Cukinijų ir pomidorų padažas žiemai

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
Cukinijų ir pomidorų padažas žiemai
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Autorius apie receptą: Toks skanus, kad norėsis paruošti dar daugiau stiklainiukų ar net didesnių stiklainių! Puikiai tiks gardinti sriuboms, troškiniams, naudoti ruošiant makaronus. Iš nurodyto Toks skanus, kad norėsis paruošti dar daugiau stiklainiukų ar net didesnių stiklainių! Puikiai tiks gardinti sriuboms, troškiniams, naudoti ruošiant makaronus. Iš nurodyto ingredientų kiekio man pavyko paruošti 11 stiklainių, kurių talpa 0,3 l. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 kilogramai cukinijų (svoris nuvalytų, be sėklų)
1 kilogramas pomidorų
2 vienetai svogūnų (vidutinio dydžio)
300 gramų pomidorų pastos (jei norite švelnesnio skonio padažo, galite keisti trintais pomidorais ar pirktiniu pomidorų padažu)
200 mililitrų obuolių acto (arba 150 ml paprasto 9% acto)
100 gramų cukraus
7 skiltelės česnako
1 vienetas aitriosios paprikos (arba pagal skonį aitriosios paprikos miltelių)
1 šaukštas druskos
1 šaukštelis džiovintų bazilikų
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių (arba saldžios paprikos miltelių)
1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Cukinijas nulupkite ir išimkite sėklas (jei naudojate jaunas cukinijas, tada nebūtina). Cukinijas ir svogūnus sutarkuokite "burokine" tarka (arba pasmulkinkite virtuvės kombainu). Čili pipirą smulkiai sukapokite (jei mėgstate aštriau, sėklytes palikite, o jei švelniau - išimkite). Viską sudėkite į puodą, kuriame virsite.
2.
Įspauskite česnaką, suberkite druską ir gerai išmaišykite. Palikite 1-2 valandoms pastovėti, kad atsirastų sulčių.
3.
Tada į puodą su daržovėmis suberkite kubeliais pjaustytus pomidorus, cukrų ir likusius prieskonius. Užvirinkite ir virkite iki daržovės bus minkštos ir dalis skysčio nugaruos, padažas sutirštės.
4.
Padažą sutrinkite elektriniu trintuvu - aš trinu tiesiai puode (jei mėgstate padažą su daržovių gabaliukais, galite ir netrinti).
5.
Į sutrintą padažą sukrėskite pomidorų pastą ir supilkite actą. Pavirkite, iki konsistencija bus norimo tirštumo. Tada paragaukite, ar patinka skonis - jei noris saldžiau, sūriau, rūgščiau ar aštriau, pridėkite papildomai.
6.
Karštą (būtinai) padažą sukrėskite į švarius iškaitintus stiklainius ir sandariai užsukite švariais dangteliais. Stiklainius apverskite dangteliais žemyn, šiltai apklokite (kaldra ar pledu) ir palikite visiškai atvėsti.
7.
Atvėsusį padažą laikykite rūsyje arba sandėliuke ar spintelėje, svarbu, kad būtų toliau nuo tiesioginių saulės spindulių.
Patarimai:
Išeiga. Iš nurodyto ingredientų kiekio man pavyko paruošti 11 stiklainių, kurių talpa 0,3 l.
AUTORIUS: Emilija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital