Ir štai rugsėjis, toks kvepiantis gaiva, malonia ir jaukia šiluma, tačiau kartais ir nosį pakutenančiu stipresniu vėjo gūsiu. Pats metas kepti sausainius, gardžiausius obuolių ir cinamonu kvepiančius pyragus ir kitus gardumynus, ruošti sušildančius troškinius, sriubas ir sočius patiekalus, mėgautis ilgesniais vakarais su gardžiais užkandžiais
Dalinamės receptais rugsėjui, iš kurių sau labiausiai patinkantį pavyks išsirinkti kiekvienam!
Viskas ką reikia padaryti, tai tik paruošti padažą, supjaustyti cukinijas ir susluoksniuoti. Padažą ruošti labai paprasta, užtruksite vos kelias minutes, o tuomet oj, kaip mėgausitės jūs ir visa šeima! Švelnaus skonio, kiekvienas cukinijos gabalėlis apsidengia tobulu padažo sluoksniu. Neapsakomai gardu skanauti vieną ar tiekti kaip garnyrą. Receptas įkvėptas eat well 101 svetainės.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Sūrio pyragų per daug nebūna, o šis su su obuoliais pavyksta tobulas! Tikrai nepasigailėsite, jei išmėginsite šį skanumyną.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Taip paruošti baklažanai ne tik sunkiai atsivalgomi, bet ir tikrai sugundys net tuos, kurie įprastai į baklažanus žiūri skeptiškai. Nesudėtinga paruošti, paprastučiai ingredientai ir super skani vakarienė garuos ant stalo. Šių kepsnių esmė - iki kremiškumo kepti baklažanai, o viršaus priedais improvizuokite kaip tik norisi - su mėsa, be mėsos, su sūriu, be jo, keto, ne keto, veganiškai ir kur fantazija neša.
Receptą
rasite čia.
Kiekvieną minkšto, švelnaus skonio kukulio gabalėlį perbrauki per kreminį, subalansuoto skonio padažą ir kiekvienam kąsniui jau neįmanoma atsispirti. Sotu, skanu ir labai nesudėtinga paruošti.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Ar esate ragavę vegetariškos lazanijos versijos, Eggplant Parmigiana? Šalin makaronus ir mėsą – kepimo inde sluoksniuoti reikės keptų baklažanų riekeles, naminį pomidorų padažą, pilnas saujas šviežio baziliko lapelių ir daug sūrio.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Asta, Saulėta virtuvė
Ar kada pagalvojote, kad iš tešlos, labai panašios į tą, kurią ruošiame obuoliniams blynams, galima išvirti štai tokį jaukų saldėsį? Išbandykite! Tikriausiai spurgytės iš lėkštės išnyks akimirksniu, bet jei liktų vėlesniam laikui, atvėsintas laikykite sandariame indelyje, kad neapdžiūtų.
Receptą
rasite čia.
Skonių derinys įkvėptas toskanietiško padažo, kurio ragaujantys alpsta, kaip skanu. Šis receptas su cukinijomis ir dera tiesiog nuostabiai - sunku atsivalgyti.
Receptą
rasite čia.
Toks skanus, kad norėsis paruošti dar daugiau stiklainiukų ar net didesnių stiklainių! Puikiai tiks gardinti sriuboms, troškiniams, naudoti ruošiant makaronus.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Nuostabiai skanus ir labai lengvai paruošiamas obuolių pyragas, kuriam nereikia įmantrių ingredientų, bet jis toks tobulas. Jo viršutinis sluoksnis yra nuostabaus traškumo, o kai dar apšlakstytas karamelės padažu....Viskas taip puikiai dera ir taip skanu, kad kitokio pyrago ir nesinori.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Ši lašiša tokia skani, kad tikria apsilaižysite pirštus! O paruošimas tikrai paprastas ir puiki proga sunaudoti sezonines daržoves. Beje, padažui vietoje maskarponės galite naudoti ir kreminį sūrį ar tiesiog grietinę, o variantui be pieno produktų - kokoso pieną.
Receptą
rasite čia.
Kai norisi sotaus ir jaukaus, šiek tiek nostalgiško maisto, šie kotletukai puikiai tiks. Gardūs, aromatingi, tokie kaip tik pietums, kai atvėsta orai.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Gardžiuosius blynelius paruošti visiškai nesudėtinga ir neužtruks, o jie tiesiog neatsivalgomai skanūs. Obuolių rūgštelė suteikia puikų gaivumą.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Jei pritrūkote idėjų, ką paruošti sotiems ir skaniems pusryčiams, o paprasti kepti kiaušiniai ar omletas jau pabodo, šis apkepas jus tikrai maloniai nustebins! Labai paprastas, tačiau skanus, lengvai pikantiškas ir nesunkiai paruošiamas.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Lengvai ir greitai pagaminama, patiks visai šeimai ir tobulai sušildys šaltomis rudens dienomis. Ši ne tik skani, tačiau ir labai maistinga sriuba puikiai tiks gardiems pietums ar sočiai vakarienei.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
LaMaistas.lt
Tobulas patiekalas, kai norisi greitai, tačiau sočiai ir skaniai. Šis troškinys pavyksta toks jaukus ir aromatingas.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Ši obuoliais ir cinamonu kvepianti nevirta avižinė košė - tobulas variantas, kai norisi gardžių pusryčių, bet rytais gaminti nėra laiko. Ją galima pasiruošti iš vakaro ir sudėti į stiklainiukus. Ryte vieną stiklainiuką pasigriebti su savimi keliaujant į darbą ir prie rytinės kavos mėgautis gardžiais bei maistingais pusryčiais.
Receptą
rasite čia.
Puikus patiekalas gardiems pietums ar vakarienei, ypač jei pritrūkote idėjų ar nenorite ilgai sukiotis virtuvėje. Labai mėgstame medaus ir garstyčių kombinaciją ir jis su vištiena be galo dera.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Labai sotus, skanus ir jaukus patiekalas, kuriam bus sunku atsispirti ir norėsis pakartoti.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Jei mėgstate braunius, šis šokoladinis pyragas su tarkuotais obuoliais patiks lygiai taip pat, o gal net ir labiau! Obuoliai suteiks malonią gaivą bei drėgnumą. Puikiai tiks sunaudoti turimus obuolius ir gardžiuotis puikiu pyragu prie kavos ar arbatos puodelio.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Šis receptas griauna mitą, kad raugintų kopūstų ruošimas yra sudėtingas procesas ir juos būtinai reikia raugti dideliais kiekiais. Šviežiai raugintų kopūstų galima labai paprastai bei greitai pasiruošti net ir pusės litro stiklainuką.
Receptą
rasite čia.
Tai labai soti, sušildanti sriuba, ji tiršta, net primena troškinį. Puiki ir tuo, kad daugelį produktų galima paruošti iš anksto, o, kai jau norėsis sriubos, viską sukrauti į puodą ir trumpai pašildyti. Beje, ši sriuba bus nemažiau skani ir be ryžių!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Kremiška varškė ir gaivios slyvos - puikus skonių derinys, šis pyragas tą kuo puikiausiai įrodo! Pyragas maloniai saldžiarūgščio skonio, tikrai labai gardus ir kiekvienas jo kąsnelis tirpsta burnoje.
Receptą
rasite čia.
Šis picos ingredientų įkvėptas baklažanų užkandis yra be galo skanus ir visada akimirksniu nušluojamas nuo stalo. Ingredientais drąsiai improvizuokite pagal savo skonį.
Receptą
rasite čia.
Labai mėgstame įvairius pagardus. Kartais juos tiesiog kabiname šaukštu, nes niekuomet nenuvilia! Šįsyk pamėginome paruošti pagardą su obuoliais. Atvirai pasakius, nesitikėjome, kad bus taip skanu! Šis čatnis tobulai tinka prie kepsnių, prie sūrių, ant skrebučio ar kaip tik mėgstate.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Labai skanios paprikos su įdaru! Ragauti galite ką tik paruoštas, o galite, kaip recepto autorė rekomenduoja - kitą dieną, pasak jos, tuomet paprikos dar skanesnės. Labai greitai iškeps!
Receptą
rasite čia.
Patikėkite, šios naminės garstyčios, ruošiamos su obuoliais, tikrai nustebins kiekvieną savo paprastu pagaminimu, tačiau puikiai subalansuotu skoniu ir lengvu, ne per intensyviu aštrumu. Jomis labai tinka gardinti kepsnius, žuvį, naminius dešrainius, mėsainius, tortilijas, sriubas ar tiekti prie užkandžių stalo.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos
Šie sausainiai - tikras smaližių svajonių išsipildymas. Be galo skanūs, sodraus skonio, tikrai primenantys tą gardųjį braunį. Su kava, arbata ar pieno stikline - visaip skanu.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Labai sotus, skanus ir jaukus patiekalas, kuriam bus sunku atsispirti ir norėsis pakartoti.
Receptą
rasite čia.
Kai jau vėsiau ne tik lauke, bet ir namie, sriubos puikiai sušildo. Be galo skani, sušildanti, puikios konsistencijos, o šoninė suteiks malonaus skonio natą.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Tokios nostalgiškos ir iš pačių gardžiausių daržovių - ryškiaspalvių paprikų, sultingų, vasara kvepiančių pomidorų, švelniųjų morkų ir puikiųjų svogūnų. Kaip skanu - kabinti šakute, gardžiuotis prie mėsos patiekalų, troškinių. Skonis toks maloniai subalansuotas, švelniai saldžiarūgštis - sunku atsispirti dar kąsneliui.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos
Tokios skanios, sultingos, sočios, aromatingos ir taip paprastai paruošiamos! Džiaugsitės ir mėgausitės ne tik jūs, bet ir artimieji.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Tai gardžios ir paprastai paruošiamos salotos – visai kitokios, nei maišomos vasarą, šios yra daug sotesnės, gali būti valgomos tiek šiltos, tiek šaltos (tad tobulai tinka į pietų dėžutę).
Receptą
rasite čia.
Jie pavyksta labai gardūs, sultingi, švelnaus skonio. Tokie, kurių sunku atsivalgyti. Skaniausi jie gaminant su smulkiai pjaustyta vištienos file, bet jei skubate, galite naudoti ir maltą.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Tikriausiai daugelis jau spėjo paragaut Poke ar Suši dubenėlių, o šį kartą tai bulvių dubenėlis su silke! Skanu ir nesudėtinga. O jei norite, galite ruošti didelį dubenį ir sumaišyti su padažu prieš pat patiekiant.
Receptą
rasite čia.
Tiek spalva, tiek skoniu ryškus pomidorų padažas, pievagrybiai ir sultinga vištiena - viskas ko reikia gardiems ir sotiems pietums. Ši vištiena ruošiama vienoje keptuvėje, tad po gaminimo nereikės plauti krūvos indų, o ir laiko gaminimui reikės visai nedaug.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Mėgstate kokosus? Tuomet rekomenduojame išbandyti šiuos sausainius. Švelnaus kokosų skonio sausainiai pertepti su aviečių džemu ir sviestiniu kremu - tobulas skonių derinys.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Nuostabaus skonio, labai kremiškas ir aromatingas patiekalas, pagardintas sušildančiais prieskoniais. Šio troškinio receptas vegetariškas, tačiau galite ruošti ir su mėgiama mėsa, o avinžirnius keisti pupelėmis ar lęšiais, o patiekti su virtais ryžiais.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Šis dieviško skonio ir tikrai nesudėtingai pagaminamas pyragas, pasaulyje žinomas pavadinimu „Tarte Normande“, yra tradicinis daugelio prancūzų šeimose, ypač šiaurės Prancūzijoje. Žinoma, kaip su dauguma tradicinių receptų, kiekviena šeima turi savo mėgstamiausią variaciją, o aš dalinuosi savo pačia mėgstamiausia „Tarte Normande“ versija, kurią pagaminti labai paprasta, o nuo stalo ji visada tiesiog nušluojama.
Receptą
rasite čia.
Nesudėtingai paruošiamos, bet labai skanios orkaitėje keptos paprikos su mėsa. Idealus pasirinkimas pietums. Maistinga, sotu ir labai skanu.
Receptą
rasite čia.
Šis pyragas drėgnas, moliūgai jam suteikia nuostabią tekstūrą, o jų skonio visiškai nesijaučia. Varškės kremas puikiai subalansuoja šokoladiškumą. Pyragas sotus, tačiau ne per saldus. Jį iškeps net ir nepatyrusi šeimininkė, nes nėra kam nepavykti.
Receptą
rasite čia.
Šis kugelis be galo lengvai paruošiamas ir labai skanus! Cukinijos suteikia jam purumo ir lengvumo, o skonyje jų beveik nepajausite. Labai tinka tiekti su gardžiu varškės, grietinės ir žalumynų padažu.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Bandelės pavyksta labai kvapnios ir skanios. Jei slyvas naudojate rūgštesnes, tai ant jų galite dar pabarstyti truputį cukraus. Iškepusias bandeles galite pabarstyti cukraus pudra.
Receptą
rasite čia.
Taip paruoštos vištienos skonis puikus, o pati mėsa lieka sultinga, padažas ir sūris tobulai papildo patiekalą.
Receptą
rasite čia.
Ypatingas sviestinis obuolių pyragas! Drėgnas ir labai skalsus. Skoniui paįvairinti galima įtarkuoti apelsino ar citrinos žievelės, įmaišyti riešutų ar razinų, kitų mėgstamų džiovintų vaisių ar uogų gabaliukų.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Puikus būdas panaudoti turimas daržoves, nes Frittata su bet kokiomis turimomis ir mėgstamomis daržovėmis iškeps labai gardi, ši ruošiama su cukinijomis ir pomidorais, bet puikiai tiks ir morkos, pievagrybiai, baklažanai, paprikos, brokoliai ar kiti mėgstami. Tinka valgyti tiek karštą, tiek jau pravėsusią.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Ypatingai gardi moliūgų sriuba su vištiena - sriuba labai soti, todėl puikiai tiks ne tik kaip sriuba, bet ir kaip pagrindinis patiekalas! Patiekiant tinka pabarstyti žalumynais, bet jei jų neturite, bus gardu ir taip.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Puiki idėja šeimos pietums. Kukuliai pavyksta minkšti, o padažas tikrai ypatingas. Šiuos mėsos kukulius su puikiu padažu labai tinka tiekti su makaronais, ryžiais, bulvių koše, salotomis, paskrudinta batono riekele ar gardžiuotis vienais.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Rudeniui atėjus namai vėl kvepia kepiniais. Cinamonu ir, žinoma, obuoliais. Štrudelis tiesiog nuostabus gardumynas rudens popietei su arbatos ar kavos puodeliu.
Receptą
rasite čia.
Jei dar neteko ragauti vytintų slyvų, labai rekomenduojame. Skanu tiekti gurmanišką užkandėlę, taip pat labai tinka su raugintais produktais, ypač kopūstais.
Receptą
rasite čia.
Minkštos, putlios, tiesiog akyse tirpstančios bandelės - skarelės su obuoliais. Visai tokios kaip vaikystėje! Ypatingai skanu jas valgyti su stikline vėsaus pieno ar puodeliu kvapnios arbatos.
Receptą
rasite čia.
Ši užtepėlė labai greitai ir lengvai paruošiama - užtruksite vos 10 minučių ir jau galėsite gardžiuotis. Ja tinka gardinti sumuštinius ar tiesiog skanauti kaip užkandį su mėgstamais trapučiais. Užtepėlė puikiai išsilaiko šaldytuve 4-5 dienas, tad belieka susidėti į sandarų indą ir panorėjus skanauti.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Kaip sunaudoti gausų obuolių derlių? Žinoma, virti kvapnią obuolienę, kuri tiks ir ant baltos duonos riekelių, ir prie blynelių ar kitų patiekalų.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@ Shutterstock
Gaminant šiuos sausainius namai pakvips tikru rudeniu ir jaukumu. Iškepa minkšti, puikaus, subalansuoto skonio, labai tiktų vežtis į svečius, o paruošimas tikrai nėra sudėtingas.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Kugelis su cukinija tiesiog puikiai dera,ž. Būtent dėl cukinojos kugelis pavyksta minkštas, sultingas.
Receptą
rasite čia.
Sotus, jaukus, sušildantis ir vaikystę primenantis skonis. Jei mėgstate balandėlius, tačiau nėra laiko ar noro ilgai suktis virtuvėje, galite paruošti labai skanų troškinį! Taupesniam variantui troškiniui galima naudoti daugiau kopūsto. Ruošti galima keptuvėje, o jei ruošite labai daug porcijų - galima ir puode.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai