šalto vandens :) ATSAKYTI
Jolita
2021-06-27 20:39
Būtų gerai, kad į receptą įrašytumėte, nes tikrai neaišku, galvojau 250ml vandens.. Dabar turbūt su tokiu kiekiu vandens sugadinau kremą.. :(( ATSAKYTI
Aurelija
2021-06-28 15:37
Kad kremui aiškiai parašyta 3 žingsny, kad želatiną užpilti 50 ml vandens. Kaip ir viršui - bendras kiekis 250 ml, tačiau 200 naudoti žele paruošti, vadinasi 50 ml atlieka želatinai :) ATSAKYTI
Indre
2019-06-04 21:22
Atrodo gundanciai, aciu uz receptuka :-) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital