Bulvių dubenėliai su silke ir daržovėmis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Bulvių dubenėliai su silke ir daržovėmis
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Bulvių dubenėliai su silke ir daržovėmis
Bulvių dubenėliai su silke ir daržovėmis
Autorius apie receptą: Tikriausiai daugelis jau spėjo paragaut Poke ar Suši dubenėlių, o mes šį kartą siūlome paragauti bulvių dubenėlių su silke! Skanu ir nesudėtinga. O jei norite, gali ruošti Tikriausiai daugelis jau spėjo paragaut Poke ar Suši dubenėlių, o mes šį kartą siūlome paragauti bulvių dubenėlių su silke! Skanu ir nesudėtinga. O jei norite, gali ruošti didelį dubenį (pvz. Kūčioms) ir sumaišyti su padažu prieš pat patiekiant. (...daugiau) Valerija, Skaniu kampu
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
4 vienetai bulvių (vidutinio dydžio)
200 gramų silkių filė
1 vienetas avokadų (prinokusio)
1 vienetas morkų (nedidelės)
1 vienetas rausvųjų svogūnų (nedidelio)
2 šaukštai aliejaus
0.5 vieneto citrinų sulčių
1/4 šaukštelio druskos
Padažui:
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
0.5 vieneto citrinų sulčių
1 šaukštelis dižono garstyčių
1 šaukštelis medaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bulves nuskusti, supjaustyti maždaug 2 cm kubeliais, išmaišyti su aliejumi, tolygiai paskleisti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
2.
Bulves kepti iki 190 C (viršus+apačia+vėjelis) įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol apskrus. Kepimo viduryje galima apversti. Iškepusias bulves pasūdyti.
3.
Kol bulvės kepa, pasiruošiame kitus ingredientus. Svogūną supjaustyti pusžiedžiais, apšlakstyti citrinos sultimis ir palikti pasimarinuoti, kol ruošime kitus ingredientus.
4.
Silkę supjaustyti juostelėmis. Avokadą supjaustyti kubeliais. Morką nuskursti ir supjaustyti plonais šiaudeliais (ar stambiai sutarkuoti).
5.
Padažui medų, jei ne skystas, šiek tiek pašildyti mikrobangėje, išmaišyti su aliejumi, citrinų sultimis ir garstyčiomis iki vientisumo.
6.
Į dubenėlius dėti bulvių, silkės, avokadų, morkų, svogūnų. Patiekiant apšlakstyti padažu. Skanaus!
Patarimai:
Šį patiekalą galite tiekti ir ne į dubenėlius, o didesnį dubenį - bus puikus šventiškas patiekalas pvz. Kūčioms.
Taip keptos bulvytės puikiai tinka ir kaip garnyras prie kitų karštų patiekalų.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital