Vytintos slyvos žiemai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Nuotraukos ir video Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Vytintos slyvos žiemai
Vytintos slyvos žiemai
Autorius apie receptą: Jei dar neteko ragauti vytintų slyvų, labai rekomenduoju. Kadaise džiovindama pomidorus į orkaitę įkišau ir skardą su slyvų puselėmis. Skonis taip sužavėjo, kad kiekvieną Jei dar neteko ragauti vytintų slyvų, labai rekomenduoju. Kadaise džiovindama pomidorus į orkaitę įkišau ir skardą su slyvų puselėmis. Skonis taip sužavėjo, kad kiekvieną vasarą ruošiu vis daugiau. Valgome kaip gurmanišką užkandėlę, man jos taip pat labai tinka su raugintais produktais, ypač kopūstais. Likusio aliejaus irgi neišpilu, juo palaistau kepamą paukštieną, patepu iškeptą šoninę, galima naudoti salotoms. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
pagal poreikį slyvų
pagal poreikį aliejaus (žr. patarimus)
šiek tiek druskos
šiek tiek provanso žolelių
šiek tiek česnako
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Slyvas švariai nuplauname, nusausiname, perpjauname pusiau, išimame kauliukus ir vienu sluoksniu išdėliojame ant kepimo popieriumi išklotos skardos kad puselės nesiliestų. Pabarstome trupučiu druskos ir provanso žolelių.
2.
Dedame į orkaitę, jungiame 80-90 laipsnių kaitrą (ne daugiau 100 laipsnių) ir labai lengvai pravertomis durelėmis džioviname iki slyvų viršus apsitrauks plėvele, susiraukšlės, bet vidus dar liks minkštas. Man tai trunka apie 4-5 val., bet tikslus laikas gali priklausyti nuo orkaitės.
3.
Aliejų šiek tiek pašildome ant viryklės. Neilgai, aliejus turi būti ne karštas, o tiesiog lengvai šiltas.
4.
Į kiekvieno stiklainiuko (aš naudoju nedidelius 250 ml) apačią dedame riekelėmis pasmulkintą vieną česnako skiltelę.
5.
Ant viršaus vienu sluoksniu išdėliojame slyvas. Ant jų užpilame aliejaus, kad slyvas padengtų. Dedame dar vieną slyvų sluoksnį, vėl pilame aliejaus ir taip iki viršaus.
6.
Kai stiklainis jau beveik užpildytas, slyvas lengvai spustelime, patikriname, kiek dar atsirado vietos ir, jei telpa, uždedame dar sluoksnį slyvų. Jas padengiame aliejumi (paskutinis sluoksnis turi visada būti aliejaus).
7.
Stiklainį sandariai užsukame. Laikome vėsiame rūsyje arba šaldytuve. Tokiomis sąlygomis šios vytintos slyvos puikiai laikysis 1-2 metus.
Patarimai:
Slyvos. Naudoju tik mėlynąsias slyvas, kurios jau prinokę, bet dar nepatižę, todėl labai svarbu prieš vytinant kiekvieną slyvą pačiupinėti, patikrinti.
Aliejus. Vytintoms slyvoms ruošti tinka bet koks mėgiamas švelnaus skonio aliejus, pvz. švelnus alyvuogių, saulėgrąžų, rapsų. Netiks tik linų sėmenų ir kanapių, nes jie netinkami terminiam apdorojimui.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital