Sultinga vištiena voveraičių padaže

AUTORIUS:
Virtuve_N ,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Sultinga vištiena voveraičių padaže
Autorius apie receptą: Labai sotus, skanus ir jaukus patiekalas, kuriam bus sunku atsispirti ir norėsis pakartoti. Labai sotus, skanus ir jaukus patiekalas, kuriam bus sunku atsispirti ir norėsis pakartoti. Virtuve_N
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
3 vienetai vištienos krūtinėlės (apie 500 g)
1 litras vandens
350 gramų voveraičių
300 mililitrų grietinėlės, 30% riebumo
50 gramų parmezano sūrio (arba kito kietojo, tarkuoto)
1 sauja petražolių (arba kitų mėgiamų žalumynų)
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis česnako miltelių
2 šakelės čiobrelių šakelių
pagal skonį druskos (+ 60 g sūrymui)
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį pilti vandenį, berti 60 g druskos, išmaišyti, sudėti vištienos krūtinėles ir palikti 30 minučių pastovėti. Praėjus šiam laikui, vištienos krūtinėles nusausinti popieriniu rankšluosčiu.
2.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, sudėti vištieną, iš abiejų pusių aptepti plonu alyvuogių aliejaus sluoksniu, berti česnako miltelius, pipirus.
3.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 12-13 minučių, tuomet apversti ir dar kepti 12-13 minučių.
4.
Į keptuvę pilti aliejų, įkaitinti, suberti voveraites (didesnes kiek pasmulkinti), kepti iki kol kiek apskrus, berti druską, pipirus ir atidėti į lėkštę.
5.
Į tą pačią keptuvę su voveraitėmis pilti grietinėlę, dėti čiobrelius ir ant nedidelės kaitros kaitinti iki kol beveik užvirs. Į keptuvę berti sūrį ir maišant kaitinti, kol visiškai ištirps. Tuomet išimti čiobrelio šakeles, berti druską, pipirus, išmaišyti.
6.
Į paruoštą padažą dėti vištienos krūtinėles (kartu supilti ir nuo kepimo likusį skystį), berti voveraites, permaišyti, kad viskas pasidengtų padažu ir dar porą minučių viską patroškinti.
7.
Pabarstyti patiekalą smulkintais žalumynais.
AUTORIUS: Virtuve_N
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital