Nekeptas vyšnių pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Nekeptas vyšnių pyragas
Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos
Nekeptas vyšnių pyragas
Nekeptas vyšnių pyragas
Nekeptas vyšnių pyragas
Autorius apie receptą: Labai mėgstu desertus, pyragus ir tortus su vyšniomis. Gal būt todėl, kad jos man sukelia nostalgiją, kuomet vaikystėje skindavau vyšnias ir kartu su močiute darydavome Labai mėgstu desertus, pyragus ir tortus su vyšniomis. Gal būt todėl, kad jos man sukelia nostalgiją, kuomet vaikystėje skindavau vyšnias ir kartu su močiute darydavome kompotą, vyšnių uogienę, kepdavome pyragus. Sukylą labai jaukūs prisiminimai ir jausmai. O šis pyragas tikrai vertas jūsų dėmesio - jis labai skanus, gaivus, žavingai atrodantis. Žinoma, jį galima ruošti ir su kitomis mėgstamomis uogomis, tačiau labai rekomenduoju išmėginti būtent su vyšniomis! Tikrai nepasigailėsite. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Pagrindui:
250 gramų šokoladinių sausainių (arba kitokių mėgiamų)
100 gramų sviesto (ištirpinto)
Kremui:
250 gramų maskarponės sūrio
500 gramų grietinėlės, 35% riebumo (šaltos)
300 gramų kondensuoto pieno, saldinto
1 šaukštas želatinos
5 šaukštai vandens (šalto, želatinai brinkinti)
Įdarui:
600 gramų vyšnių (tinka tiek šviežios, tiek šaldytos)
77 gramai vyšnių želė (1 pakelio)
Papuošimui:
200 gramų vyšnių (arba trešnių)
1 saujelė migdolų
1 saujelė kokoso drožlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į mažą dubenį įpilti 5 v.š. šalto vandens. Ant viršaus užberti želatinos miltelius. Palikti išbrinkti, kol ruošite kitus ingredientus (bent 15-20 min.)
2.
Įdarui paruošti, į puodą berti vyšnias, kaitinti ant nedidelės kaitros uždengus puodą su dangčiu iki atsiras skysčio. Tuomet atidengus vis pamaišant užvirinti ir ant vidutinės kaitros pavirti 5 min. Nuimti nuo kaitros (kad nebevirtų) ir įmaišyti vyšnių žele miltelius. Labai gerai išmaišyti, kad jie visiškai ištirptų. Palikti atvėsti iki kambario temperatūros.
3.
Pyrago pagrindui paruošti, sausainius sutrinti elektriniu trintuvu iki trupinių. Sumaišyti su tirpintu sviestu.
4.
Formos (naudojau 20x30cm) dugną iškloti kepimo popieriumi. Sudėti paruoštą sausainių masę. Lengvai spaudžiant šaukštu ar rankomis tolygiai paskirstyti, suformuojant pagrindą. Dėti į šaldytuvą, kol bus ruošiamas kremas.
5.
Kremui paruošti Į dubenį dėti maskarponės sūrį, trumpai paplakti elektriniu plaktuvu, kad suminkštėtų (neperplakti).
6.
Toliau plakant po truputį supilti kondensuotą pieną. Iš pradžių supilti trečdalį, išplakti kad neliktų gumuliukų, tada toliau plakant supilti likusį. Supilti vanilės ekstraktą, išmaišyti.
7.
Išbrinkusią želatiną ištirpinti virš garų vonelės (arba atsargiai mikrobangėje). Neužvirinti!
8.
Į atskirą dubenį supilti šaltą grietinėlę. Nuolat maišant supilti ištirpiną ir dar šiek tiek šiltą (bet nekarštą) želatiną.
9.
Paruoštą grietinėlę nuolat plakant maža srovele supilti į maskarponės kremą. Plakti iki kremas įgaus standumo, jame imsite aiškiai matyti plaktuvo žymes.
10.
Ant sausainių pagrindo dėti kiek daugiau nei trečdalį maskarponės kremo ir tolygiai paskirstyti. Ant jo švelniais judesiais paskirstyti atvėsusį vyšnių įdarą (jei jis dar skystas, šiek tiek palaikyti šaldytuve). Ant viršaus paskirstyti likusį kremą.
11.
Indą su pyragu uždengti maistine plėvele ir dėti į šaldytuvą bent 3-4 valandoms (arba nakčiai), kad sustingtų.
12.
Prieš patiekiant, jei norisi, galima pyragą papuošti vyšniomis, smulkintais migdolų riešutais ir kokoso drožlėmis.
Patarimai:
Vyšnių įdarą lengviausiai paskirstysite, jei jis bus šiek tiek (labai nesmarkiai) pradėjęs stingti. Kai namuose vėsiau, tas nutinka kambario temperatūroje, tačiau jei namie šilta, atvėsusį įdarą įdėkite 15-20 min į šaldytuvą (jei sustingtų per daug, vos vos pašildykite).
AUTORIUS: Emilija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital