Kepti baklažanai su malta mėsyte ir sūriu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Kepti baklažanai su malta mėsyte ir sūriu
Kepti baklažanai su malta mėsyte ir sūriu
Kepti baklažanai su malta mėsyte ir sūriu
Kepti baklažanai su malta mėsyte ir sūriu
Autorius apie receptą: Taip paruošti baklažanai ne tik sunkiai atsivalgomi, bet ir tikrai sugundys net tuos, kurie įprastai į baklažanus žiūri skeptiškai. Nesudėtinga paruošti, paprastučiai Taip paruošti baklažanai ne tik sunkiai atsivalgomi, bet ir tikrai sugundys net tuos, kurie įprastai į baklažanus žiūri skeptiškai. Nesudėtinga paruošti, paprastučiai ingredientai ir super skani vakarienė garuos ant stalo. Šių kepsnių esmė - iki kremiškumo kepti baklažanai, o viršaus priedais improvizuokite kaip tik norisi - su mėsa, be mėsos, su sūriu, be jo, keto, ne keto, veganiškai ir kur fantazija neša. (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2 vienetai baklažanų
250 gramų maltos mėsos
70 gramų mocarela sūrio (arba fermentinio ar kito mėgiamo)
4 šaukštai pomidorų padažo (tirštesnio, naudojau itališko tipo)
pagal skonį prieskonių mėsai (tinka bet kokia mėgiami)
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Patiekiant:
1 saujelė baziliko
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įkaitinti orkaitę iki 220 C (režimas - viršus+apačia, be ventiliatoriaus).
2.
Baklažanus perpjauti išilgai pusiau. Įpjauti įstrižomis linijomis (odelės neperpjaunant).
3.
Puseles sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos pjūviu į viršų. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi, pabarstyti druska ir pipirais. Tada apversti pjūviu žemyn.
4.
Kepti iki 220 C įkaitintos orkaitės viduryje apie 40-45 min iki baklažanai šiek tiek susiraukšlės, o apačia lengvai paskrus.
5.
Kol jie kepa, keptuvėje apkepinti maltą mėsą drauge su mėgiamais prieskoniais (aš naudojau taco prieskonių mix’ą).
6.
Iškepusius baklažanus apversti pjūviu į viršų. Aptepti pomidorų padažu, paskirstyti maltą mėsą ir pabarstyti tarkuotu sūriu.
7.
Grąžinti į orkaitę 5-8 min, kad sūris išsilydytų.
8.
Patiekiant galima papuošti bazilikais.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital