Sluoksniuotas desertas su maskarpone ir vyšniomis

AUTORIUS:
Miglė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Desertas su maskarpone ir vyšniomis
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Subalansuoto saldžiarūgščio skonio, subtiliai saldus, kremiškas, pagardintas kava - šis desertas labai labai! Puiki idėja pasimėgavimo vasara akimirkai. Subalansuoto saldžiarūgščio skonio, subtiliai saldus, kremiškas, pagardintas kava - šis desertas labai labai! Puiki idėja pasimėgavimo vasara akimirkai. Miglė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
100 gramų šokoladinių sausainių (arba vanilinių ar kitų mėgstamų)
30 mililitrų kavos
250 gramų maskarponės sūrio (šalto)
200 gramų grietinėlės, 35% riebumo (šaltos)
50 gramų cukraus pudros (arba pagal skonį)
Vyšnioms:
250 gramų vyšnių (naudojau šviežias, bet tinka ir šaldytos)
1 šaukštas cukraus (pagal skonį, nebūtina)
Patiekiant:
šiek tiek kakavos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Vyšnias perpjauti pusiau, išimti kauliukus, dėti į prikaistuvį, berti cukrų ir kaitinti ant nedidelės kaitros iki iš vyšnių išsiskirs šiek tiek sulčių ir ištirps cukrus (jei vyšnios nėra labai sultingos, galima dar papilomai įpilti šaukštą vandens). Nuimti nuo ugnies ir palikti atvėsti.
2.
Sausainius susmulkinti. Tai labai patogu daryti juos sudėjus į šaldymui skirtą maišelį, tuomet sutrinti kočėlu. Arba, jei turite, galima sutrinti elektriniu maisto smulkintuvu. Sausainius sumaišyti su kava.
3.
Į dubenį dėti maskarponę, pilti grietinėlę, berti cukraus pudrą ir plakti elektriniu plaktuvu iki masė ims laikyti formą.
4.
Į norimas desertines ar tiesiog stiklines dėti maskarponės kremo, tuomet vyšnių masės, šiek tiek sausainių trupinių ir taip sluoksniuoti iki kol neliks ingredientų. Desertus dėti į šaldytuvą bent pusvalandžiui, kad maloniai atvėstų.
5.
Prieš tiekiant pabarstyti kakava.
AUTORIUS: Miglė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Inga
2022-07-19 21:56
Dar prie to paties, jusu receptai visada patvirtinti 100% , kiek begaminciau viskas gaunasi idealiai ! ATSAKYTI
Inga
2022-07-19 21:54
Išbandžiau. Labai patiko, tik zinoma riebokas bet kartais pasaldinti gyvenimą galima ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
desertai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital