Kefyro panakota su braškėmis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Kefyro panakota su braškėmis
Autorius apie receptą: Braškių sezonui įsibėgėjant pagalvojau, kad reikia pasidalinti su jumis mano firminio deserto receptu. Jei mėgstate panna cotta – šis desertas jums labai patiks, o ir sąžinė Braškių sezonui įsibėgėjant pagalvojau, kad reikia pasidalinti su jumis mano firminio deserto receptu. Jei mėgstate panna cotta – šis desertas jums labai patiks, o ir sąžinė dėl kalorijų absoliučiai negrauš, jų čia minimumas. Kadaise gamindavau tiesiog braškes kefyro drebučiuose, paskui norėjosi daugiau spalvų, paskui ir skonių. Desertas gaunasi absoliučiai pakerintis, kvapnus, gaivinantis, netgi primenatis paukščių pieną, tik nesaldų. Puraus skonios paslaptį rasite aprašyme. (...daugiau) Renata, KumutesVirtuve.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 kilogramas braškių
800 mililitrų kefyro
0.5 stiklinės sulčių (ar vandens)
6 vienetai cukraus (be kaupo, galima mažinti iki 4 šaukštų)
20 gramų želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Želatiną užpilu vandeniu ar sultimis. Norint rausvos spalvos deserto, želatiną brinkinu intensyvios spalvos sultyse, pvz. aviečių, spanguolių ar serbentų. O jei dar paprasčiau – nusiperku raudonos spalvos želatino lakštų ir juos brinkinu vandenyje, tačiau sultys suteikia savito skonio, todėl dažniausiai renkuosi jas.
2.
Braškes nuplaunu, nuimu žiedkočius, didesnes pjaunu per pusę, sudedu į taures ar gilų stiklinį indą, dalį palieku puošimui.
3.
Želatinai išbrinkus, kaičiu mažiausią įmanomą ugnį ir lėtai maišydama kaitinu (jokiu būdu neužverdu), jai ištirpus suberiu cukrų. Kaitinu, kol cukrus išnyksta skystyje. Tuomet išjungiu ugnį, į puodą supilu kambario temperatūros kefyrą.
4.
Imu blenderį ar plaktuvą ir 1-2 minutes intensyviai plaku, tai ir yra skanioji paslaptis – plakant susidaro putos, masė tampa puria.
5.
Kuo skubiau supilstau masę ant braškių ir paruoštą desertą dedu į šaldytuvą. Sustingsta greitai, kartais užtenka vos pusvalandžio.
6.
Galima puošti mėtų lapeliais, užberti kokoso drožlių ar aplieti juoduoju šokoladu.
Patarimai:
Desertą galima tiekti taurėse arba pagaminti vieną didelį indą ir iš jo draugiškai kabinti skanumyną šaukštu.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Laimutė Preidžienė
2021-06-10 07:08
Puikus receptas ir geras nuoseklus darbo eigos aprašymas ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital