Greitai parauginti kopūstai su gazuotu vandeniu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Video Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Rauginti kopūstai su gazuotu vandeniu
Rauginti kopūstai su gazuotu vandeniu
Autorius apie receptą: Šiuo receptu noriu sugriauti mitą, kad raugintų kopūstų ruošimas yra sudėtingas procesas ir juos būtinai reikia raugti dideliais kiekiais. Kaip papasakosiu šiame video, Šiuo receptu noriu sugriauti mitą, kad raugintų kopūstų ruošimas yra sudėtingas procesas ir juos būtinai reikia raugti dideliais kiekiais. Kaip papasakosiu šiame video, šviežiai raugintų kopūstų galima labai paprastai bei greitai pasiruošti net ir pusės litro stiklainuką. Gazuotą vandenį naudoju, nes jis labai pagreitina rūgimo procesą. Rinkitės patį paprasčiausią gazuotą vandenį, ne mineralinį. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 vienetas kopūstų (arba kiek turite - tiks ir pusė ar ketvirtis kopūsto)
šiek tiek druskos
šiek tiek morkų
šiek tiek krapų sėklų (arba kmynų)
pagal poreikį gazuoto vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Pirmiausia kopūstą pasisveriame (to reikės druskos kiekio apskaičiavimui).
2.
Kopūstą supjaustome. Pjaustyti galima kaip jums patogu - peiliu, kombainu ar specialia tarka. Aš dažniausiai pjaustau klasikiniais šiaudeliais, kaip parodyta video, bet galite pjaustyti ir kitaip. Supjaustytus kopūstus dedu į didesnį dubenį.
3.
Pasiskaičiuoju, kiek reikės druskos. Vienam kilogramui kopūstų skaičiuoju 30g druskos (vieną kupiną šaukštą). Druską beriu ant kopūstų.
4.
Kopūstus gniaužau tarp rankų tol, kol išsiskiria sultys ir kopūstai suminkštėja, tampa elastingi (kaip parodyta video).
5.
Į tokius kopūstus dedu šiek tiek tarkuotų morkų (aš dedu visai nedaug, bet kiekį galite koreguoti pagal savo skonį) ir įberiu šiek tiek krapų sėklų. Viską išmaišau - ne gniaužau, o tiesiog išmaišau.
6.
Taip paruoštus kopūstus dedu į stiklainį. Dedu netrombuodama, palikdama šiek tiek oro tarpų.
7.
Kopūstus užpilu gazuotu vandeniu sklidinai iki stiklainio viršaus.
8.
Pridengiu stiklainį dangteliu (hermetiškai neužsuku, o tik pridengiu). Po stiklainiu padedu mažą lėkštelę, nes rūgstant skystis šiek tiek kils.
9.
Palieku šiltoje patalpoje (pvz. virtuvėje) ir po 2-3 dienų jau galima ragauti.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital