Greitos obuolių spurgytės

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Porcijų skaičius: 15
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Obuolių spurgytės
Obuolių spurgytės
Obuolių spurgytės
Obuolių spurgytės
Obuolių spurgytės
Obuolių spurgytės
Obuolių spurgytės
Obuolių spurgytės
Obuolių spurgytės
Obuolių spurgytės
Obuolių spurgytės
Obuolių spurgytės
Autorius apie receptą: Ar kada pagalvojot, kad iš tešlos, labai panašios į tą, kurią ruošiame obuoliniams blynams, galima išvirti štai tokį jaukų saldėsį? Išbandykite! Tikriausiai spurgytės Ar kada pagalvojot, kad iš tešlos, labai panašios į tą, kurią ruošiame obuoliniams blynams, galima išvirti štai tokį jaukų saldėsį? Išbandykite! Tikriausiai spurgytės iš lėkštės išnyks akimirksniu, bet jei liktų vėlesniam laikui, atvėsintas laikykite sandariame indelyje, kad neapdžiūtų. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 15
2 vienetai obuolių (didelių arba 3 vidutinių, apie 350 g kubeliais pjaustytų)
2 vienetai kiaušinių
175 gramai kvietinių miltų
85 mililitrai pieno
50 gramų cukraus
2 šaukštai citrinų sulčių
2 šaukštai sviesto (tirpinto, atvėsinto)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis malto cinamono
1/4 šaukštelio malto muskato
1/4 šaukštelio malto imbiero
1/4 šaukštelio druskos
pagal poreikį aliejaus (virimui)
Glajui:
120 gramų cukraus pudros
3 šaukštai pieno (apytikriai)
0.5 šaukštelio vanilės ekstrakto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Obuolius nulupkite ir supjaustykite labai mažais kubeliais. Apšlakstykite citrinų sultimis, išmaišykite ir atidėkite į šalį.
2.
Dubenyje šluotele išplakite kiaušinius, pieną ir atvėsintą tirpintą sviestą.
3.
Į plakinį įmaišykite miltus, cukrų, vanilinį cukrų, cinamoną, muskatą, imbierą ir druską.
4.
Dar kartą išplakite. Gausite vidutinio tirštumo tešlą.
5.
Suberkite į tešlą obuolių kubelius ir išmaišykite, kad jie visi pasidengtų tešla.
6.
Į didesnį puodą pripilkite aliejaus. Virš vidutinės ugnies kaitinkite, kol aliejaus temperatūra pasieks 190 °C. Jei termometro neturite, temperatūrą pamatuoti galite ir kitu būdu: į įkaitusį aliejų įdėkite mažą gabalėlį šviežios duonos. Jei aliejus aplink ima burbuliuoti ir duona ima pamažu rusti, aliejus įkaitęs tinkamai. Jei aliejus neburbuliuoja ir duona nerunda – aliejus įkaitęs nepakankamai, jei duona iškart sukepa iki tamsiai rudos spalvos – aliejaus temperatūra per didelė.
7.
Semkite po šaukštą tešlos ir dėkite į aliejų. Nepripildykite viso puodo – obuolių spurgytės turi turėti erdvės plaukioti aliejuje, jos negali liestis viena su kita. Virkite spurgytes maždaug 4-5 minutes, įpusėjus šiam laikui – apverskite. Išvirusias spurgytes išimkite iš aliejaus kiaurasamčiu, aliejaus perteklių nuvarvinkite. Šitaip išvirkite visas spurgytes.
8.
Patiekite apibarstę milteliniu cukrumi arba apšlakstę glaistu. Glaistui visus produktus – miltelinį cukrų, pieną ir vanilės ekstraktą – šakute išplakite iki vientisos masės.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital