Nostalgiškas kefyro želė desertas su uogomis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Kefyro žele su uogomis braškėmis
Kefyro žele su uogomis braškėmis
Kefyro žele su uogomis braškėmis
Autorius apie receptą: Jei ne cukrus, tai būtų desertas be nuodėmės. Jeigu vartojate dirbtinius saldiklius, galite drąsiai juos naudoti, netiks tik medus, deja… Šis desertas mane lydi nuo pat Jei ne cukrus, tai būtų desertas be nuodėmės. Jeigu vartojate dirbtinius saldiklius, galite drąsiai juos naudoti, netiks tik medus, deja… Šis desertas mane lydi nuo pat vaikystės, kai apie maskarponę ar krembriulė nė nebuvome girdėję, giminės moterys dažnai gamindavo želatina stingdytus gardumynus, o firminis mamos tortas būdavo iš trijų sluoksnių – saldaus vyniotinio pagrindas, baltas želatininis ir spalvotas želatininis, kuriame būdavo kokių nors konservuotų vaisių. O tokį, braškinį, gamindavome kiekvieną mielą vasarą. Todėl jis man labai mielas ir nostalgiškas, nepaisant jo paprastumo. Gaminu stikliniame inde. (...daugiau) Renata, KumutesVirtuve.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
1 litras kefyro
1 kilogramas braškių (ar kitų uogų)
6 šaukštai cukraus
2 šaukštai želatinos
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kaitrai atspariame inde želatina užpilama trupučiu vandens ir paliekama išbrinkti.
2.
Tuo metu braškės nuplaunamos ir suberiamos į koštuvą apdžiūti.
3.
Į indą, kuriame bus šaldomas desertas, supilamas kefyras, suberiami abu cukrūs ir maišoma, kol jie ištirpsta.
4.
Indas su želatina statomas ant minimaliausios ugnies ir, nuolat maišant, kaitinama, kol želatina pilnai ištirpsta ir supilama į kefyro masę, gerai išmaišoma ir indas dedamas į šaldytuvą 15 – 20 minučių.
5.
Tuomet į masę įmaišomos braškės ir indas grąžinamas į šaldytuvą iki pilno sustingimo. Desertą galima gaminti porcijinėse taurėse ar indeliuose, o braškes keisti sezoninėmis uogomis ar jų miksu.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
ruošiamės žiemai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis