Kokosiniai sausainiai su kremu ir aviečių džemu

AUTORIUS:
Laurinta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Kokosiniai sausainiai su kremu ir aviečių džemu
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Kokosiniai sausainiai su kremu ir aviečių džemu
Kokosiniai sausainiai su kremu ir aviečių džemu
Autorius apie receptą: Mėgstate kokosus? Tuomet rekomenduoju išbandyti šiuos sausainius. Švelnaus kokosų skonio sausainiai pertepti su aviečių džemu ir sviestiniu kremu - tobulas skonių derinys. Mėgstate kokosus? Tuomet rekomenduoju išbandyti šiuos sausainius. Švelnaus kokosų skonio sausainiai pertepti su aviečių džemu ir sviestiniu kremu - tobulas skonių derinys. Receptas įkvėptas made to be a momma tinklaraščio. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
Tešlai:
240 gramų kvietinių miltų
170 gramų sviesto (minkšto, kambario temperatūros)
100 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
60 gramų kokoso drožlių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
75 gramai cukraus pudros
60 gramų sviesto (minkšto, kambario temperatūros)
2 šaukštai pieno
100 gramų aviečių džemas (arba braškių, mėlynių ar kito mėgstamo arba tirštos uogienės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sausainių tešlai į dubenį dėti sviestą, berti cukrų, vanilinį cukrų ir išplakti iki purumo. Tuomet įmušti kiaušinį ir dar kartą išplakti.
2.
Į dubenį su sviesto mase suberti miltus, kokoso drožles, kepimo miltelius, druską ir gerai permaišyti.
3.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi. Iš paruoštos tešlos formuoti maždaug graikiško riešuto kevalo dydžio kamuoliukus. Sudėti į kepimo formą paliekant didesnius tarpus. Kiekvieną kamuoliuką prispausti puodeliu (stikline ar kitu lygaus paviršiaus daiktu) iki maždaug 3 mm storio. Jei prie puodelio limpa sausainiai, pabarstykite puodelio dugną miltais prieš kiekvieno sausainio prispaudimą.
4.
Kepti įkaitintoje iki 170 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 12 minučių. Sausainius stebėkite, turi būti parudę krašteliuose, šiek tiek dar šviesūs, tačiau palietus jau tvirti. Atvėsinti ant grotelių.
5.
Kremui į dubenį dėti minkštą kambario temperatūros sviestą, berti cukraus pudrą, pilti pieną ir viską elektriniu plaktuvu gerai išplakti iki masė bus puri.
6.
Ant pusės kiekio sausainių dėti po šaukštelį kremo ir maždaug pusę šaukštelio džemo. Užvožti likusiais sausainiukais. Iš pradžių sausainiai bus trapūs, tačiau sudėjus į dėžutę ir uždarius, po kelių valandų suminkštės nuo kremo.
AUTORIUS: Laurinta
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Dovilė
2022-10-27 20:56
Nuostabūs!!! Turbūt skaniausi mano ragauti sausainiai ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital