Varškės ir kondensuoto pieno pyragas su braškėmis

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 23)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 23)
Varškės ir kondensuoto pieno pyragas su braškėmis
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Varškės ir kondensuoto pieno pyragas su braškėmis
Varškės ir kondensuoto pieno pyragas su braškėmis
Varškės ir kondensuoto pieno pyragas su braškėmis
Varškės ir kondensuoto pieno pyragas su braškėmis
Autorius apie receptą: Šis braškių pyragas,tiksliau beveik tortas, yra idealus desertas vasaros dienoms. Jis susideda iš trijų sluoksnių: sausainių pagrindo, kremiško varškės sluoksnio ir Šis braškių pyragas,tiksliau beveik tortas, yra idealus desertas vasaros dienoms. Jis susideda iš trijų sluoksnių: sausainių pagrindo, kremiško varškės sluoksnio ir gaivių braškių putėsių. Kiekvienas sluoksnis turi savo skonį ir tekstūrą, kurie puikiai dera tarpusavyje ir sudaro harmoningą visumą. Pyragas yra lengvas, gan gaivus, o paruošimas nesudėtingas. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
190 gramų sausainių (naudojau "Gaidelio" tipo)
75 gramai sviesto
Varškės kremui:
500 gramų varškės 9% (drėgnesnės, iš kvadratinių pakelių arba kreminės varškės iš kibirėlių)
500 gramų maskarponės sūrio (kambario temperatūros)
400 gramų kondensuoto pieno, saldinto (kambario temperatūros)
4 vienetai kiaušinių (M arba L dydžio, kambario temperatūros)
Viršui:
400 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (šaltos)
350 gramų braškių (tinka tiek šviežios, tiek šaldytos)
5 šaukštai cukraus (arba pagal skonį)
5 šaukštai vandens (šalto)
1 šaukštas citrinų sulčių
1 šaukštas želatinos (apie 10 gramų)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Gaminame pagrindą. Sausainius sutrinti elektriniu trintuvu (jei jo nenaudojate, sausainius sudėkite į maišelį ir sutrinkite kočėlu) iki trupinių. Tada sumaišyti su tirpintu sviestu.
2.
Apvalios formos (naudojau 24 cm skersmens atsegamais kraštais) dugną ištiesti kepimo popieriumi. Sukrėsti sausainių masę ir spaudžiant rankomis suformuoti pagrindą.
3.
Pagrindą kepti įkaitintos iki 180 C orkaitės viduryje apie 10 min, kad sutvirtėtų. Ištraukti ir palikti atvėsti. Orkaitės temperatūrą sumažinti iki 145 C laipsnių.
4.
Gaminame varškės pyrago masę. Į dubenį dėti varškę, įpilti šiek tiek kondensuoto pieno (apie 100-150g) ir blenderiu sutrinti iki glotnios tekstūros, kad neliktų varškės grūdelių (jei naudojate kreminę varškę, trinti nereikia, pakaks sumaišyti su kondensuotu pienu).
5.
Į kitą dubenį dėti maskarponę ir ją šaukštu išsukti iki bus vientisesnė. Per kelis kartus į maskarponę sudėti varškės masę, kaskart išmaišant iki vientiso kremo (neplakti, maišyti šaukštu ar mentele). Supilti likusį kondensuotą pieną, šaukštu gerai išmaišyti. Po vieną įmušti kiaušinius, gerai išmaišant po kiekvieno.
6.
Dubenį su kremu kelis kartus trinktelėti į stalviršį, jog susproginėtų jame esantys oro burbuliukai. Jei burbuliukai iškyla, juos susprogdinti mediniu pagaliuku.
7.
Kepimo formos, kurioje yra pyrago pagrindas, sieneles patepti sviestu arba aliejumi. Ant paruošto pagrindo supilti varškės kremą.
8.
Pyragą dėti į orkaitės vidurį - svarbu, kad dėtumėte ne vidurinę lentyną, o kad pyragas būtų per vidurį, ne per arti kaitinimo elemento.
9.
Kepti 145 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 - 50 minučių. Tikslus laikas labai priklausys nuo orkaitės. Ar iškepęs, galima tikrinti taip - paimkite formą už kraštelio ir lengvai kilstelkite. Pyrago kraštai turėtų būti sutvirtėję, o vidurys dar šiek tiek banguoti lyg želė.
10.
Pyragui iškepus, orkaitę išjungti, o dureles šiek tiek praverti ir leisti pyragui bent valandą atvėsti orkaitėje. Atvėsusį pyragą išimti ir palaikyti kambario temperatūroje iki galutinai atvės.
11.
Gaminame braškių putėsius. Į mažą dubenėlį pilti 5 v.š. šalto vandens ir ant jo užbarstyti 1 v.š. želatinos. Palikti išbrinkti 10-15 min.
12.
Į puodą sudėti pasmulkintas braškes ir cukrų. Uždengti dangčiu ir kaitinti ant stipresnės kaitros iki užvirs. Tada atidengti ir ant vidutinės kaitros maišant pakaitinti dar apie 5 min. Nukelti nuo kaitros ir blenderiu sutrinti. Masę perkošti per sietelį, kad neliktų sėklyčių (nebūtina, bet taip skaniau ir gražiau). Įmaišyti vanilę ir citrinų sultis. Kol masė dar šilta, sudėti išbrinkusią želatiną ir gerai išmaišyti, kad želatina ištirptų (jei liko neištirpusios, šiek tiek pakaitinti neužvirinant). Atidėti atvėsti iki kambario temperatūros.
13.
Šaltą grietinėlę išplakti iki standumo. Į ją per kelis kartus kaskart išmaišant sudėti braškių tyrę (ji turi būti nepradėjusi stingti).
14.
Braškių putėsius sukrėsti ant pyrago. Šaukštu ar mentele išlyginti paviršių.
15.
Paruoštą pyragą dėti į šaldytuvą bent 2-3 valandoms (arba nakčiai), kad putėsiai sutvirtėtų, o pyragas atšaltų.
16.
Prieš patiekiant pyragą galima papuošti šviežiomis braškėmis, aš dar papildomai pabarsčiau kokoso drožlėmis.
Patarimai:
Varškės pyrago ingredientus (varškę, maskarponę, kondensuotą pieną ir kiaušinius) geriausia palaikyti kambario temperatūroje 1-2 val. iki gaminimo - taip pyragas iškeps lygesnis, nesuskils.
Varškės kremą reikia maišyti tik tiek, kad visi ingredientai susijungtų ir kremas taptų vientisas. Galima tiesiog gerai išsukti šaukštu arba elektriniu kombainu su tešlos maišymo (ne plakimo) antgaliu, maišant mažu greičiu. Jokiu būdu nenaudokite mikserio. Labai svarbu neperplakti kremo, nes tuomet pyrago tekstūra bus ne tokia kreminė, o viršus kepant gali suskilinėti.
AUTORIUS: Emilija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital