Įdarytos cukinijos su vištiena ir daržovėmis Tex Mex stiliumi

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Įdarytos cukinijos su vištiena ir daržovėmis Tex Mex stiliumi
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Įdarytos cukinijos su vištiena ir daržovėmis Tex Mex stiliumi
Įdarytos cukinijos su vištiena ir daržovėmis Tex Mex stiliumi
Autorius apie receptą: Tex mex, patiekalų skonis man visad buvo labai artimas, tačiau dar nebuvau ruošusi bei ragavusi tokiu stiliumi įdarytų cukinijų. Kur aš buvau anksčiau? Tokios skanios, Tex mex, patiekalų skonis man visad buvo labai artimas, tačiau dar nebuvau ruošusi bei ragavusi tokiu stiliumi įdarytų cukinijų. Kur aš buvau anksčiau? Tokios skanios, sultingos, sočios, aromatingos ir taip paprastai paruošiamos! Džiaugsitės ir mėgausitės ne tik jūs, bet ir artimieji. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
400 gramų vištienos krūtinėlės (arba šlaunelių mėsos)
2 vienetai cukinijų (jaunų)
250 gramų konservuotų kukurūzų
200 gramų konservuotų pupelių (naudojau juodas, bet tinka ir raudonos)
200 gramų taco padažo (arba mėgiamo pomidorų padažo ar tiesiog konservuotų trintų pomidorų)
100 gramų fermentinio sūrio (arba mocarelos ar čederio ar kito mėgiamo)
1 vienetas svogūnų
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis malto kumino
1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių (arba saldžios paprikos miltelių)
0.5 šaukštelio džiovinto raudonėlio
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
pagal skonį druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įjungti orkaitę kaisti iki 200 C (kaitinimas - viršus + apačia, be ventiliatoriaus).
2.
Vištieną supjaustyti nedideliais kubeliais, pabarstyti druska ir pipirais.
3.
Cukinijas perpjauti išilgai per pusę. Tuomet su šaukštu atsargiai išskobti minkštimą paliekant apie 1 cm sieneles.
4.
Minkštimą susmulkinti peiliu, kol jis taps beveik kaip košė, atidėti į šalį.
5.
Į didelę keptuvę pilti aliejų, įkaitinti, sudėti vištieną ir maišant kepti iki šiek tiek apskrus ir bus beveik iškepusi. Tuomet atidėti.
6.
Į tą pačią keptuvę suberti smulkiai pjaustytą svogūną ir kepti 4-5 minutes ant vidutinės kaitros iki taps skaidrus. Tuomet suberti smulkiai pjaustytą česnaką ir cukinijų minkštimą, maišang kepti dar apie 5 minutes.
7.
Į keptuvę su daržovėmis berti nusunktas konservuotas pupeles, kukurūzus, dėti vištieną, pilti padažą, berti kuminą, rūkytos paprikos miltelius ir raudonėlį, gerai išmaišyti ir ant nedidelės kaitros patroškinti apie 5 min.
8.
Išskobtas cukinijas sudėti į kepimo formą išklotą kepimo popieriumi. Paruoštą įdarą lygiomis dalimis sudėti į cukinijų vidų.
9.
Cukinijas kepti įkaitintoje iki 200 C įkaitintos orkaitės viduryje 20 min. Tada pobarstyti tarkuotu sūriu ir kepti dar 10 min.
AUTORIUS: Emilija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
salotos, mišrainės
sriubos
karšti patiekalai
užkandžiai
desertai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital