Vienos skardos vištiena su medumi ir daržovėmis

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Vienos skardos vištiena su medumi ir daržovėmis
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Vienos skardos vištiena su medumi ir daržovėmis
Vienos skardos vištiena su medumi ir daržovėmis
Autorius apie receptą: Puikus patiekalas gardiems pietums ar vakarienei, ypač jei pritrūkote idėjų ar nenorite ilgai sukiotis virtuvėje. Labai mėgstu medaus ir garstyčių kombinaciją, tad dabar Puikus patiekalas gardiems pietums ar vakarienei, ypač jei pritrūkote idėjų ar nenorite ilgai sukiotis virtuvėje. Labai mėgstu medaus ir garstyčių kombinaciją, tad dabar žinosiu, jog ir su vištiena labai dera, o daržovės ne tik pagražins patį patiekalą, bet ir suteiks puikų skonį. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų vištienos krūtinėlės (arba vidinės file)
1 vienetas brokolių (nedidelio)
2 vienetai rausvųjų svogūnų
3 vienetai morkų (vidutinio dydžio)
1 šaukštelis itališkų žolelių
1 šaukštelis maltų kajeno pipirų (arba pagal skonį, galima nedėti visai)
1 šaukštelis česnako miltelių (arba 2 išspaustų skiltelių česnako, galima nedėti)
Padažui:
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai medaus
2 šaukšteliai dižono garstyčių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Orkaitę įjungti kaisti iki 200 laipsnių temperatūros (kaitinimas - viršus+apačia, be ventiliatoriaus).
2.
Vištieną supjaustyti pailgais vidutinio dydžio gabaliukais, sudėti į dubenį, berti druską, pipirus, itališkas žoleles, česnako miltelius ir kajeno pipirus, išmaišyti.
3.
Padažui paruošti, į dubenį dėti medų, garstyčias, pilti alyvuogių aliejų, berti druską, pipirus ir išmaišyti. Pusę paruošto padažo pilti į dubenį su vištieną, išmaišyti.
4.
Rausvuosius svogūnus supjaustyti stambesniais gabaliukais (aš pjoviau ketvirčiais, o juos - pusiau), morkas supjaustyti griežinėliais, brokolį išskirstyti žiedynais. Daržoves sumaišyti su likusiu medaus ir garstyčių padažu.
5.
Į kepimo formą sudėti vištieną ir daržoves.
6.
Kepti iki 200C įkaitintos orkaitės viduryje 20–25 min (iki vištiena iškeps, o daržovės lengvai apskrus).
AUTORIUS: Emilija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital