Naktinė avižinė košė su obuoliais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Naktinė avižinė košė su obuoliais
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Naktinė avižinė košė su obuoliais
Naktinė avižinė košė su obuoliais
Autorius apie receptą: Ši obuoliais ir cinamonu kvepianti nevirta avižinė košė - man labai patinkantis variantas, kai norisi gardžių pusryčių, bet rytais gaminti nėra laiko. Ją tiesiog pasiruošiu Ši obuoliais ir cinamonu kvepianti nevirta avižinė košė - man labai patinkantis variantas, kai norisi gardžių pusryčių, bet rytais gaminti nėra laiko. Ją tiesiog pasiruošiu iš vakaro, sudedu į stiklainiukus, kurie keliauja į šaldytuvą. Ryte vieną stiklainiuką pagriebiu su savimi keliaudama į darbą ir prie rytinės kavos galiu mėgautis gardžiais bei maistingais pusryčiais. (...daugiau) Dovilė, BeDietu.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
2 stiklinės augalinio pieno (naudojau Naturli „DO NOT CALL ME M_LK“)
1 stiklinė avižinių dribsnių (paprastų, ne greito virimo)
1 šaukštas žemės riešutų sviesto (arba kitokio mėgiamo riešutų kremo)
2 šaukštai klevų sirupo (arba eritritolio ar medaus ar kito saldiklio)
1 vienetas obuolių (didesnio)
1 saujelė riešutų (tinka bet kokie mėgiami arba galima nedėti)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 šaukštelis cinamono (arba meduolių prieskonių)
Papuošimui:
šiek tiek obuolių
šiek tiek riešutų
šiek tiek žemės riešutų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Į dubenį dėkite avižinius dribsnius, pasmulkintus riešutus, riešutų sviestą, cinamoną, vanilės ekstraktą ir klevų sirupą. Per kelis kartus vis gerai išmaišydami supilkite augalinį pieno gėrimą.
2.
Obuolį supjaustyktie ketvirčiais, išimkite sėklas ir įtarkuokite į avižinių dribsnių masę (naudoju stambią, vadinamą "burokinę" tarką). Išmaišykite.
3.
Dubenį uždenkite ir dėkite į šaldytuvą bent 3-4 valandoms (dar geriau - nakčiai), kad dribsniai išbrinktų.
4.
Patiekdami paskirstykite į du indelius. Galite papuošti riešutų sviestu, obuolių riekelėmis ir smulkintais riešutais.
Patarimai:
Stiklinė. Matavimui naudojau 250 ml stiklinę.
Saldumas. Saldiklio kiekį koreguokite pagal savo skonį ir naudojamų obuolių saldumą. Jei jie saldūs, papildomai saldiklio galima net ir visai nedėti.
Iš anksto. Šią avižinę košę labai patogu ruošti stiklainiukuose ir ryte tiesiog iš šaldytuvo pasigriebti su savimi. Darau taip - dubenyje sumaišiu visus košės ingredientus palieku 10-15 min pastovėti kambario temperatūroje. Per tiek laiko dribsniai pabrinksta ir būna patogu juos sudėti į stiklainiukus bei perkelti į šaldytuvą nakčiai.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Helena
2022-09-16 10:06
Aciu, labai naudinga. ATSAKYTI
Sandra
2022-09-14 08:50
Mes irgi rytais valgom avižinę košę. Iš vakaro įsidedam avižų, džiovintų vaisių ir užsipilam pienu arba sultimis. Ryte imi ir valgai. Šitas variantas patobulintas žymiai. Viliojančiai skamba išbadyti! Neabejoju, kad rezultatas liuks. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
sriubos
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital