Greita jogurtinė duona be miltų

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 137)
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 137)
Jogurtinė jogurto avižinė duona
Jogurtinė jogurto avižinė duona
Jogurtinė jogurto avižinė duona
Jogurtinė jogurto avižinė duona
Autorius apie receptą: Šios duonos istorija tokia - nuvažiavusi pas būsimo vyro tėvus, jo mama Nijolė sako - iškepiau tau duoną be gliuteno. Paragavus ištiko lengvas šokas - skonis nerealus, tekstūra Šios duonos istorija tokia - nuvažiavusi pas būsimo vyro tėvus, jo mama Nijolė sako - iškepiau tau duoną be gliuteno. Paragavus ištiko lengvas šokas - skonis nerealus, tekstūra puiki, tikrai gana panašu į normalią duoną. Žinokit, visą savaitgalį negalėjau nustoti valgyti tos duonos ir stebėtis – ne tik skoniu, bet ir gaminimo paprastumu. (...daugiau) Kristina, Ant medinės lentelės
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
400 gramų avižinių dribsnių
400 gramų graikiško jogurto
100 gramų sėklų (tinka saulėgrąžos, linų sėmenys, moliūgo sėklos)
1 šaukštelis kmynų (nebūtina)
0.5 šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Dubenyje sumaišome avižinius dribsnius, jogurtą, sėklas (jas galite rinktis kokias mėgstate). Beje, jei naudosite stambesnius avižinius dribsnius, dėkite jų šiek tiek mažiau (apie 350 g). Beriame druskos ir, jei norite, kmynų, išmaišome.
2.
Paruoštą tešlą galite arba perkelti į kepimo popieriumi išklotą skardą arba suformuoti iš jos kepalėlį, patepant viršų vandeniu.
3.
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (kaitinimo režimu viršus + apačia) apie 45 minutes - kol išorė gražiai apskrunda, o į vidurį įsmeigus medinį pagaliuką jį ištrauksite sausą.
4.
Prieš pjaustant leiskite duonai visiškai atvėsti.
Patarimai:
Šia duonelę bandžiau su įvairiais jogurtais ir turiu pasakyti, kad geriausia šios duonelės tekstūra man pavyko su Farm Milk ženklo 9 proc. riebumo graikišku jogurtu (būna Maxima parduotuvėse) ir pačiais paprasčiausiais smulkesniais avižiniais dribsniais.
Jeigu naudotumėte baltymingesnį jogurtą (tokie paprastai būna tirštesni, pvz. Pieno Žvaigdžių ar Alma), dėkite mažiau avižinių dribsnių. Jų dėkite pagal tešlos tekstūrą - masė turi būti ne per skysta, kad galėtumėte suformuoti duonos kepalėlį, bet ir ne kieta ir juo labiau - ne biri.
Ši duona puikiai išsilaiko spintelėje apie savaitę, šaldytuve - apie pusantros savaitės. Taip pat galima supjaustyti gabalėliais ir užšaldyti.
Ši duona gerokai sotesnė už miltines duonas. Tai pajausite vos paėmus kepalėlį į rankas – jis labai sunkus. Taigi pasirinkus teisingus priedus sočiais pusryčiais gali virsti vos vienas sumuštinis.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (25)
Tina
2024-01-31 22:45
Man gavosi kaip sukritusi, nieko panašaus kaip foto. Labai kietos nedariau, bet kodėl nesigavo? ATSAKYTI
Daiva
2022-09-25 09:30
Ar galima kepti silikoninėje formoje ? ATSAKYTI
Ema
2024-01-15 17:14
Galima. ATSAKYTI
Zita
2021-04-15 19:09
Man gavosi kieta ir nepanaši kaip šioj nuotraukoj ATSAKYTI
Lida Elvira Petrauskas Ramanauskas
2021-03-08 04:22
NO APTO PARA CELÍACOS!!! POR LA AVENA. CUIDADO!!! ATSAKYTI
Greta
2021-03-08 09:38
Avižiniuose dribsniuose glitimo nėra - jie gali būti apdoroti su įranga, kuria apdorojami ir glitimo turintys produktai, tuomet būna įspėjimas ant pakuotės, svarbu skaityti. ATSAKYTI
Vida
2024-01-15 14:26
Dabar jau nerasit jokių miltų ar džiovintų vaisių be šių įspėjimų ATSAKYTI
Sveta
2021-02-26 10:35
Neturėjau avižinių dribsnių, todėl vietoj jų dėjau miltų. Ir žinokit labai skaniai gavosi. ATSAKYTI
GS
2020-02-20 14:04
Viskas genialu kas paprasti! Padariau, iskepiau=sotu, skanu , sveika¡!!!!! Super!!! ATSAKYTI
Judita
2020-01-20 19:17
Sveiki. Turiu jogurta, bet 3.5 % riebumo...ar tiks, ar neverta bandyti? Aciu ATSAKYTI
Inga
2020-01-21 09:08
Graikišką ar paprastą natūralų? Su paprastu natūraliu gali neitin pavykti, nes jis bus skystas labai, su graikišku 3.5% pavyks, bet nebus pats geriausias rezultatas, bet žiūrėkit pagal tešlos tekstūrą, kaip rašo patarimuose :) ATSAKYTI
Judita
2020-01-21 16:36
Paprastas...bandziau vakar..ilgai kepe, isemiau kai nebekibo prie pagaliuko...isore atrode apskrudus, bet vidus lipnus ..zodziu, nesigavo ... ATSAKYTI
Ir Ena
2019-11-20 22:00
Taip ir gavosi kaip foto. Paivairinimui mitybos puikus receptas. ATSAKYTI
Kepėja
2019-11-10 20:43
Išbandžiau šią duoną su FarmMilk jogurtu ir stambiais avižiniais dribsniais (tiesa, juos šiek tiek susmulkinau), dėjau moliūgų sėklų. Duona labai gardi, tačiau trupa. Manau, reikėjo dėti daugiau jogurto. Gal ir šaukštas kvietinių miltų nepakenktų, nes gliutenas man ne problema. O ši duona tikrai labai skani, reikės bandyti dar kartą, gal geriau išeis. :) ATSAKYTI
Birutė
2019-10-05 21:18
Sveiki. Mėginsiu kepti šią duoną. Ar į ją nereikia dėti nei sodos nei mielių? ATSAKYTI
Diana
2020-01-20 17:14
Tikrai nereikia :) ATSAKYTI
Leonora
2019-04-28 21:41
Iskepiau duonytę gavosi labai kvapni ir skani. Kepsiu ir vel. ATSAKYTI
Kristina
2019-04-03 19:50
O man išėjo labai kieta ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2019-05-07 12:20
Kad duonytė iškeptų minkšta, reikėtų nepadauginti avižinių dribsnių. Kadangi graikiški jogurtai būna skirtingo tirštumo, o dribsiai - įvairiaus stambumo, dribsnių dėkite tiek, kad masė būtų formuojama rankomis (ne skysta), bet ir ne kieta ar biri. Papildėme receptą Kristinos iš "Ant medinės lentelės" patarimais, kokį jogurtą ji naudoja ir kokia turėtų būti tešlos konsistencija.

Gaminant šią duonelę mes rekomenduotume rinktis tradiciškesnį graikišką jogurtą, t.y. tokį kurio riebumas apie 9-10 proc., o baltymų kiekis šimtame gramų jogurto - apie 4 g. Jeigu rinksitės baltymingesnį jogurtą (kaip kad Pieno Žvaigždžių, Alma, Aistė), reikėtų dėti mažiau avižinių dribsnių. ATSAKYTI
Jolita
2019-03-28 16:50
O ar galima tokią duoną kepti elektrinėj duonkepėje? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital