Minkštutės grietininės tešlos skarelės su obuoliais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 33)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 33)
Grietininės skarelės su obuoliais
Grietininės skarelės su obuoliais
Grietininės skarelės su obuoliais
Grietininės skarelės su obuoliais
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
250 gramų sviesto (šalto)
200 gramų grietinės
350 gramų miltų (tiek, kad tešla būtų minkoma)
1 vienetas kiaušinių
Įdarui:
2 vienetai obuolių (nuluptų ir supjaustytų skiltelėmis)
pagal skonį cukraus
pagal skonį cinamono
Viršui:
1 vienetas kiaušinių (aptepimui)
šiek tiek cukraus pudros (pabarstymui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Šaltą sviestą sutarkuojame per stambią tarką. Įmušame kiaušinį, supilame grietinę, pamaišome šakute, suberiame miltų. Greitai užminkome tešlą, kad neliptų prie rankų. Jei tešla lipni, po truputį įberkite dar miltų. Dedame ją į šaldytuvą porai valandų, galima ir per naktį.
2.
Obuolius nulupame, supjaustome norimo dydžio skiltelėmis. Apsibarstome cukraus ir cinamono mišiniu.
3.
Iškočiojame tešlą į apskritimą, padaliname jį į 8-12 lygių dalių - trikampių - 'skarelių'. Ant platesniojo trikampio - "skarelės" galo dedame obuolio skiltelę ir gražiai susukame. Sausainiukus dedame į skardą ant kepimo popieriaus, aptepame kiaušinio plakiniu.
4.
Kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai pagelsta. Iškepusius ir pravėsusius sausainukus pabarstome cukraus pudra.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (11)
Lena
2019-10-27 12:41
Gavosi puikiai.Siandien jepu su varške.Ačiū ATSAKYTI
Kotryna
2019-12-04 00:18
Kaip varske paruoset? ATSAKYTI
Milda
2019-08-30 17:01
Super, skanučiai ir nesudėtingi :) ATSAKYTI
Genutė
2019-01-16 16:46
Labai skanūs sausainukai tešla pasaka, aš kepu ir su o buoliais ir su varške. ATSAKYTI
Ūla
2018-11-01 20:53
Mano skonio receptai - paprasti, greit paruošiami ir viskas gaunasi gero skonio ATSAKYTI
Rusnė
2018-02-22 10:19
O kepimo miltelių tikrai nereikia? :) ATSAKYTI
Vida
2018-02-22 11:26
Čia tokia labiau sviestinė tešla, į tokias kepimo milteliai dažnai nededami. Nors aš dėl visa ko į jas vis tiek įdedu apie 0.5 šaukštelio :) ATSAKYTI
Kristina
2017-10-28 19:49
Visiškai netikęs receptas. Svarstyklėmis svėriau produktus ir sviestas kepant išbėgo. ATSAKYTI
Livija
2017-10-28 20:19
O miltų ar pakankamai idėjote? Tiek kad tešla būtų minkoma, kaip kad recepte parašyta? Nesuprantu, kaip kitaip galėjo nepavykti, man puikiai šie sausainiai iškepė, nuostabiai skanūs gavosi ATSAKYTI
Onute
2018-02-09 19:02
Kepiau pagal jusu recepta gavos skanios, tik nesupratau, kodel obuoliai neaptirpo ATSAKYTI
Vida
2018-02-10 07:48
Nuo obuolių rūšies galėjo priklausyti, Onute. Kai kurie obuoliai, ypač per žiemą išsilaikančios veislės, būna standesni už rudeninius. Juos tada reikėtų pjaustyti smulkiau. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
helovinas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital