Rugsėjį pasitinkant - 39 jaukūs patiekalai

2023-09-03
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Rugsėjį pasitinkant - 39 jaukūs patiekalai
@ Shutterstock

Ir štai rugsėjis, toks kvepiantis gaiva, malonia ir jaukia šiluma, tačiau kartais ir nosį pakutenančiu stipresniu vėjo gūsiu. Pats metas kepti sausainius, gardžiausius obuolių ir cinamonu kvepiančius pyragus ir kitus gardumynus, ruošti sušildančius troškinius, sriubas ir sočius patiekalus, mėgautis ilgesniais vakarais su gardžiais užkandžiais

Dalinamės receptais rugsėjui, iš kurių sau labiausiai patinkantį pavyks išsirinkti kiekvienam!
 

Viskas ką reikia padaryti, tai tik paruošti padažą, supjaustyti cukinijas ir susluoksniuoti. Padažą ruošti labai paprasta, užtruksite vos kelias minutes, o tuomet oj, kaip mėgausitės jūs ir visa šeima! Švelnaus skonio, kiekvienas cukinijos gabalėlis apsidengia tobulu padažo sluoksniu. Neapsakomai gardu skanauti vieną ar tiekti kaip garnyrą. Receptas įkvėptas eat well 101 svetainės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Sūrio pyragų per daug nebūna, o šis su su obuoliais pavyksta tobulas! Tikrai nepasigailėsite, jei išmėginsite šį skanumyną.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Taip paruošti baklažanai ne tik sunkiai atsivalgomi, bet ir tikrai sugundys net tuos, kurie įprastai į baklažanus žiūri skeptiškai. Nesudėtinga paruošti, paprastučiai ingredientai ir super skani vakarienė garuos ant stalo. Šių kepsnių esmė - iki kremiškumo kepti baklažanai, o viršaus priedais improvizuokite kaip tik norisi - su mėsa, be mėsos, su sūriu, be jo, keto, ne keto, veganiškai ir kur fantazija neša.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Kiekvieną minkšto, švelnaus skonio kukulio gabalėlį perbrauki per kreminį, subalansuoto skonio padažą ir kiekvienam kąsniui jau neįmanoma atsispirti. Sotu, skanu ir labai nesudėtinga paruošti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Ar esate ragavę vegetariškos lazanijos versijos, Eggplant Parmigiana? Šalin makaronus ir mėsą – kepimo inde sluoksniuoti reikės keptų baklažanų riekeles, naminį pomidorų padažą, pilnas saujas šviežio baziliko lapelių ir daug sūrio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Asta, Saulėta virtuvė

Ar kada pagalvojote, kad iš tešlos, labai panašios į tą, kurią ruošiame obuoliniams blynams, galima išvirti štai tokį jaukų saldėsį? Išbandykite! Tikriausiai spurgytės iš lėkštės išnyks akimirksniu, bet jei liktų vėlesniam laikui, atvėsintas laikykite sandariame indelyje, kad neapdžiūtų.

Receptą rasite čia.

Skonių derinys įkvėptas toskanietiško padažo, kurio ragaujantys alpsta, kaip skanu. Šis receptas su cukinijomis ir dera tiesiog nuostabiai - sunku atsivalgyti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Toks skanus, kad norėsis paruošti dar daugiau stiklainiukų ar net didesnių stiklainių! Puikiai tiks gardinti sriuboms, troškiniams, naudoti ruošiant makaronus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Nuostabiai skanus ir labai lengvai paruošiamas obuolių pyragas, kuriam nereikia įmantrių ingredientų, bet jis toks tobulas. Jo viršutinis sluoksnis yra nuostabaus traškumo, o kai dar apšlakstytas karamelės padažu....Viskas taip puikiai dera ir taip skanu, kad kitokio pyrago ir nesinori.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Ši lašiša tokia skani, kad tikria apsilaižysite pirštus! O paruošimas tikrai paprastas ir puiki proga sunaudoti sezonines daržoves. Beje, padažui vietoje maskarponės galite naudoti ir kreminį sūrį ar tiesiog grietinę, o variantui be pieno produktų - kokoso pieną.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Kai norisi sotaus ir jaukaus, šiek tiek nostalgiško maisto, šie kotletukai puikiai tiks. Gardūs, aromatingi, tokie kaip tik pietums, kai atvėsta orai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Gardžiuosius blynelius paruošti visiškai nesudėtinga ir neužtruks, o jie tiesiog neatsivalgomai skanūs. Obuolių rūgštelė suteikia puikų gaivumą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Jei pritrūkote idėjų, ką paruošti sotiems ir skaniems pusryčiams, o paprasti kepti kiaušiniai ar omletas jau pabodo, šis apkepas jus tikrai maloniai nustebins! Labai paprastas, tačiau skanus, lengvai pikantiškas ir nesunkiai paruošiamas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Lengvai ir greitai pagaminama, patiks visai šeimai ir tobulai sušildys šaltomis rudens dienomis. Ši ne tik skani, tačiau ir labai maistinga sriuba puikiai tiks gardiems pietums ar sočiai vakarienei.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Tobulas patiekalas, kai norisi greitai, tačiau sočiai ir skaniai. Šis troškinys pavyksta toks jaukus ir aromatingas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Ši obuoliais ir cinamonu kvepianti nevirta avižinė košė - tobulas variantas, kai norisi gardžių pusryčių, bet rytais gaminti nėra laiko. Ją galima pasiruošti iš vakaro ir sudėti į stiklainiukus. Ryte vieną stiklainiuką pasigriebti su savimi keliaujant į darbą ir prie rytinės kavos mėgautis gardžiais bei maistingais pusryčiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Puikus patiekalas gardiems pietums ar vakarienei, ypač jei pritrūkote idėjų ar nenorite ilgai sukiotis virtuvėje. Labai mėgstame medaus ir garstyčių kombinaciją ir jis su vištiena be galo dera.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Labai sotus, skanus ir jaukus patiekalas, kuriam bus sunku atsispirti ir norėsis pakartoti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Jei mėgstate braunius, šis šokoladinis pyragas su tarkuotais obuoliais patiks lygiai taip pat, o gal net ir labiau! Obuoliai suteiks malonią gaivą bei drėgnumą. Puikiai tiks sunaudoti turimus obuolius ir gardžiuotis puikiu pyragu prie kavos ar arbatos puodelio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Šis receptas griauna mitą, kad raugintų kopūstų ruošimas yra sudėtingas procesas ir juos būtinai reikia raugti dideliais kiekiais. Šviežiai raugintų kopūstų galima labai paprastai bei greitai pasiruošti net ir pusės litro stiklainuką.

Receptą rasite čia.

Tai labai soti, sušildanti sriuba, ji tiršta, net primena troškinį. Puiki ir tuo, kad daugelį produktų galima paruošti iš anksto, o, kai jau norėsis sriubos, viską sukrauti į puodą ir trumpai pašildyti. Beje, ši sriuba bus nemažiau skani ir be ryžių!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kremiška varškė ir gaivios slyvos - puikus skonių derinys, šis pyragas tą kuo puikiausiai įrodo! Pyragas maloniai saldžiarūgščio skonio, tikrai labai gardus ir kiekvienas jo kąsnelis tirpsta burnoje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Šis picos ingredientų įkvėptas baklažanų užkandis yra be galo skanus ir visada akimirksniu nušluojamas nuo stalo. Ingredientais drąsiai improvizuokite pagal savo skonį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Labai mėgstame įvairius pagardus. Kartais juos tiesiog kabiname šaukštu, nes niekuomet nenuvilia! Šįsyk pamėginome paruošti pagardą su obuoliais. Atvirai pasakius, nesitikėjome, kad bus taip skanu! Šis čatnis tobulai tinka prie kepsnių, prie sūrių, ant skrebučio ar kaip tik mėgstate.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Labai skanios paprikos su įdaru! Ragauti galite ką tik paruoštas, o galite, kaip recepto autorė rekomenduoja - kitą dieną, pasak jos, tuomet paprikos dar skanesnės. Labai greitai iškeps!

Receptą rasite čia.

Patikėkite, šios naminės garstyčios, ruošiamos su obuoliais, tikrai nustebins kiekvieną savo paprastu pagaminimu, tačiau puikiai subalansuotu skoniu ir lengvu, ne per intensyviu aštrumu. Jomis labai tinka gardinti kepsnius, žuvį, naminius dešrainius, mėsainius, tortilijas, sriubas ar tiekti prie užkandžių stalo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Šie sausainiai - tikras smaližių svajonių išsipildymas. Be galo skanūs, sodraus skonio, tikrai primenantys tą gardųjį braunį. Su kava, arbata ar pieno stikline - visaip skanu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Labai sotus, skanus ir jaukus patiekalas, kuriam bus sunku atsispirti ir norėsis pakartoti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Virtuve_N

Kai jau vėsiau ne tik lauke, bet ir namie, sriubos puikiai sušildo. Be galo skani, sušildanti, puikios konsistencijos, o šoninė suteiks malonaus skonio natą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Tokios nostalgiškos ir iš pačių gardžiausių daržovių - ryškiaspalvių paprikų, sultingų, vasara kvepiančių pomidorų, švelniųjų morkų ir puikiųjų svogūnų. Kaip skanu - kabinti šakute, gardžiuotis prie mėsos patiekalų, troškinių. Skonis toks maloniai subalansuotas, švelniai saldžiarūgštis - sunku atsispirti dar kąsneliui.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Tokios skanios, sultingos, sočios, aromatingos ir taip paprastai paruošiamos! Džiaugsitės ir mėgausitės ne tik jūs, bet ir artimieji.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Tai gardžios ir paprastai paruošiamos salotos – visai kitokios, nei maišomos vasarą, šios yra daug sotesnės, gali būti valgomos tiek šiltos, tiek šaltos (tad tobulai tinka į pietų dėžutę).

Receptą rasite čia.

Jie pavyksta labai gardūs, sultingi, švelnaus skonio. Tokie, kurių sunku atsivalgyti. Skaniausi jie gaminant su smulkiai pjaustyta vištienos file, bet jei skubate, galite naudoti ir maltą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Tikriausiai daugelis jau spėjo paragaut Poke ar Suši dubenėlių, o šį kartą tai bulvių dubenėlis su silke! Skanu ir nesudėtinga. O jei norite, galite ruošti didelį dubenį ir sumaišyti su padažu prieš pat patiekiant.

Receptą rasite čia.

Tiek spalva, tiek skoniu ryškus pomidorų padažas, pievagrybiai ir sultinga vištiena - viskas ko reikia gardiems ir sotiems pietums. Ši vištiena ruošiama vienoje keptuvėje, tad po gaminimo nereikės plauti krūvos indų, o ir laiko gaminimui reikės visai nedaug.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Mėgstate kokosus? Tuomet rekomenduojame išbandyti šiuos sausainius. Švelnaus kokosų skonio sausainiai pertepti su aviečių džemu ir sviestiniu kremu - tobulas skonių derinys.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Nuostabaus skonio, labai kremiškas ir aromatingas patiekalas, pagardintas sušildančiais prieskoniais. Šio troškinio receptas vegetariškas, tačiau galite ruošti ir su mėgiama mėsa, o avinžirnius keisti pupelėmis ar lęšiais, o patiekti su virtais ryžiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šis dieviško skonio ir tikrai nesudėtingai pagaminamas pyragas, pasaulyje žinomas pavadinimu „Tarte Normande“, yra tradicinis daugelio prancūzų šeimose, ypač šiaurės Prancūzijoje. Žinoma, kaip su dauguma tradicinių receptų, kiekviena šeima turi savo mėgstamiausią variaciją, o aš dalinuosi savo pačia mėgstamiausia „Tarte Normande“ versija, kurią pagaminti labai paprasta, o nuo stalo ji visada tiesiog nušluojama.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Nesudėtingai paruošiamos, bet labai skanios  orkaitėje keptos paprikos su mėsa. Idealus pasirinkimas pietums. Maistinga, sotu ir labai skanu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Šis pyragas drėgnas, moliūgai jam suteikia nuostabią tekstūrą, o jų skonio visiškai nesijaučia. Varškės kremas puikiai subalansuoja šokoladiškumą. Pyragas sotus, tačiau ne per saldus. Jį iškeps net ir nepatyrusi šeimininkė, nes nėra kam nepavykti.

Receptą rasite čia.

Šis kugelis be galo lengvai paruošiamas ir labai skanus! Cukinijos suteikia jam purumo ir lengvumo, o skonyje jų beveik nepajausite. Labai tinka tiekti su gardžiu varškės, grietinės ir žalumynų padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Bandelės pavyksta labai kvapnios ir skanios. Jei slyvas naudojate rūgštesnes, tai ant jų galite dar pabarstyti truputį cukraus. Iškepusias bandeles galite pabarstyti cukraus pudra.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Taip paruoštos vištienos skonis puikus, o pati mėsa lieka sultinga, padažas ir sūris tobulai papildo patiekalą. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Ypatingas sviestinis obuolių pyragas! Drėgnas ir labai skalsus. Skoniui paįvairinti galima įtarkuoti apelsino ar citrinos žievelės, įmaišyti riešutų ar razinų, kitų mėgstamų džiovintų vaisių ar uogų gabaliukų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Puikus būdas panaudoti turimas daržoves, nes Frittata su bet kokiomis turimomis ir mėgstamomis daržovėmis iškeps labai gardi, ši ruošiama su cukinijomis ir pomidorais, bet puikiai tiks ir morkos, pievagrybiai, baklažanai, paprikos, brokoliai ar kiti mėgstami. Tinka valgyti tiek karštą, tiek jau pravėsusią.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Ypatingai gardi moliūgų sriuba su vištiena - sriuba labai soti, todėl puikiai tiks ne tik kaip sriuba, bet ir kaip pagrindinis patiekalas! Patiekiant tinka pabarstyti žalumynais, bet jei jų neturite, bus gardu ir taip.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puiki idėja šeimos pietums. Kukuliai pavyksta minkšti, o padažas tikrai ypatingas. Šiuos mėsos kukulius su puikiu padažu labai tinka tiekti su makaronais, ryžiais, bulvių koše, salotomis, paskrudinta batono riekele ar gardžiuotis vienais. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Rudeniui atėjus namai vėl kvepia kepiniais. Cinamonu ir, žinoma, obuoliais. Štrudelis tiesiog nuostabus gardumynas rudens popietei su arbatos ar kavos puodeliu.

Receptą rasite čia.

Jei dar neteko ragauti vytintų slyvų, labai rekomenduojame. Skanu tiekti gurmanišką užkandėlę, taip pat labai tinka su raugintais produktais, ypač kopūstais.

Receptą rasite čia.

Minkštos, putlios, tiesiog akyse tirpstančios bandelės - skarelės su obuoliais. Visai tokios kaip vaikystėje! Ypatingai skanu jas valgyti su stikline vėsaus pieno ar puodeliu kvapnios arbatos.

Receptą rasite čia.

Ši užtepėlė labai greitai ir lengvai paruošiama - užtruksite vos 10 minučių ir jau galėsite gardžiuotis. Ja tinka gardinti sumuštinius ar tiesiog skanauti kaip užkandį su mėgstamais trapučiais. Užtepėlė puikiai išsilaiko šaldytuve 4-5 dienas, tad belieka susidėti į sandarų indą ir panorėjus skanauti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Kaip sunaudoti gausų obuolių derlių? Žinoma, virti kvapnią obuolienę, kuri tiks ir ant baltos duonos riekelių, ir prie blynelių ar kitų patiekalų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Gaminant šiuos sausainius namai pakvips tikru rudeniu ir jaukumu. Iškepa minkšti, puikaus, subalansuoto skonio, labai tiktų vežtis į svečius, o paruošimas tikrai nėra sudėtingas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Kugelis su cukinija tiesiog puikiai dera,ž. Būtent dėl cukinojos kugelis pavyksta minkštas, sultingas.

Receptą rasite čia.

Sotus, jaukus, sušildantis ir vaikystę primenantis skonis. Jei mėgstate balandėlius, tačiau nėra laiko ar noro ilgai suktis virtuvėje, galite paruošti labai skanų troškinį! Taupesniam variantui troškiniui galima naudoti daugiau kopūsto. Ruošti galima keptuvėje, o jei ruošite labai daug porcijų - galima ir puode.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital