Marinuoti ridikėliai žiemai

AUTORIUS:
Diana
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
Marinuoti ridikėliai žiemai
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Autorius apie receptą: Puikūs būdas išsaugoti ridikėlius žiemai. Pagal šį receptą pavyksta gardaus, saldžiarūgščio skonio. Puikūs būdas išsaugoti ridikėlius žiemai. Pagal šį receptą pavyksta gardaus, saldžiarūgščio skonio. Diana
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
pagal poreikį ridikėlių (kiek tilps į stiklainius)
1 litras vandens
70 mililitrų acto (arba 90 ml 6 proc. obuolių ar vyno acto)
3 šaukštai cukraus
1 šaukštas druskos
šiek tiek garstyčių grūdelių
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek lauro lapų
šiek tiek kvapiųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Ridikėlius švariai nuplaunu, nupjaustau galiukus ir pasmulkinu - jeigu dideli, pjaustau ketvirčiais, o jeigu mažesni - pjaunu per pusę. Jeigu visai mažučiai, palieku cielus.
2.
Stiklainius švariai išplaunu ir iškaitinu orkaitėje.
3.
Į kiekvieną stiklainį dedu šiek tiek garstyčių grūdelių, po keletą juodųjų pipirų grūdelių, po 1-2 kvapiniuosius pipirus ir po 1 lauro lapą. Į stiklainius standžiai sudedu ridikėlius.
4.
Į puodą supilu vandenį, druską, cukrų ir užvirinu, pamaišydama, kad cukrus ir druska ištirptų. Kai užverda, supilu actą ir dar kartą užkaitinu.
5.
Karštą marinatą užpilu ant ridikėlių.
6.
Stiklainius sandariai užsuku švariais, karštu vandeniu nuplikytais danteliais.
7.
Stiklainius apverčiu dangteliais žemyn, šiltai apkloju (pūkine kaldra, pledais) ir palieku visiškai atvėsti.
8.
Marinuotus ridikėlius laikau vėsiame rūsyje.
Patarimai:
Nenustebkite, kad truputį pastovėjęs marinatas taps rožinės spalvos. Čia nuo ridikėlių, taip ir turėtų būti :)
Mano rūsys, kuriame laikau konservus, gal ir nėra tobulai šaltas, bet tikrai vėsus ir nedrėgnas. Jeigu neturite šalto rūsio ar sandėliuko, šiuos konservus, kaip ir bet kuriuos kitus, geriau dėl visa pirma pasterizuokite ir tik tada užsukite laikymui.
AUTORIUS: Diana
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Berta
2022-01-30 20:18
O ar jaučiasi ridikėlių aštrumas? Ar tik marinato skonis? ATSAKYTI
Bronė Vizbarienė
2020-06-01 21:38
Atrodo patraukliai bandysiu ATSAKYTI
Edita
2019-05-27 21:04
Esu bandziusi, labai patiko, bet jau rudeni suvalgem - skanu :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital