Virtų bulvių didžkukuliai su varškės įdaru

AUTORIUS:
Renata Nargelaitė-Tamašauskienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 47)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 47)
Virtų bulvių didžkukuliai cepelinai
Virtų bulvių didžkukuliai cepelinai
Virtų bulvių didžkukuliai cepelinai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
800 gramų bulvių
1 vienetas kiaušinių
3 šaukštai manų kruopų
0.5 šaukšto krakmolo (apytikriai, priklauso nuo bulvių krakmolingumo)
pagal skonį druskos
pagal poreikį vandens (virimui)
Įdarui:
300 gramų varškės
1 vienetas kiaušinių
1 saujelė aguonų
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje su lupena, išvirusias nulupkite ir sugrūskite. Atvėsinkite.
2.
Į atvėsusias bulves suberkite manų kruopas, krakmolą, druską, įmuškite kiaušinį ir viską gerai išminkykite.
3.
Įdarui į varškę įmuškite kiaušinį, suberkite aguonas, druską ir išmaišykite.
4.
Iš bulvių masės gnybkite masės, delne suformuokite paplotėlį, dėkite įdaro ir formuokite cepeliną - užlankstykite kraštus link vidurio ir "apglostykite" delnais.
5.
Cepelinus sudėkite į puodą su verdančiu vandeniu ir jiems iškilus į viršų, virkite dar apie 10 min. Tada išimkite kiaurasamčiu.
6.
Aš patiekiau su padažu: keptuvėje pakaitinu šiek tiek sviesto, kelis šaukštus grietinės, beriu truputį tarkuoto parmezano sūrio, pagardinu druska. Dar galima pagardinti žalumynais.
AUTORIUS: Renata Nargelaitė-Tamašauskienė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (13)
Stase
2024-01-12 11:59
Prie ko čia aguonos cepelinams juk ne pyragas ATSAKYTI
Auksė
2024-01-15 17:04
Jei kažkas mėgsta, tai ir deda. Nėra juk būtinas ingredientas. ATSAKYTI
Dalia
2023-02-27 12:31
nurodytas klaidingas krakmolo kiekis.. DĖKITE 200 gr krakmolo ir tada cepelinai neiširs... ATSAKYTI
Viktorija
2023-02-07 21:05
O būtina dėti manų kruopas? ATSAKYTI
Jolanta
2023-02-05 18:09
Viską dariau pagal receptą,įdėjus į verdantį vandenį išsileido visai ATSAKYTI
Justina
2023-02-06 09:44
Galbūt bulvės buvo mažiau krakmolingos, tad reikėtų daugiau krakmolo naudoti :) ATSAKYTI
Birute
2023-01-28 09:44
Labai skanus. Megstame labiau nei tarkuotu bulviu. Verdu su varske , mesa, kepeneliu idaru. Su kepenelemis seimos megstamiausi. Aciu uz pasidalijima ATSAKYTI
Ona
2023-01-20 13:42
O kam tos aguonos? ATSAKYTI
Justė
2023-01-20 17:13
Jei nemėgstate, nebūtina dėti. :) ATSAKYTI
Vilma
2020-11-08 17:18
Nevykęs receptas. ATSAKYTI
Aistė
2020-11-09 09:59
O kas būtent nepavyko? Gal pavyktų kažką patarti :) ATSAKYTI
Don
2020-04-07 17:20
nieko gero. neissileido, bet neskanus. ATSAKYTI
Algimantas
2023-01-20 22:41
Skanūs gaunasi ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital