Kreminė lašiša su cukinijomis ir pomidorais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Kreminė lašiša su cukinijomis ir pomidorais
Autorius apie receptą: Ši lašiša tokia skani, kad tikria apsilaižysite pirštus! O paruošimas tikrai paprastas ir puiki proga sunaudoti sezonines daržoves. Beje, vietoje maskarponės galite naudoti ir Ši lašiša tokia skani, kad tikria apsilaižysite pirštus! O paruošimas tikrai paprastas ir puiki proga sunaudoti sezonines daržoves. Beje, vietoje maskarponės galite naudoti ir kreminį sūrį, o variantui be pieno produktų - kokoso pieną. (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
5 gabalėliai lašišos filė (arba pagal poreikį)
120 gramų maskarponės sūrio (arba kreminio sūrio ar kokoso pieno)
3 vienetai pomidorų (šviežių vidutinio dydžio arba 300g smulkintų konservuotų)
0.5 vieneto cukinijų (jaunos)
1 vienetas raudonosios paprikos
1 vienetas svogūnų
4 skiltelės česnako
1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių (arba saldžios paprikos miltelių)
1 šaukštelis provanso žolelių (arba džiovinto raudonėlio)
0.5 šaukštelio kajeno pipiro (arba aitriosios paprikos miltelių)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas citrinų sulčių (arba pagal skonį)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Patiekiant:
1 sauja baziliko (ar petražolių ar kitų žalumynų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pasiruošti ingredientus: lašišos file gabalėlius iš abiejų pusių pabarstyti druska, pipirais ir aitriosios paprikos milteliais. Pomidorus supjaustyti nedideliais kubeliais, svogūnus irgi supjaustyti mažais kubeliais, papriką - juostelėmis, cukiniją - pusžiedžiais, česnakus smulkiai sukapoti.
2.
Keptuvėje įkaitinti 1 v.š. aliejaus, dėti lašišą odele žemyn ir kepti apie 3-4 min. arba iki daugmaž pusė file aukščio pakeisk spalvą iš raudonos į rožinę. Apversti ir dar pakepti 2-3 min (lašiša turi būti beveik iškepusi, bet dar ne visiškai). Perkelti į lėkštę ir uždengti kita lėkšte, kad neatvėstų.
3.
Keptuvėje įkaitinti likusį 1 v.š. aliejaus, sudėti svogūnus, maišanti pakepti 3-4 min. Suberti česnakus, maišant kepti apie 30s.
4.
Sudėti paprikas ir maišant kepti 1-2 min. Sudėti smulkintus pomidorus, provanso žoleles ir rūkytos paprikos miltelius. Troškinti ant vidutinės kaitrios 5-7 min iki padažas šiek tiek sutirštės. Dėti maskarponės sūrį, išmaišyti. Pagal skonį padažą pagardinti druska, pipirais ir įspausti citrinos sulčių (jų nepraleiskite, nes suteikia skoniui gilumo).
5.
Sudėti cukinijų pusžiedžius, išmaišyti ir patroškinti 1-2 min. Grąžinti į keptuvę lašišą ir patroškinti ant nedidelės kaitros dar 2-3 min (iki lašiša sušils ir bus galutinai iškepusi).
6.
Patiekiant papuošti bazilikų lapeliais (ar kitais mėgiamais žalumynais).
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Ramune
2024-03-11 04:12
Kepti lašišą tokio dydžio gabaliukais apie 10 min iš viso ir plius leidžiant jai tarp kepimų "subtęsti" - žuvis bus perkepta. O visa kita labai viliojančiai ir skaniai skamba - verta pabandyt. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital