Cukinijų apkepas su šonine

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Cukinijų apkepas su šonine
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Cukinijų apkepas su šonine
Cukinijų apkepas su šonine
Autorius apie receptą: Jei pritrūkote idėjų, ką paruošti sotiems ir skaniems pusryčiams, o paprasti kepti kiaušiniai ar omletas jau pabodo, šis apkepas jus tikrai maloniai nustebins! Labai paprastas, Jei pritrūkote idėjų, ką paruošti sotiems ir skaniems pusryčiams, o paprasti kepti kiaušiniai ar omletas jau pabodo, šis apkepas jus tikrai maloniai nustebins! Labai paprastas, tačiau skanus, lengvai pikantiškas ir nesunkiai paruošiamas. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2 vienetai cukinijų (jaunų, viso apie 600-700 g)
5 vienetai kiaušinių (naudojau M dydžio)
80 gramų šaltai rūkytos šoninės
1 vienetas raudonosios paprikos
1 vienetas morkų (vidutinio dydžio)
1 vienetas svogūnų (vidutinio dydžio)
150 gramų čederio sūrio (arba fermentinio ar kito mėgiamo)
100 gramų kvietinių miltų
50 mililitrų pieno (arba 1 v.š. grietinės)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Įkaitinti orkaitę kaisti iki 180 laipsnių temperatūros (kaitinimo režimas - viršus+apačia, be ventiliatoriaus). Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi (naudojau 20x30 cm formą).
2.
Cukiniją ir morką sutarkuoti, sudėti į dubenį, berti druską ir palikti 10 minučių.
3.
Svogūną, šoninę ir papriką supjaustyti mažais kubeliais. Sūrį sutarkuoti.
4.
Į keptuvę pilti aliejų, įkaitinti, sudėti smulkintą svogūną ir šoninę, kepti maišant 4-5 min iki svogūnas auksinės spalvos. Dėti smulkintą papriką ir maišant pakepinti dar 1-2 min. Nukelti nuo kaitros,
5.
Iš cukinijų ir morkų masės nuspausti kiek įmanoma daugiau vandens pertekliaus (aš spaudžiu tiesiog kumštyje paėmusi po dalį masės).
6.
Nuspaustą masę sudėti į dubenį, įmušti kiaušinius, berti pipirus, druską, dėti pravėsusią svogūnų ir šoninės masę, berti tarkuotą sūrį ir miltus. Gerai išmaišyti. Pilti pieną ir dar kartą išmaišyti.
7.
Paruoštą masę supilti į kepimo formą ir išlyginti viršų.
8.
Apkepą kepti iki 180C įkaitintos orkaitės viduruje 35–40 min iki viršus bus gražiai auksinės spalvos.
AUTORIUS: Emilija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital