Nostalgiškas kefyro želė desertas su uogomis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 33)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 33)
Kefyro žele su uogomis braškėmis
Kefyro žele su uogomis braškėmis
Kefyro žele su uogomis braškėmis
Autorius apie receptą: Jei ne cukrus, tai būtų desertas be nuodėmės. Jeigu vartojate dirbtinius saldiklius, galite drąsiai juos naudoti, netiks tik medus, deja… Šis desertas mane lydi nuo pat Jei ne cukrus, tai būtų desertas be nuodėmės. Jeigu vartojate dirbtinius saldiklius, galite drąsiai juos naudoti, netiks tik medus, deja… Šis desertas mane lydi nuo pat vaikystės, kai apie maskarponę ar krembriulė nė nebuvome girdėję, giminės moterys dažnai gamindavo želatina stingdytus gardumynus, o firminis mamos tortas būdavo iš trijų sluoksnių – saldaus vyniotinio pagrindas, baltas želatininis ir spalvotas želatininis, kuriame būdavo kokių nors konservuotų vaisių. O tokį, braškinį, gamindavome kiekvieną mielą vasarą. Todėl jis man labai mielas ir nostalgiškas, nepaisant jo paprastumo. Gaminu stikliniame inde. (...daugiau) Renata, KumutesVirtuve.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
1 litras kefyro
1 kilogramas braškių (ar kitų uogų)
6 šaukštai cukraus
2 šaukštai želatinos
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kaitrai atspariame inde želatina užpilama trupučiu vandens ir paliekama išbrinkti.
2.
Tuo metu braškės nuplaunamos ir suberiamos į koštuvą apdžiūti.
3.
Į indą, kuriame bus šaldomas desertas, supilamas kefyras, suberiami abu cukrūs ir maišoma, kol jie ištirpsta.
4.
Indas su želatina statomas ant minimaliausios ugnies ir, nuolat maišant, kaitinama, kol želatina pilnai ištirpsta ir supilama į kefyro masę, gerai išmaišoma ir indas dedamas į šaldytuvą 15 – 20 minučių.
5.
Tuomet į masę įmaišomos braškės ir indas grąžinamas į šaldytuvą iki pilno sustingimo. Desertą galima gaminti porcijinėse taurėse ar indeliuose, o braškes keisti sezoninėmis uogomis ar jų miksu.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (12)
Laura
2020-07-01 14:13
Vien tik aprasymas skiriasi nuo ingredientu sudeties. 6 saukstai cukraus, o aprasyme Abu cukrus ATSAKYTI
Indrė
2020-07-01 15:11
Kad nesiskiria, "abu cukrūs" - tai 6 šaukštai cukraus ir 1 šaukštelis vanilinio cukraus. ATSAKYTI
Kristina
2020-06-25 15:00
Pritariu Inesai, dėjau net daugiau nei dvigubai daugiau želatinos ir vis tiek gavosi skystas marmalas, tad nereikia "skaitykit etiketes", ne visi čia tokie kulinarai, kad žinotų jog yra dar kelių rūšių želatinų ir pan... :( ATSAKYTI
Raimonda
2020-06-25 15:44
Gal perkaitinot? Tirpdoma želatina turi neužvirti, kitaip ji netenka savo savybių ir nebesustingsta. Man su recepte nurodytu kiekiu kuo puikiausia stingsta. ATSAKYTI
Vilma
2020-06-23 14:33
O aš vietoj kefyro jogurta arba jogurtine grietinę naudoju ATSAKYTI
Inesa
2020-04-05 17:09
Šis receptas nėra tikslus, nes mano naudojama želatina buvo per silpna ir desertas nesustingo. Reikėtų tikslesnės instrukcijos, kokią želatinę naudoti, kad reikia skaityti želatinos pakelį atidžiau :) Na bet buvo ir skystas skanus :) ATSAKYTI
Agnė
2020-04-06 10:01
Labai tiksliai sakote - reikia skaityti, kas ant želatinos pakuotės parašyta :) Paprastai visa želatina būna gana standartinių savybių, bet visuomet galima ant pakuotės paskaityti, kokiam kiekiui kitų produktų ji skirta :) ATSAKYTI
Lina
2019-06-17 19:18
Pamenu ir aš tokį desertą iš vaikystės. Mama maišydavo grietinę su kefyru ir įtarkuodavo visą citriną su žievele, kuri duodavo aromato ir rūgštelės - desertas gaudavosi toks saldžiarūgštis. ATSAKYTI
Dita
2019-05-27 23:27
Galima naudoti geriamą jogurtą, tada cukraus nereikės. Tikrai skanus desertas :) ATSAKYTI
Greta
2019-05-28 11:29
Geriamame jogurte jau yra cukraus sudėtyje :) Jei norite cukraus kiekį reguliuoti pagal savo skonį, geriau naudoti kefyrą :) ATSAKYTI
Danutė
2019-05-27 11:39
Super desertas, aš naudojau šaltibarščiu kefyra kai jis atsirado, buvau pamiršusi, ačiū. ATSAKYTI
Goda
2019-03-18 21:26
Reiks babanditi ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital