Greita jogurtinė duona be miltų

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 29)
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 29)
Jogurtinė jogurto avižinė duona
Jogurtinė jogurto avižinė duona
Jogurtinė jogurto avižinė duona
Jogurtinė jogurto avižinė duona
Autorius apie receptą: Šios duonos istorija tokia - nuvažiavusi pas būsimo vyro tėvus, jo mama Nijolė sako - iškepiau tau duoną be gliuteno. Paragavus ištiko lengvas šokas - skonis nerealus, tekstūra Šios duonos istorija tokia - nuvažiavusi pas būsimo vyro tėvus, jo mama Nijolė sako - iškepiau tau duoną be gliuteno. Paragavus ištiko lengvas šokas - skonis nerealus, tekstūra puiki, tikrai gana panašu į normalią duoną. Žinokit, visą savaitgalį negalėjau nustoti valgyti tos duonos ir stebėtis – ne tik skoniu, bet ir gaminimo paprastumu. (...daugiau) Kristina, Ant medinės lentelės
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
400 gramų avižinių dribsnių
400 gramų graikiško jogurto
100 gramų sėklos (tinka saulėgrąžos, linų sėmenys, moliūgo sėklos)
1 šaukštelis kmynų (nebūtina)
0.5 šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Dubenyje sumaišome avižinius dribsnius, jogurtą, sėklas (jas galite rinktis kokias mėgstate). Beje, jei naudosite stambesnius avižinius dribsnius, dėkite jų šiek tiek mažiau (apie 350 g). Beriame druskos ir, jei norite, kmynų, išmaišome.
2.
Paruoštą tešlą galite arba perkelti į kepimo popieriumi išklotą skardą arba suformuoti iš jos kepalėlį, patepant viršų vandeniu.
3.
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (kaitinimo režimu viršus + apačia) apie 45 minutes - kol išorė gražiai apskrunda, o į vidurį įsmeigus medinį pagaliuką jį ištrauksite sausą.
4.
Prieš pjaustant leiskite duonai visiškai atvėsti.
Patarimai:
Šia duonelę bandžiau su įvairiais jogurtais ir turiu pasakyti, kad geriausia šios duonelės tekstūra man pavyko su Farm Milk ženklo 9 proc. riebumo graikišku jogurtu (būna Maxima parduotuvėse) ir pačiais paprasčiausiais smulkesniais avižiniais dribsniais.
Jeigu naudotumėte baltymingesnį jogurtą (tokie paprastai būna tirštesni, pvz. Pieno Žvaigdžių ar Alma), dėkite mažiau avižinių dribsnių. Jų dėkite pagal tešlos tekstūrą - masė turi būti ne per skysta, kad galėtumėte suformuoti duonos kepalėlį, bet ir ne kieta ir juo labiau - ne biri.
Ši duona puikiai išsilaiko spintelėje apie savaitę, šaldytuve - apie pusantros savaitės. Taip pat galima supjaustyti gabalėliais ir užšaldyti.
Ši duona gerokai sotesnė už miltines duonas. Tai pajausite vos paėmus kepalėlį į rankas – jis labai sunkus. Taigi pasirinkus teisingus priedus sočiais pusryčiais gali virsti vos vienas sumuštinis.
Daugiau maistingų ir stilingų receptų galite rasti šioje Kristinos knygoje
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (8)
Leonora
2019-04-28 21:41
Iskepiau duonytę gavosi labai kvapni ir skani. Kepsiu ir vel. ATSAKYTI
Kristina
2019-04-03 19:50
O man išėjo labai kieta ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2019-05-07 12:20
Kad duonytė iškeptų minkšta, reikėtų nepadauginti avižinių dribsnių. Kadangi graikiški jogurtai būna skirtingo tirštumo, o dribsiai - įvairiaus stambumo, dribsnių dėkite tiek, kad masė būtų formuojama rankomis (ne skysta), bet ir ne kieta ar biri. Papildėme receptą Kristinos iš "Ant medinės lentelės" patarimais, kokį jogurtą ji naudoja ir kokia turėtų būti tešlos konsistencija.

Gaminant šią duonelę mes rekomenduotume rinktis tradiciškesnį graikišką jogurtą, t.y. tokį kurio riebumas apie 9-10 proc., o baltymų kiekis šimtame gramų jogurto - apie 4 g. Jeigu rinksitės baltymingesnį jogurtą (kaip kad Pieno Žvaigždžių, Alma, Aistė), reikėtų dėti mažiau avižinių dribsnių. ATSAKYTI
Jolita
2019-03-28 16:50
O ar galima tokią duoną kepti elektrinėj duonkepėje? ATSAKYTI
Diana
2019-03-29 10:28
Reikėtų pabandyti ir pasižiūrėti, kaip pavyksta. Šiaip daug orkaitinių duonų tinkamos ir duonkepei, tik turbūt pasižaisti su nustatymais ir kepimo trukme reikėtų ATSAKYTI
Irena
2019-03-30 21:59
Kepiau duonkepeje, gavosi puikiai. ATSAKYTI
Ramunė
2019-03-28 15:05
Avižiniuose dribsniuose yra gliuteno ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2019-03-28 15:26
Patys avižiniai dribsniai yra be glitimo, tačiau, jeigu apdorojami ta pačia įranga, kuria apdorojami glitimo turintys produktai, avižiniai dribsniai gali turėti glitimo turinčių produktų priemaišų. Todėl, nevartojant glitimo, svarbu atkreipti dėmesį į informaciją, esančią ant pakuočių, kaip apdoroti avižiniai dribsniai :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis