Trinta moliūgų sriuba su traškia šonine

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Moliūgų sriuba su šonine
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Autorius apie receptą: Kadangi jau vėsiau ne tik lauke, bet ir namie, o šildymo jungtis dar nesinori, gaminu vis daugiau įvairių sriubų. Na, o šią labai mėgstu! Be galo skani, sušildanti, puikios Kadangi jau vėsiau ne tik lauke, bet ir namie, o šildymo jungtis dar nesinori, gaminu vis daugiau įvairių sriubų. Na, o šią labai mėgstu! Be galo skani, sušildanti, puikios konsistencijos, o šoninė suteiks malonaus skonio natą. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 vienetas sviestinio moliūgo (vidutinio dydžio arba apie 1 kg kitokio mėgiamo moliūgo)
500 mililitrų vištienos sultinio (kiekį koreguokite pagal norimą tirštumą)
1 vienetas svogūnų
1 vienetas raudonosios paprikos
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis itališkų žolelių (arba provanso žolelės)
0.5 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių (arba saldžios paprikos milteliai)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Patiekiant:
4 riekelės šaltai rūkytos šoninės
100 gramų fetos sūrio (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į didesnį puodą pilti aliejų, įkaitinti, sudėti smulkintą svogūną ir maišant kepti 4-5 min iki suminkštės. Dėti smulkiai kapotą česnaką ir pakepinti dar 30s. Dėti kubeliais pjaustytą papriką ir maišant pakepinti 1-2 min.
2.
Dėti postambiais kubeliais pjaustytą moliūgą, supilti sultinį, dėti itališkas žoleles, berti rūkytos paprikos miltelius ir užvirti. Užvirus uždengti puodą dangčiu ir virti apie 15-20 min arba iki moliūgas suminkštės, taps beveik birus.
3.
Sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Jei norisi skystesnės sriubos, įpilti dar sultinio. Pagal skonį pagardinti druska ir pipirais.
4.
Kol verda sriuba, paruošti šoninę: įkaitinti keptuvę, dėti šoninės griežinėlius, kepti iš abiejų pusių, kol apskrus. Iškepusią šoninę dėti į lėkštę išklotą popieriniu rankšluosčiu.
5.
Patiekiant sriubą pabarstyti sutrupintais šoninės gabaliukais ir trupintu fetos sūriu. Galima pagardinti žalumynais (pvz. petražolėmis ar čiobreliais).
AUTORIUS: Emilija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital