Šokoladiniai braunio sausainiai - drėgni ir minkštučiai

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 63)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 63)
Šokoladiniai braunio sausainiai
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Šokoladiniai braunio sausainiai
Šokoladiniai braunio sausainiai
Autorius apie receptą: Šie sausainiai - tikras smaližių svajonių išsipildymas. Be galo skanūs, sodraus skonio, tikrai primenantys tą gardųjį braunį. Su kava, arbata ar pieno stikline - išragavau su Šie sausainiai - tikras smaližių svajonių išsipildymas. Be galo skanūs, sodraus skonio, tikrai primenantys tą gardųjį braunį. Su kava, arbata ar pieno stikline - išragavau su viskuo ir galiu pasakyti, kad kepsiu dar kartą. O po to ir dar kartą. Beje, jie tikrai saldūs, tad prisėdimui užteks vieno sausainėlio, o mėgautis jais bus galima net kelias dienas, nes išlieka puikūs. Iškepa drėgni viduje, su maloniai ir labai švelniai traškia išore. O paruošimui prireiks vos pusvalandžio. Receptas įkvėptas Anna Banana[/b][/u] tinklaraščio. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
200 gramų juodojo šokolado (naudojau 70%)
2 vienetai kiaušinių
130 gramų kvietinių miltų
125 gramai sviesto
125 gramai cukraus
90 gramų rudojo cukraus
3 šaukštai kakavos (nesaldintos)
1 šaukštelis maltos vanilės
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Šiems sausainiams svarbus laikas, tad pasiruoškite, susisverkite ir susidėkite visus ingredientus, kad būtų galima imti ir gaminti. Kepimo formas ištieskite kepimo popieriumi, nes visus sausainius reikės kepti vienu metu. Orkaitę reikėtų įkaitinti iki 180 C laipsnių temperatūros.
2.
Šokoladą sulaužyti gabalėliais, sviestą supjaustyti kubeliais ir dėti į karščiui atsparų dubenį, ištirpinti karšto vandens vonelėje - į puodą įpilti vandens, užvirti, dėti dubenį ir nuolat maišyti iki kol šokoladas ir sviestas ištirps, o masė taps vientisa. Tuomet atidėti.
3.
Į kitą dubenį berti tiek baltą, tiek rudąjį cukrų, įmušti kiaušinius, berti vanilę ir elektriniu plaktuvu vidutiniu greičiu išplakti. Plakti reikėtų būtent 5 minutes. Masė turi būti blyški, puri ir blizgi. Tuomet supilti šokolado ir sviesto masę, minutę plakti iki kol visiškai susimaišys.
4.
Į kitą dubenį suberti miltus, kakavą, kepimo miltelius, druską ir išmaišyti. Paruoštą mišinį suberti į dubenį su išplakta mase ir išmaišyti iki vientisos masės. Tešla turi būti drėgna, minkšta, tokia švelni, beveik nelimpanti prie pirštų, paėmus šaukštu, nuo jo nenubėgti, o daugmaž laikytis ant jo. Tešlos laikyti nereikia, net tikrai nerekomenduojama. Tad kai pasigaminate tešlą, iš karto formuokite sausainius ir kepkite.
5.
Jei turite ledų šaukštą, imkite tešlos su juo ir sudėkite ant kepimo formos. Nieko spausti ar lyginti nereikia, palikite tokį rutuliuką koks susiformavo, o tarp sausainių palikite didesnius tarpus. Aš kepimo formoje dariau 5 sausainius.
6.
Jei ledų šaukšto neturite, sausainius formuokite valgomuoju šaukštu. Vienam sausainiui reikės maždaug 2 šaukštų tešlos, tiesiog dėkite šaukštą tešlos, o ant viršaus dar vieną šaukštą, jei naudosite didesnius, kupinus šaukštus, užteks ir 1.5 šaukšto.
7.
Šaukite sausainius į orkaitę ir kepkite būtent 12 minučių, nes jei kepsite ilgiau, jie bus sausesni viduje. Kai ištrauksite, jie bus dar minkštučiai, tačiau ištraukus sausainius jie dar keps nuo savo šilumos, o vėliau vėsdami sutvirtės.
Patarimai:
Plakimui labai gerai naudoti elektrinį kombainą arba rankinį elektrinį plakiklį, bet jei šių prietaisų neturite, galima naudoti tiesiog konditerinę šluotelę.
Jei sausainius sudėsite į sandarią dėžutę ir laikysite kambario temperatūroje, jais drąsiai galėsite mėgautis 4 - 5 dienas.
Jei kažkas nepavyko. Pavyzdžiui, sausainiai iškepė visiškai plokšti, tuomet naudojote per mažai tešlos sausainiui. Iš šio ingredientų kiekio pavyksta paruošti maždaug 10 tikrai nemažų sausainių. Jei iškepė sausi, labiau tarpūs, nei drėgni, tuomet sausainius perkepėte. Kepti reikėtų būtent 12 minučių, nes ištraukus iš orkaitės, nuo formos ir savo šilumos, jie dar keps. Jei sausainių viršus nėra blizgus, tuomet kiaušinių ir cukraus masės neišplakėte pakankamai, nes plakti reikėtų 5 minutes iki kol masė pašviesės, bus puri ir kiekis padidės. Taip pat labai svarbu sumaišius tešlą, iš karto kepti sausainius, nes stovėdama tešla sukietės, taps ne tokios vientisos tekstūros ir sausainiai nebus tokie suskeldėję ir blizgantys.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (10)
Elena
2023-10-08 11:34
Labai skanu ATSAKYTI
Naglis
2023-10-07 18:49
Labai skanu ATSAKYTI
Loreta
2023-09-29 16:02
Pagaliau atradau tobulo braunio receptą! Norėjosi valgyt iškart, bet kai pastovėjo per naktį- mama mia kaip skanu buvo. ATSAKYTI
Rūta
2023-06-20 10:31
Bandžiau, labai skanūs, bet iš tešlos kiekio darant 10 vnt., sausainiai labai jau dideli gaunasi. Kiek laiko reikėtų kepti, jei daryčiau tarkim 20 vnt. mažesnių ir kad jie neišsausėtų? ATSAKYTI
Greta
2023-06-21 10:00
Jei vienam sausainiui imtumėte vieną šaukštą masės, tuomet reikėtų kepti apie šešias minutes, tai yra, jei pusiau mažesnius darysite, tai ir kepimo laikas pusiau mažesnis. ATSAKYTI
Rūta
2023-06-21 12:28
Dėkoju, bandysiu :) ATSAKYTI
livija
2023-02-19 16:53
labai skanus. ATSAKYTI
Laurinta
2023-02-27 12:07
Labai džiaugiuosi, kad patiko :) ATSAKYTI
Rūta
2022-11-20 18:06
Puikūs. Kalorijų bomba, bet verta :) ATSAKYTI
Laurinta
2023-02-27 12:08
Kartais tikrai verta ir tikrai labai galima tokiais pasilepinti, ačiū, kad pabandėte :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital