Atkeliavus Naujiesiems metams norisi ne tik jaukių patiekalų, bet ir atrasti naujų skonių, idėjų. Tai sriubos, troškiniai, kurie visiškai neįmantrūs, bet kiekvieną kartą taip pakelia nuotaiką ir sušildo. Parinkome tokius receptus, kurie tikrai pravers norint jaukaus maisto, ieškant naujovių ar tiesiog, kai norisi sočių pietų ir puikių gardumynų.
Sušildančios sriubos, sotūs karštieji patiekalai, puikūs saldumynai ir dar daugiau gardžių idėjų kiekvieno stalui.
Labai skani, jauki ir sušildanti tiršta sriuba. Ji savo ingredientais panaši į čili sriubą, tačiau ruošiama su vištiena, o ne malta jautiena ir be pomidorų, tad yra švelnesnio skonio. Žinoma, galite ruošti ir vegetarišką variantą be mėsos. Jei mėgstate, sriubai išvirus galite pabarstyti mėgstamu tarkuotu sūriu. Vištieną galite naudoti tiek šviežią, tiek panaudoti turimus virtos, keptos ar rūkytos likučius. Arba galima ją keisti kita mėgiama mėsa.
Susiplakus šį glotnutį norisi žiūrėti į jį ir žiūrėti - toks dailus jis pavyksta. Ir tikrai labai skanus! Beje, jei saldžiai nemėgstate, bananą recepte galite praleisti arba pakeisti trupučiu eritritolio ar stevijos - taip glotnutis bus ne tik labai maistingas, bet ir dar sotesnis.
Šis dubenėlis yra be galo skanus, maistingas ir dar žaviai atrodantis. Jeigu grikius užmerksite iš vakaro jam paruošti užtruksite vos 10 minučių - kol grikiai šils, pasismulkinkite priedus, sutrinkite padažą, serviruokite ir mėgaukitės! O jei norite dar paprasčiau, grikių virti nebūtina - galima tiesiog užpilti verdančiu vandeniu (1 stiklinei grikių reikėtų nepilnų 2 stiklinių vandens), uždengti dangčiu ir palikti pusvalandžiui išbrinkti.
Patiekalai su avinžirniais yra vieni mūsų mėgstamiausių. Galėtume juos valgyti kasdien! Šis nesudėtingas, tačiau be galo skanus troškinys įkvėptas Viduržemio jūros regiono virtuvės. Jis tikrai nesukels nemalonaus persivalgymo jausmo, o suteiks malonų sotumą, sodrų ir puikiai subalansuotą skonį, spalvingumą akims ir tiesiog bus tikras malonumas ragaujant.
Šios gaivios, tačiau drauge ir sočios salotos ruošiamos iš paprastų ingredientų, patiks mėgstantiems saldžiarūgščius skonius. Jos be galo skanios ir žaviai atrodančios.
Greitai pagaminama pikantiško skonio čili sriuba - troškinys. Labai skanu patiekti su česnakine duonele ir tarkuotu sūriu. Galima valgyti vieną arba drauge su ryžiais ar mėgstamais makaronais.
Galette De Rois - sluoksniuotos tešlos pyragas su nuostabiu riešutiniu įdaru viduje. Tai klasikinis prancūziškas desertas, valgomas Trijų Karalių dieną. Sukurtas dar XIV amžiuje, Galette De Rois pyragas tradiciškai pažymi šventinio laikotarpio pabaigą ir naujųjų metų pradžią. Sausio mėnesį šį desertą galite rasti visose Prancūzijos kepyklėlėse.
Ruošiant patiekalus šie makaronai kiek primena apvaliagrūdžius ryžius, skirtus paruošti risotto, tik išverda dar greičiau. Receptų su šiais makaroniukais yra be galo daug, tačiau šis be konkurencijos tapo vienu iš mūsų mėgiamiausių. Patiekalas pavyksta tobulai kreminis, sodraus ir puikiai subalansuoto skonio, tiesiog viskuo puikus!
Sūriški, kremiški ir be proto puikūs - šiuos lengvai paruošiamus karštus sumuštinius sutiksite beveik kiekviename Paryžiaus restoranėlyje. Šis receptas klasikinis ir puikus savaime, bet drąsiai juo improvizuokite - į sumuštinius galima įdėti po riekelę pomidoro, įberti mėgiamų žalumynų, kumpį keisti sūdyta ar rūkyta lašiša, keptos ar virtos mėsos likučiais, rūkytos mėsos riekelėmis.
Taupūs, sotūs ir be papildomų riebalų! Tai puikus karštas patiekalas ir garnyras viename, kol iškeps, galite pasiruošti šviežių salotų - labai tiks prie kotletukų.
Kas gali atsispirti greitiems patiekalams? O jei jie dar ir labai skanūs? Šis patiekalas būtent toks - paprastas, nesudėtingai paruošiamas ir labai gardus, tad ir atsispirti nebūtina! Čiumpame tuos kelis ingredientus, vieną keptuvę ir gaminame. Pietūs ar vakarienė greitai garuos ant stalo ir džiugins šeimyną.
Ar jūsų vaikystė irgi kvepėjo žagarėliais? Ar ilgesys irgi stukteli širdin, kai prisimenate po namų kerteles pasklidusį jų saldumą? Jei taip, šis nostalgiškas tobulų žagarėlių receptas – Jums. Virkite, ragaukite ir leiskitės nešami prisiminimų.
Jei norite pasigaminti gaivias ir lengvas salotas, kurios maistingos ir greitai paruošiamos, tai šios būtent tokios. Jums reikės vos kelių ingredientų, dešimties minučių ir jau galėsite mėgautis. Jas tinka skanauti vienas ar tiekti prie mėsos ar kitų mėgiamų patiekalų.
Ši klasikinė itališka sriuba maloniai nustebins savo sodriu skoniu ir tiršta konsistencija. Mes šįkart gaminome veganišką variantą, bet jei norisi sočiau, patiekiant galima pabarstyti tarkuotu kietuoju sūriu ar ruošti su maltos mėsos kukuliais. Papildomai galite įdėti ir kitų mėgstamų daržovių.
Kreminis, aromatingas, kupinas sodraus ir švelnaus skonio patiekalas, kurį ne tik verta, bet ir reikia išmėginti savo virtuvėje. Tikras skonių džiaugsmas burnoje, o gaminimas super paprastas ir greitas.
Skanėstas, kuris Jus neabejotinai nukels į vaikystės prisiminimų šalį! Varškėtukai patiks ir mažiems, ir dideliems valgytojams, ypač, jeigu juos ruoškite su sausesne varške. Jeigu tokios neturite, berkite kiek daugiau miltų, nei nurodyta recepte, kad tešlą nebūtų labai lipni ir lengvai formuotųsi. Tiekite su tirpintu sviestu, grietine ar tiesiog žiupsnelių cinamono.
Kai pusryčiai ne tik skanūs, bet ir labai gražūs, juk daug smagiau, ar ne? Šis chia pudingas būtent toks - fiesta ir akims, ir skonio receptoriams, o paruošiamas labai paprastai. Jį taip pat galite iš vakaro susluoksniuoti stiklainiukuose, o ryte pasigriebti su savimi keliaudami į darbą.
Taip paruošta vištiena puiki - kreminė, soti, tačiau tuo pačiu ir gaivi. Šiam skonių deriniui mus įkvėpė garsusis toskanietiškas padažas, tik špinatus keitėme dar daugiau skonio bei spalvų suteikiančiais brokolių žiedynais.
Labai skanūs, purūs ir minkštučiai vafliai. Geriausiai šiems vafliukams kepti tinka stačiakampiams belgiškiems vafliams skirta vaflinė, bet tikrai skaniai pavyks ir kepant čirvinių blynų keptuvėje.
Sotus, jaukus, sušildantis ir vaikystę primenantis skonis. Jei mėgstate balandėlius, tačiau nėra laiko ar noro ilgai suktis virtuvėje, galite paruošti labai skanų troškinį! Taupesniam variantui troškiniui galima naudoti daugiau kopūsto. Ruošti galima keptuvėje, o jei ruošite labai daug porcijų - galima ir puode.
Lietiniai – itin universalus patiekalas. Gardūs ir sotūs lietiniai patiks daugeliui. Kad kaskart būtų kitokie, naudokite įvairius mėgstamus įdarus: keptų daržovių, grybų, vaisių (pavyzdžiui, keptų obuolių ar bananų).
Ar mėgstate kopūstų salotas? O išbandyti naujus skonius? Jei taip, šios salotos jums tikrai patiks. Net jei derinys skambės kiek neįprastai, pažadame, jau po poros kąsnių receptą įtrauksite į kartojamų sąrašą. Šios salotos pavyksta švelnaus skonio, sočios, gardžios ir žavingai atrodančios. Jos puikiai tiks tiek šventiniam stalui, tiek pietų dėžutę ar maistingai vakarienei.
Ši lazanija super paprastai pagaminama ir pavyksta tikrai skani. Vienas tų receptų gelbėtojų, kai norisi greitai ir ypatingai. Taip, tai nėra klasikinis lazanijos receptas, bet skonis puikus. Jei norisi autentiškiau, galite papildomai pasigaminti Bešamelio padažo ir juo aptepti makaronų lakštus prieš dedant mėsos padažą.
Naktinės avižinės košės taip vadinamos, nes jų nereikia virti. Pakanka sumaišyti ingredientus, palikti šaldytuve nakčiai, o ryte skanauti. Jų variacijų yra begalės, tačiau šis variantas su kava, skoniu kažkuo primenantis legendinį tiramisu desertą. O dar ir taip žavingai atrodo! Kavos, su kuria ruošite šią košę, stiprumą taikykite pagal savo skonį, kava be kofeino taip pat tinka.
Skani, soti ir tiršta vištienos sriuba yra tai, ko ir reikia tokiu darganotu oru. Nuostabi idėja šeimos pietums ar vakarienei, nes ne tik soti, bet kiekvienas gardžios sriubos šaukštas sušildo.
Kotletų kepimas orkaitėje gali tapti tikru atradimu. Labai paprasta ir rezultatas puikus. Jei dar taip negaminote, pabandykite - skonis puikus, o ir nereikia ilgai suktis prie viryklės.
Jei mėgstate tuną, bet norisi jį įkomponuoti į sočias salotas, tai šios būtent tokios, o dar ir nuostabiai tinkamos vasarai, nes agurkai suteikia gaivumo. Ruošiamos be majonezo, tad neapsunkins. Beje, petražolių ir mėtų derinys čia labai tinka, bet galite jį keisti ir kitomis savo mėgiamomis žolelėmis.
Jei citrinos ir makaronų derinys jums skamba neįprastai, pažadame, taip bus tik iki pirmo šių itin kremiškų makaronų kąsnio. Jų skonio ypatingumas - būtent švelni citrinos nata, kurią Bešamelio tipo padažui suteikia žievelė ir truputis sulčių. Valgantys tikriausiai net nesupras, kas duoda padažui to gurmaniškumo, bet mėgausis kiekvienu kąsneliu. Jei norite spalvingiau, papildomai į makaronus tinka įmaišyti žaliųjų žirnelių, špinatų, brokolių ar kitų švelnaus skonio daržovių.
Šie kamuoliukai maistingi, skoniu primena pyragą ir yra labai sotūs. Puikiai tinka įsidėti į dėžutę ir neštis į darbą, mokslus ar užkąsti greitiems pusryčiams prie kavos ar arbatos puodelio ar, kai popiet norisi pasisaldinti.
Skanutėliai didžkukuliai be mėsos - galima ir taip! Šie gardinami varške, patiekti labai skanu su tirpinto sviesto ir grietinės padažu - sunku atsispirti dar kąsneliui. Sotu ir labai skanu.
Šis Tailando virtuvės įkvėptas karis yra vienas tų genialiai paprastų patiekalų, kurie mus gelbėja, kai norisi greitos, maistingos, bet nenuobodžios vakarienės. Daržoves galima koreguoti pagal savo skonį ir spintelės turinį, pavyzdžiui, vietoje morkos galite įdėti saldžią bulvę, vietoje brokolio - špinatų ar kaip tik sugalvosite.
Kiaušinių salotos yra klasika, bet net ir klasika gali sužibėti naujai. Ši variacija su vištiena, avokadais ir daržovėmis yra puiki - soti, tačiau tuo pačiu ir gaivi, nenusibodusi. Salotas tinka kabinti vienas, tepti ant duonos ar gardinti vieno kąsmio sumuštinukus. Jei norite pikantiškiau, papildomai įspauskite česnako ar įdėkite šiek tiek Sriracha ar Sweet Chilli padažo. Vietoje kukurūzų galite naudoti kubeliais pjaustytą saldžią papriką ar smulkintą saliero stiebą.
Minkštučiai, natūraliai saldūs, tokie labai varškiniai ir na tiesiog tobuli sotiems, maistingiems pusryčiams. Skoniu jie primena švelnius varškėtukus. Aguonos ir citrinos žievelė tinka idealiai, bet ir be šių priedų blyneliai bus puikūs.
Visai nesudėtingai ir labai greitai paruošiami kukulaičiai! Kepami orkaitėje, todėl nereikės ilgai suktis prie viryklės. Kukulaičiai kepa nuostabiai skaniame padaže, kuris labai tiks ir prie garnyro - bulvių košės ar ryžių.
Tikrai labai gardūs, minkštučiai ir purūs varškėtukai. Skanesni jie bus iš riebesnės varškės, o tikslų miltų kiekį koreguokite pagal varškės drėgnumą - kuo šlapesnė varškė, tuo daugiau reikės miltų, o jeigu varškė sausa, gali reikėti ir truputį mažiau miltų negu recepte.
Meksikietiško stiliaus padažas su pomidorais ir pupelėmis be galo tinka prie kukulių. Labai aromatingas, skanus, sodraus skonio ir malonios tekstūros patiekalas, pagaminamas labai paprastai.
Šie puikūs švilpikai visai nesudėtingai paruošiami, labai gardūs, minkšti viduje ir traškūs išorėje - tiesiog puikūs! Beje, rasite ir puikaus padažo receptą, bet, jei nenorite tokio, skanu valgyti ir tiesiog su grietine ar tirpinto sviesto ir grietinės padažu.
Vos kelios minutės paruošimui, o likusį darbą atliks orkaitė, tad jei mėgstate sočius pusryčius, o prie keptuvių stovėti nesinori ar nėra kada, šis receptas tiesiog fantastiškas. Jis taip pat idealus, kai reikia pamaitinti daug valgytojų ar norisi pasigaminti paruoštukų darbo savaitei.
Jei norite pradėti dieną su skaniais, sočiais ir maistingais pusryčiais, kurie suteiks jums energijos ir tikrai pradžiugins, išbandykite šį receptą. Labai lengvas ir greitas paruošimas, o reikės tik kelių ingredientų.
Azijos patiekalas lietuviškam skoniui! Greitai paruošimas ir labai gardus rezultatas. Patiekalą paruošite vienoje keptuvėje, todėl nereikės plauti kalno indų!
Jei mėgstate sūrio pyragą ir snickers saldainius, šie kamuoliukai jums tikrai patiks. Pagaminami super paprastai, ir ne tokie nuodėmingi kaip klasikiniai saldumynai, nes cukrų juose keičiau becukriu saldikliu ir naudojau becukrį šokoladą. Žinoma, jei sveikumo aspektas nėra svarbus, galite saldinti tiesiog cukrumi ir apvolioti bet kokiame mėgiamame šokolade
Labai skanūs , minkšti viduje, traškūs išorėje, skanutėliai avinžirnių kepsneliai - ruošiami be augalinės kilmės produktų. Galima rinktis ir kukurūzų ar kitokius beglitimius miltus, tik tuomet gali reikėti šiek tiek koreduoti jų kiekį.
Virtinukai pavyksta labai skanūs, o pagaminti nieko sudėtingo, viskas paprasta! Paruošimo procesas šiek tiek užtruks, bet rezultatas to vertas! Beje, įdarą galima rinktis ne tik siūlomą recepte, bet ir be mėsos, pvz., pakepinti morkų su pievagrybiais ar sumaišyti varškės su kiaušiniu ir špinatais.
Šie bulvių lizdai yra labai skanus, taupus, šventiškai atrodantis ir nesunkiai pagaminamas patiekalas. Įdaru drąsiai improvizuokite - vietoje vištienos tinka ir kiauliena ar mėgiama malta mėsa. Arba galima įdarui naudoti vien daržoves ar jas maišyti su konservuotais avinžirniais ar kietai virtais ir sutarkuotais kiaušiniais.
Juos taip pavadinome, nes šie skanūs ir maistingi batonėliai skoniu kažkuo primena Snickers šokoladuką. Jie yra tobulas užkandis, kai užsinori skanėsto prie popiečio kavos ar tiesiog greito energijos užtaiso. Paruošiami be galo paprastai - sumaišai ingredientus, pusvalandis šaldytuve ir viskas.
Puikus patiekalas kinų virtuvės gerbėjams ar norintiems išbandyti kitokius skonius. Skanutėlė kiauliena saldžiarūgščiame padaže su ananasais. Labai skanu tiekti su ryžių garnyru.
Minkštutė, nuostabiai skani jogurtinė duonelė be kvietinių miltų. Ji išties labai gardi, puikiai tinka maistingiems pusryčių sumuštinukams su avokadais ar jų užtepėle, kiaušiniais, sūdyta lašiša ar mėgstama užtepėle. Puikiai tiks mityboje vengiantiems glitimo!
Tas legendinis garsiųjų kukulių skonis jau tikrai yra pamėgtas daugelio. Sunku atsispirti dar keliems. O ypač puiku, kad juos galima paruošti namuose - nesudėtingai, neįmantriai, bet taip, kad visa šeima norės pakartoti. Nuostabūs pietūs ar vakarienė garantuota.
Sotus, gardus, labai paprastas ir lengvai pagaminamas troškinukas su mėsos kukulaičiais. Toks troškinys neabejotinai patiks tiek mažiems, tiek dideliems.
Kotletai itin purūs, sultingi ir švelnaus skonio! Receptas labai patiks tiems, kuriems pabodo įprasti mėsos kotletai. Beje, šiuos kotletus galite ruošti tiek iš vištienos, tiek iš kalakutienos. Skanaukite su daržovių salotomis.