Obuolių garstyčios žiemai

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Obuolių garstyčios žiemai
Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos
Obuolių garstyčios žiemai
Obuolių garstyčios žiemai
Autorius apie receptą: Nesitikėjau, kad bus taip skanu! Šis pagardas ypač patiks garstyčių mėgėjams. Juo labai tinka gardinti kepsnius, žuvį, naminius dešrainius, mėsainius, tortilijas, sriubas Nesitikėjau, kad bus taip skanu! Šis pagardas ypač patiks garstyčių mėgėjams. Juo labai tinka gardinti kepsnius, žuvį, naminius dešrainius, mėsainius, tortilijas, sriubas ar tiekti prie užkandžių stalo. Patikėkite, šios naminės garstyčios, ruošiamos su obuoliais, tikrai nustebins kiekvieną savo paprastu pagaminimu, tačiau puikiai subalansuotu skoniu ir lengvu, ne per intensyviu aštrumu. Žinoma, garstyčių miltelių kiekį galite koreguoti pagal save, tačiau pagardui būnant stiklainiuke aštrumas švelnės, jis nebus toks intensyvus kaip tik išvirus. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 kilogramai obuolių (tinka bet kokie mėgstami, aš naudojau saldžiarūgščius)
120 mililitrų obuolių acto (apytikriai)
80 gramų garstyčių miltelių (arba pagal skonį)
2 šaukštai cukraus (arba pagal skonį)
2 šaukštai medaus
1 šaukštas aliejaus
1 šaukštelis ciberžolės
1 šaukštelis druskos (arba pagal skonį)
0.5 šaukštelio maltų kajeno pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Obuolius nulupti, supjaustyti mažais gabalėliais, sudėti į dubenį, berti cukrų ir išmaišius palikti 20-30 minučių pastovėti, kartais pamaišyti.
2.
Į puodą su obuoliais suberti garstyčių miltelius, druską, pipirus, dėti medų, berti ciberžolę ir gerai išmaišyti, tuomet užvirti ir virti ant silpnos kaitros 2-3 minutes.
3.
Tuomet į puodą supilti obuolių actą, gerai išmaišyti, šiek tiek pavirti (neilgai, 2-3 min nuo užvirimo). Masę sutrinti iki glotnios konsistencijos. Paragauti, ar patinka skonis. Aštrumas garstyčioms stovint švelnės, o cukraus ir acto kiekį galite koreguoti pagal save, tas priklausys ir nuo obuolių rūšies.
4.
Paruoštą masę sukrėsti atgal į puodą ir užvirti (svarbu maišyti, nes masė gali prisvilti).
5.
Dar karštą masę supilstyti į stiklainius, sandariai užsukti, apversti kakleliais žemyn ir palikti visiškai atvėsti.
6.
Atvėsusias obuolių garstyčias tinka laikyti tiek rūsyje, tiek spintelėje, svarbu, kad nebūtų tiesioginių saulės spindulių.
Patarimai:
Išeiga. Pavyko pagaminti 2 stiklainiukus po 346 ml.
AUTORIUS: Emilija
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Tania
2023-09-19 08:27
Ar grynas svoris obuilių jau nulupti ar ne ATSAKYTI
Emilija
2023-09-24 14:30
Recepte nurodytas svoris prieš lupimą ir sėklalizdžių išpjovimą ATSAKYTI
Reda
2023-08-31 16:59
Išbandytas ir tikrai skanus receptas, gerai laikosi ne rūsy. Labai tinka valgyti prie paukštienos ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital